lauantai 2. marraskuuta 2013

Kekrikolttu


Olen nyt aika monta päivää yrittänyt siivota tätä taloa, mutta koko ajan tulee vastaan jotakin, joka innostaa minut harhateille. Tänään se jokin oli vuosia sitten kesken jäänyt pusero tummanruskeasta bambutrikoosta. Ompelin sen nyt valmiiksi.

Ja kun oikein innostuin vaatehommista, otin saman tien esiin vähälle käytölle jääneen pellavaisen kellohameen ja painoin sen helmaan lepakoita.


Alan muistuttaa yhä enemmän tiskirättejäni - väriyhdistelmien, kuosien ja materiaalien osalta ainakin. Melkein voisi harmittaa, että menin eroamaan Indiedaysista. Tällä postauksella olisin taas päässyt tunkeilemaan muotibloggaajien sekaan.


Lepakot helmoissani toivotan teille mukavaa pyhäinpäivää, halloweenia, kekriä tai lauantaita - ihan miten teille itsellenne parhaiten sopii. 

40 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Niin huomaamaton oli Indiedays täällä blogissasi, etten olisi huomannut sieltä poistumista ilman mainintaasi. Hame on kiva!

Susanna kirjoitti...

Juu, kun en niitä mainoksia tänne halunnut ulkoasua pilaamaan, niin vähänhän tuo harharetkeni blogiportaaliin taisi näkyä. :)

Milla / Millainen Elämä kirjoitti...

Eikös koirat ja emännätki kuulemma muistuta toisiaan, miksei siis tiskirätit ja yrittäjä ;)
Ihan hurrrrmaawan huikea hamonen!
Kekri-pyhäinpäivä-halloween-lauantai-vapaapäivä-terkut Porvoosta :)

Susanna kirjoitti...

Noinhan se menee! Olemme myös huomanneet, että emännät ja hamsterit muistuttavat paljon toisiaan varsin monessa asiassa. :D

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

Tossa on tyyliä :-D

Intianminttu kirjoitti...

Osittain samasta syystä kuin sinäkin kieltäydyin kunniasta ja en liittynyt Indiedays-portaaliin (mainoksia, ei kiitos). Upea kellomekko! Ps. Oletkos koskaan ajatellut, että voisit suuurentaa blogisi tekstikokoa? Kärsin ikänäöstä ja vaikka kakkulat on päässä, joudun vähän pinnistelemään lukiessani. Tämä ei siis ollut missään nimessä moite, vaan omasta mielestäni parannusehdotus :)

Susanna kirjoitti...

Kyllä maailmaan tyylejä mahtuu... :)

Susanna kirjoitti...

Itse asiassa silloin, kun minä liityin Indiedaysiin, niitä mainoksia ei tarvinnut ottaa lainkaan, jos ei halunnut. Nyttemmin käytäntö kaiketi on muuttunut ja viimeksi liittyneisiin blogeihin niitä mainoksia ilmestyy. Sattuu silmiini, kun ennen niin kauniit blogit ovat nyt jättikokoisten mainosten valtaamia. Mainosten takia en Indiedaysistä poistunut, vaan muista syistä. :)

Täytyypä kysellä, onko muillakin ongelmia tekstin lukemisessa. Minusta tämä on kaunein koko ja sopusoinnussa muun ulkoasun kanssa. Mutta jos ei saa selvää, niin sehän on kyllä kurjaa.

Soja kirjoitti...

ctrl ja +
;)

Susanna kirjoitti...

Laitoin nyt pistekooksi 14. Aiemmin oli 13. Auttoiko yhtään, Intianminttu?

En lupaa, että muutos jäisi pysyväksi. Tämä on minusta vähän rumempi kuin ennen, mutta saattaa olla, että totun.

Peppi kirjoitti...

Hauska hame! Ruskea&turkoosi sopii hyvin yhteen. Ja muutenkin kyllä asusi ruskeat mätsäävät :)
Täällä taidetaan viettää pyhäinpäivää. Jostain syystä tänä vuonna halloween-tyypit ovat heittäneet kierroksille - eivät osaa edes päättää oikeaa päivää, vaan ovat kerjänneet jo pitkin viikkoa. grr.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana hame, voi että sä olet taitava!!!!!!!

Heli kirjoitti...

Hieno on hamonen!

Minä ilahduin siitä, että lähdit Indiedaysistä pois. Muakin sinne kutsuttiin, mutta en lähtenyt sen mainostamisen takia. Ja monen muunkin syyn takia. En esimerkiksi halua kalastella blogiini lukijoita, vaan tykkään että jos joku sinne löytää niin löytää sitten ihan muiden "ansioiden" takia kuin sen, että kuuluisin portaaliin. Olen ihan samaa mieltä siitä, että moni kiva blogi on vähemmän kiva nykyään, kun on niitä mainoksia... muutenkin minusta tää mainosten täyteinen maailma on vähän ikävä. On blogeja, joissa ei paljon muuta olekaan kuin "yhteistyössä sen-ja-sen kanssa" kaikki jutut. En tykkää. Enkä niitä kyllä sitten enää juuri luekaan... Itse asiassa sun kohdalla mä jopa ymmärrän liittymisen portaaliin, koska yrittäjänä jokainen lisälukija blogissa voi olla myös potentiaalinen lisäostaja. Joten sä olet oikeasti ainoa, jonka kohdalla "sallin" tuon "syrjähypyn" portaaleihin. Kaikkien muiden kohdalla tulee vähän sellanen syvä huokaus, että "voi sentään, nyt tuokin lähti noihin mukaan - myi itsensä..."

Ja hei kiitos isommasta fontista. Terveisin myös ikänäön kanssa kamppailunsa aloittanut...

Sussu kirjoitti...

Ihana hame! Sä voitat kaikki muotibloggarit ihan kuus nolla.

Unknown kirjoitti...

Voi nuo tiskirätit on niin nättejä, että ne pukis päällensä millon vaan! Pöllöpaita menis heti mustavalkosena omaan käyttöön, Maatuskamekko tyssille, Mummon pitsiliinasta tulis aika superhieno hame ja Oma koti- essu päällä vois leipoa riisipiirakat - ja se Pupukuosi...huoh, siitä tyssille kunnon lököpöksyt pupun kuvat taskuissa..

Joko sie tekisit? ;)

Susanna kirjoitti...

Ohoh. Mitä pidempään kerjää, sen paremmat ansiot? :D

Susanna kirjoitti...

Kiitos :)

Susanna kirjoitti...

Juu, itse asiassa se alkusysäys, miksi lähdin Indiedaysistä tuli tuossa alla kommentoivalta kaimaltani:
http://kaukanaespoosta.blogspot.fi/2013/08/bloggaria-kusetetaan-mukayhteisossa.html

Oli silmät avaava kirjoitus.

Toinen syy oli se, että kävijämäärät eivät olleet toivottavalla tasolla. Ensin tuolta kyllä tuli todella mukavasti lukijoita, niinkuin toivoinkin, ja niinkuin sinäkin osasit ymmärtää, että yrittäjänä jokainen uusi lukija on tärkeä. Mutta nyt syksyn aikana ei enää ketään. En tiedä, miksi liikenne hyytyi niin kokonaan. Onko bloggaajien joukko jo niin laaja, ettei sieltä enää pysty erottumaan? Vai onko lukijakunta niin eri maailmasta kuin minun blogini, ettei se kiinnosta heitä?

En osaa sano. Loppujen lopuksi päättelin, että ID ei anna mitään minulle, enkä minäkään taida hyödyttää sitä, joten parempi lähteä vaan omille teilleni.

Susanna kirjoitti...

Epämuodikkuus jyrää tässä blogissa. :)

Susanna kirjoitti...

Ihan kauheasti hyviä ideoita! Olisipa minulla ompelutaitoa ja intoa niin paljon, että jaksaisin toteuttaa nuo kaikki. Voisin kyllä painaa niitä printtejä, mutta se kaikki muu on minulle liikaa. :)

Paitsi essu... essuja voisin jaksaa ommella muutaman vaikka sinne Käsityöyrittäjien jouluviikonloppuun...

Susanna kirjoitti...

Jatkan vielä aiheesta. Olen niin samaa mieltä noista "blogiyhteistyö"-hommista, että bloggaaja saa ilmaiseksi jonkun tuotteen ja sitten kehuu sen maasta taivaaseen. Minusta se on silkkaa huijausta.

Toisaalta ymmärrän yrittäjänä, miten valtava voima blogimainonnalla oikeasti on. Kamppailen itse koko ajan sen kanssa, että tunkisinko rättejäni suosituille bloggaajille, jotta he sanoisivat niistä hyvää. Mutta toivoisin, että se menisi niin päin, että joku tykkää rätistä ihan oikeasti ja sitten kertoo sen maailmalle.

Heli kirjoitti...

Ensinnäkin: minusta ID-blogit on suurimmaksi osaksi maailman turhimpia. Muotia, kauneutta, meikkejä, vaatteita. Ei kiinnosta mua niin pätkän vertaa. Vaikka ostankin vaatteita henkkamaukasta (silloin harvoin kun ostan), ei mua silti mitenkään kiinnosta niiden mainoksia tuijotella vapaaehtoisesti blogeista. Tai muita vastaavia, tiedät varmasti mitä tarkoitan.

No, nykyään siellä on myös hiukan "tavallisempia" blogeja, mutta nekin taitaa pääosin olla sisustamista yms. Se mua kyllä kiinnostaa jollain tasolla, mutta EI mitkään designit yms.

Mä en kokenut itse millään lailla kuuluvani tuonne joukkoon, vaikka tottakai alkuun tuli mielettömän kiva fiilis, että juuri mua sinne pyydettiin. Mutta no, niin pyydettiin vissiin tuhansia muitakin, ja tais siellä joku muukin kieltäytyä kunniasta. Suurin osa taisi silti mennä sinne tukka putkella innoissaan.

Mä tein myös pieniä laskelmia silloin. Eipä olis tulot päätä huimanneet! Ja päätin, että "hyöty" (=raha) on niin onneton että mieluummin pidän blogini ihan ikiomanani.

Pieni ääni mun sisällä sanoi muutenkin ihan koko ajan, että "älä mene sinne". Mä en suuresti arvosta blogeja, joissa koko ajan mainostetaan jotain. Moni sisällöltään aluksi oikein kiva blogi on muuttunu pelkäksi mainospaikaksi. Sivupalkit on täys vilkettä ja välkettä ja joka toisen postauksen lopussa lukee "yhteistyössä diipadaapa". En myöskään arvosta sellasia bloggaajia, jotka koko ajan kyselee "mitä te tahtoisitte mun kirjottavan" tai on huolissaan miten lukijat selviää, jos eivät nyt hetkeen (=noin about puoleen vuorokauteen) ole ilmoitelleet itsestään... voi haloo näitä maailman napoja (yleensä nuoria naisia, joiden blogit on pullollaan heidän omia kuviaan). Jos siis olisin itse lähtenyt mukaan, olisin tehnyt kaikkia omiaperiaatteitani vastaan - enkä olis enää arvostanu itteänikään! =)

Sinä olet niin ainutlaatuinen, että minusta et vaan edes sovi tuonne. Toivon, että tämä sun blogi ja muu näkyminen on sun tiet saada lisää asiakkaita. Mä ainakin voin mainostaa sun rättejä ihan ilmaiseksikin, ihan vaan koska mä niin arvostan sun taitoja ja noi rätit on maailman parhaita. Mä aion antaa niitä tänä vuonna joulutuliaisena yhdelle ja toiselle (ja toivon, että he kaikki syttyy niille myös ja haluaa niitä jatkossakin) ja aion myös pitää koko ajan kotona esillä sun tarjotinta (sitä maailman söpöintä vaaleansini-valkoista) ja vielä kun raaskisin ottaa käyttöön tuon keittiöpyyhkeen...

Että suuresti paljon toivon sulle onnea ja menestystä yrittäjänä ihan vain omilla avuillasi!! ♥ Joita siis todellakin on! Ja tietenkin myös nuo käsityöläisyrittäjien yhteistyöt on loistavia juttuja teille kaikille yrittäjille.

Susanna kirjoitti...

Minustakin ne ovat maailman turhimpia. Silloin, kun minua sinne pyydettiin, kun olivat lanseeraamassa tätä "Inspiration"-hommaa, niin kuvittelin, että nyt ne aikovat laajentaa sitä skaalaa pois muotiturhuudesta ja päivän asu -blogeista ja meikkitestauksista. Mutta niin ei käynyt.

Tunsin itsekin olevani kaiken aikaa ihan väärässä seurassa, kun kävin katsomassa, mitä muita blogeja mukana oli. Sisutusblogit olivat sitä mustavalkoista ankeutta kaikki ja niissäkin esiteltiin ensimmäkseen törkyhintaisia design-huonekaluja.

Ja nykyisin siellä on niin paljon blogeja, etten jaksa edes selata niitä.

Olen jättänyt jäähyväiset sellaisille blogille, joita aiemmin tykkäsin lukea, mutta jotka nykyisin ovat pelkkiä mainospaikkoja. Jotkut ovat yhä lukulistallani ja vanhasta tottumuksesta käyn niitä lukemassa ja petyn joka kerta kun uusi postaus on taaskin pelkkä mainos.

Kiitos, ihana, kauniista puheistasi. ♥

Saila kirjoitti...

Ooooo - ihana asu, saappaita myöten!
Ai menit eroamaan indiedaysista, liittymistäsi tuskin huomasi enkä eroakaan ollut noteerannut. Jotkut tekevät näistä asioista niin suuria numeroita, muistelen että sinullekin tuli joitakin kirpeitä kommentteja silloin kun liityit, ellen väärin muista.
Toivottavasti puet päällesi lepakkohameen muulloinkin kuin kekrinä!
Tiskirättejään muistuttava... no ehkä se on kuitenkin parempi kuin silakkapihviä muistuttava ;-)

Susanna kirjoitti...

Heiheihei, jotain rajaa nyt!!!! Silakkapihvimäisessä ulkomuodossa ei ole mitään vikaa! :D

Juu, tuli muutama piikki silloin, kun liityin, mutta ymmärrettäviä piikkejähän ne olivat. Olin silloin ihan samalla kannalla itsekin, mutta päätin kuitenkin kokeilla ja syödä omat periaatteeni. Nyt on sekin nähty ja tarpettoomaksi koettu. :)

Susanna kirjoitti...

Olin näköjään Indiedaysissä mukana vähän yli vuoden. Mihin aika oikein katoaa?

Varmaan ne, jotka pelkäsivät silloin vuosi sitten blogini muuttuvan, ovat todenneet, ettei se muuttunut. :)

Saila kirjoitti...

Silakkapihvimäinen ulkomuoto on kieltämättä erittäin vetoava <3

Intianminttu kirjoitti...

Tämä yhden pistekoon muutos auttoi, kiitos, Susanna! Eikä se mielestäni riko blogisi visuaalista kokonaisilmettä liikaa. Kiitos Sojalle vinkistä myös! On vaan helpompi, jos voi suoraan lukea tekstiä ilman suurentamisia ja pienentämisiä. Mutta jokainen saa pitää bloginsa juuri sen näköisenä kuin haluaa, joten ymmärrän, jos haluat, Susanna, palata aikaisempaan kokoon. Silloin yritän vaan sitten pinnistellä ja siristellä...

Susanna kirjoitti...

Vaihdoin tekstityypinkin, koska tämä fontti näyttää mielestäni paremmalta isossa koossa kuin se edellinen. :)

Niin että tällä mennään eteenpäin. Ei minustakaan ole kivaa lukea sellaisia blogeja, joiden kanss ajoutuu pinnistelemään. Esimerkiksi jos on taustalla joku kuva, niin lukeminen on minusta hyvin vaikeaa.

eija kirjoitti...

Ihana hame ja pukee sinua todella kauniisti.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Arvelen, että jos luonnostaan on pökkelövartaloinen, niin kellohelmalla saa loihdittua mielikuvan lantiosta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos ryhdyt joku kerta liiallisen palveluhenkiseksi, voisin olla kiinnostunut esimerkiksi tuollaisen kellohameen kankaista valmiiksi painettuina, mummon pitsiliinaa vaikka :). Ei vaan ehkä kannattaisi sinun näkökulmastasi ja sinäänsä ihailen paljon selkeää brändiäsi ja karsittuja rönsyjä.

Susanna kirjoitti...

Ei se mahdotonta olisi. Vaikka en voikaan rönsyillä koko ajan, voin rönsyillä aina silloin tällöin ihan omaksi ja muiden iloksi.

Nytkin on valmistunut rönsyjä Jouluviikonloppua varten, mutta niistä lisää myöhemmin.

Tiina kirjoitti...

Hei, en näe yhtään kiilaa missään! ;D

Kaunis asu, ruskea ja turkoosi sopivat niin hyvin yhteen (ja sulle)

Susanna kirjoitti...

Kerron salaisuuden. Hihassa on poikittainen sauma hauiksen kohdalla - photoshoppasin sen pois kuvasta, kun se tojotti siinä niin rumasti! :D

Tämänkin puseron ompelin vielä uudelleen kavennellen joka paikasta sen jälkeen, kun se oli jo ns. valmis.

Tiina kirjoitti...

:D

Onneksi saumurissa on terä.

A-L kirjoitti...

Ihana! vuloisia lepakoita ja mahtava väriyhdistelmä tuo suklainen ruskea ja turkoosi!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Anni kirjoitti...

Ihana hame. Oisin voinut ottaa samantien itselleni.

Anni @ http://rakkaudellaanni.blogspot.fi/

Susanna kirjoitti...

Kiitos sinullekin, Anni. :)