sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Terveiset deedeeärrästä


Kävimme perjantaina Lappeenrannassa ja poikkesimme myös kierrätyskeskuksessa. Minähän siis ihan oikeasti yritän oppia olemaan hamstraamatta meille lisää omaisuutta, mutta aina se ei onnistu.


Kun näin edessäni kerrassan houkuttelevan näköisen salkun, unohdin jo, että meidän huushollissa tavaraa pitäisi vähentää eikä lisätä. Salkku kannettiin kassan kautta autoon, sillä 15 euron hinta ei tuntunut kauhean pahalta näin älyttömän hienosta ja ihan mahdottoman tarpeellisesta kapineesta.


Kyseessä on nimittäin ihan upea retkikalusto. Salkku avataan pöydäksi ja sen sisältä kaivetaan esiin neljä hienoa jakkaraa. Kalusto on mainiota laatutyötä DDR:stä ja istuinten kankaatkin ovat alkuperäiset.

Jokohan tämä saisi Sulon innostumaan telttaretkeilystä?

Eri asia sitten on, kuka tätä raaskii käyttää. Kestävätkö hienot vanhat kankaat meidän tonnikeijujen painon?

41 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oi muitan lapsuudesta tuollaisen...:)

Tiina kirjoitti...

Meillä on ollut kotona tuollainen, kun olin pieni. :)

Koti1898 kirjoitti...

Mä näin viime vai oliko toissa vuonna Loviisan vanhoissa taloissa juuri tuollaisen ja pyörittelin sitä kirppiksellä pitkään, mutta osasin olla ostamatta. Nyt aavistuksen kirpaisee, kun näin sinun löytösi.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥oi,miten hauskat!

Anonyymi kirjoitti...

Eikö olekin kurja tunne?

Minä tällä jätin samalla reissulla ostamatta vanhan emalisen alusastian. Siis sellaisen, joka sujautetaan petipotilaan alle tarpeita varten. Olin ihan vakuuttunut, että tarvitsen sellaisen sitten kun olen vanha ja liikuntakyvytön. Ettei tarvitsisi vaippoja käyttää eikä mitään rumaa nykyaikaista petipannua.

Nyt jo harmittaa, että seuralaiseni onnistuivat katsomaan minua sen verran merkitsevästi, että laskin astian käsistäni.

Anonyymi kirjoitti...

Pienille se onkin sopiva. Mietin, olivatko ihmiset ennen aivan kääpiöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs minunkin ystäväni heti tuon nähdessään ilahtui, että heillähän opn aivan samanlainen. Se on varmaan ollut joka kodin perustavara. :)

Anonyymi kirjoitti...

Suloiset minustakin.

Saila kirjoitti...

Voi jestas! Miten upea kalusto, ooh! Salkku on ihan salainen agentti -kamaa, kun sieltä paljastuu tuollainen varustus. Pöytälevyn alla lienee joku mikro-radiolähetin?

Lievestuore As. kirjoitti...

Vau :D

Katja kirjoitti...

Ihana :D Osaan kuvitella saksalaisperheen volkkarillaan 70-lukuisessa Suomessa tuollainen salkku mukanaan. Kierretään ja ajetaan, ja välillä pysähdytään levähdyspaikoille nauttimaan omia eväitä saksalaispihiin tyyliin.

tarjah kirjoitti...

Juuri tuollainen! Lapsuudesta tuttu ja niin kuin Katja sanoi, me ajelimme ympäriinä juuri hänen mainitsemallaan tavalla, paitsi, että olimme suomalaisia. Ihania lapsuuden muistoja, kiitos Susanna:)

Nonna kirjoitti...

Mulla on myös noita samaisia DDR-tuoleja ruskea-oranssi-sävyissä. Toimivat kesäkodin saunan terassilla viilettelytuoleina, lähinnä lapsille ja kevyemmille. Olen niitä vähän ommellut, kun muutama ommel meinasi lähteä purkautumaan. Mutta on niissä ihana retrotunnelma!

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin oli tuollainen lapsuudessani,sillä kun emme omistaneet kesämökkiä,aluksi telttailimme,myähemmin asuntovaunuilimme.Tuotahan voit käyttää messukäytössäkin apupöytänä.t Tuija

Haapametsä kirjoitti...

Vitsi kuinka ihana setti! Jotain vastaavaa olen yrittänyt saada meidän vaunuvarustukseen, Voi olla että Mies ei asiasta kovin innoistuis, mutta lapsille tuo olis ihana :)

Unknown kirjoitti...

Oi, mie muistan miten meillä oli samanoloinen kapistus joskus aikoinaan! Matkustettiin autolla viikonpäivät pitkin Lappia, Ruotsia ja Norjaa ja nälä tullen psähdyttiin keskelle ei mitään ja viriteltiin pöytä esille - ah, monena kesänä ja kyllä oli lystiä! Tokihan nukuttiin teltassa, kun ei niin vara ollut joka yö mökkiä vuokrata.

Susanna kirjoitti...

Varmasti! Pitänee tutkailla. :D

Susanna kirjoitti...

\o/

Susanna kirjoitti...

Ja pieneen autoon mahtuu vaivatta mukaan kokonainen perhe telttoineen ja tarpeineen.

Susanna kirjoitti...

Sulokin kertoo, miten heidän perhe + tuttavaperhe matkasivat paperitehtaan kesäsiirtolaan jollain Fiatilla tai vastaavalla peltipurkilla kaikkine kesävarusteineen. Miksi nykyisin minä ja Sulo emme oikein kahdestaankaan saa autoomme mahtumaan kaikkea, mitä telttaretkelle tarvitaan mukaan? :D

Susanna kirjoitti...

Ruskea-oranssi kuulostaa vielä paremmalta!

Susanna kirjoitti...

Sen takia minä sen kimppuun siellä kierrätyskeskuksessakin kävin, että kas siinäpä kätevä messupöytä. No, se on polvenkorkuinen, joten ehkei sittenkään. :P

Susanna kirjoitti...

Tämän kanssa pitäisi olla sellainen hieno 70-lukuinen asuntovaunu, pieni ja pyöreä ja vaatimaton. ❤ Sellaisesta haaveilen.

Susanna kirjoitti...

Hienoja muistoja tämä kalusto teissä herättää. Ihan pystyn kuvittelemaan ne reissut!

Haapametsä kirjoitti...

Samanlainen on haaveissa mullakin, sitten kun ollaan Miehen kanssa kaksin :) Nyt kun mukana reissaa vielä viisi lasta on vaununkin oltava "vähän" isompi.

Anonyymi kirjoitti...

Äläpä valhettele! Minä ainakin suosittelin sinua ostamaan sen potan, tarjoiluastiaksi :D

Heather

Susanna kirjoitti...

Totta. Taisi se yksi katse vaan olla sen verran merkittävä, että jyräsi kaiken. :P

Oikeasti kiukuttaa, että jätin sen sinne.

Susanna kirjoitti...

Hih. Niin, tuskin kannattaa pelkän autenttisen 70-lukutunnelman saavuttamiseksi pakata pehettä munankokoiseen kopperoon.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten just noin, mut jos perhe oli DDR:stä (pääsikö sieltä ulkomaille??), niin ei kait niillä volkkaria ollut, vaan Trabant tai Wartburg.

Anonyymi kirjoitti...

hehee ! meillä on ihan samanlainen! Se on peräisin vanhemmiltani. Sitä käytettiin kun reissattiin omalla autolla ja yövyttiin teltassa.

Pöytä on nytkin meidän parvekkeella, pikkuiset jakkarat ovat vähemmällä käytöllä.

Susanna kirjoitti...

Hyvä huomio. Perhe matkaili siis oman maan rajojen sisäpuolella Trabsullaan.

Susanna kirjoitti...

Ihana mahtavaa, miten monella näitä onkaan ja tai on ollut. :D

Tessa / Vehkosuo kirjoitti...

Ihan mahtava retkipöytä! Todellinen campinglöytö, onnea.

Mari kirjoitti...

Kun olin pieni ja asuntovaunuilimme paljon oli meillä kiinteillä penkeillä oleva pöytä/tuoli systeemi (http://www.reimo.com/fi/91030-taitettava_retkipoeytae_lite_kiinteillae_tuoleilla/). Koska meitä lapsia oli parhaillaan reissussa 6 oli settejä 2 ja ne olivat paljon käytössä etuteltassa :D

Elvari-Sanna kirjoitti...

Hih... Voin kertoa että meidän telttareissulle mahtuu just tasan meidän perhe, minä ja Ukko-kulta. Kaksi viikkoa telttaillaan joka vuosi, jos ilmat vain sallii elokuussa. En vaihtaisi sitä mihinkään. Auto on kyllä katosta lattiaan täynnä tavaraa... Telttailu on maailman parhautta.

Susanna kirjoitti...

Kiitos. :)

Susanna kirjoitti...

Aikamoinen häkkyrä! Tuntuuko siihen yhtä uhkarohkealta istahtaa kuin nähin minun jakkaroihini? :D

Susanna kirjoitti...

Meillä on yksi sellainen vuosittainen elokuinen tapahtuma, jonne lähdetään aina teltan kanssa. Suloa hävettää, kun alamme purkaa lastiamme. On pumpattavaa superpaksua kahdenmaattavaa ilmapatjaa, petauspatjaa, tuplasti tyynyjä, eväitä ja kylmälaukkuja... olemme kuulemma kuin mustalaisleiri ihan kahdestaan. :)

Mutta miksi pitäisi kärsiä kovalla makuualustalla ja huonolla tyynyllä, kun autoon kuitenkin mahtuu vaikka mitä tarpeellista?

Elvari-Sanna kirjoitti...

Vaikuttaa justiinsa meidän telttareissulta. Meidän mukana kulkee pieni yksiö (14neliötä) ja juurikin paksuilla patjoilla ja omilla tyynyillä. Telttailusta voi tehdä kivaa <3 ja kuka haluaa herätä teltastakaan selkä vääränä, jos on pelkällä makuualustalla nukkunut ziljoonan kävyn päällä? Ai niin, on meillä pieni vaaleanpunainen lasten harava käpyjä varten :) hih...ja vielä ihmetellään, miksi meidän auto on niin täynnä?!

Susanna kirjoitti...

14 neliötä! Taitaa olla huomattavsti isompi kuin meidän teltta. Meillä on vaan neljän hengen + surkean matala terassiosa. En tajua, miten neljän hengen telttaan voisi saada mahtumaan neljä ihmistä. :D

Suski kirjoitti...

;D *kikattaa*