torstai 28. marraskuuta 2013

Posti - got to love it


Verkkokauppiaan paras kaveri Posti voittaa parhaan joululahjan kisan. Tänään tuli ilmoitus siitä, että vuodenvaihteessa postimaksut taas nousevat. Kirjemaksut korottuvat 20-26%. Se on melko törkeä hinnannosto.

Ja sitten on lisäksi tämä lakkotouhuilu, johon liittyen Posti pyytää kaikkia lähettämään joulukorttinsa ja tilaamaan verkkokauppaostoksensa jo nyt kuun vaihteessa.

Minun kaupastani tilaukset lähtevät pääsääntöisesti matkaan joko samana tai seuraavana päivänä, kun olet maksanut tilauksesi. Loppu on kiinni Postin kulusta. Koska en pysty ollenkaan vaikuttamaan siihen, miten lähetykset liikkuvat sen jälkeen, kun olen ne tipauttanut keltaisen pötkön mahaan, toivon, että riehaannutte ostoksille tämän tulevan viikonlopun aikana.

Käsityökorttelin Jouluviikonloppu starttaa humenna.12 kommenttia:

 1. Näinhän se menee. Asioiminen on muuttunut sähköiseksi ja "oikean" postin lähettäminen vähentynyt. Mitä tapahtuu? Niitä uskollisia, jotka vielä käyttävät postin palveluja palkitaan nostamalla hintoja. Väkeä vähennetään ja siihen reagoidaan kohdistamalla vastatoimenpiteet taas kerran näitä vielä postin palveluja käyttäviin!
  Ottamatta sen kummemmin kantaa lakko-oikeuteen tms. - eikö rakentavampaa olisi miettiä uusia palveluja? Mitä posti voisi hoitaa jatkossakin, miten saataisiin asiakkaita takaisin? Nettikauppa on yhä kasvavaa, miten posti voisi sitä tukea entistä enemmän?
  t:edelleen postissa asioiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan kaiken, mitä sanot. On ihan kamalaa perustella postimaksujen nostamista sillä, että sähköiset palvelut ovat verottaneet kirjepostin lähetystä. Entä verkkokauppojen jatkuva lisääntyminen? Eikö se muka lainkaan lisää postitse toimitettavia lähetyksiä?

   Inhoan ihan kauheasti niitä pakettiautomaattejakin. Meillä ne sijaitsevat 13 kilometrin päässä ja siellä niitä onkin sitten kaksi, vierekkäisissä marketeissa. Pelkään, että lähin Siwa-postikin kohta lopetetaan. Siellä kun on ihmiset tiskin takana.

   Poista
 2. Minusta tuntuu surulliselta, että kaikki menee sähköiseksi; niin asioiminen, palvelu kuin kontaktienkin ylläpitäminen. Kaipaan ihmistä ja inhimillisyyttä mutta paha tässä on pokkuroida vastaan, maailma muuttuu ja minä yritän (vastahakoisesti kylläkin) muuttua mukana.
  PS:Minä muuten odottelen vielä milloin postipoika jatkaa postin jakamista ja saisin pakettisi, mutta luotan siihen, että se jonakin päivänä luukkuun kolahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin se on surullista. Olin ihan järkyttynyt, kun tajusin, että jopa terveyskeskuksen ilmoittautumisluukulle oli ilmestynyt tietokone ja ihmiset tiskiltä kadonneet.

   Jso se paketti ei ala tulla, niin laita mulle sähköpostia.

   Poista
  2. Nou hätä - perille tuli tänään :)

   Poista
 3. Sun paketit on sen verran pieniä, etten tiedä miten soveltuu, mutta itse käytän vain ja ainoastaan matkahuoltoa toimitustapana. Ainahan tarjousta voisi kysyä? Olen ollut tosi tyytyväinen: homma toimii, on jopa postia nopeampaa, aina olen saanut ihmisen kiinni jos olen apua tarvinnut. Ja koskaan ei ole paketti kadonnut matkan varrelle! (Postin kanssa näin on käynyt yksityispakettieni kanssa. Soisin että verkkokaupat käyttäisivät tätä enemmänkin! Noutopisteeksi voi valita myös Siwan tai Valintatalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä kirjeitä minulta lähtee pääasiassa. Tavanomaisin tilaus on kolme rättiä, ja ne mahtuvat kirjekuoreen, joten Matkahuolto on minulle tosi huono vaihtoehto. :(

   Poista
 4. Hah, käypä katsomassa blogissani, mitä meidän posti sai aikaan!!! Lakkoilivat yli kuukauden. Voisitko lähettää osoitteesi s-postiini? Minulla on sinulle yksi pieni juttu, jonka tahtoisin lähettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhhuhhuijaa. Melko karmea näky olivat pakettisi. Laitan sähköpostia kummastellen. :)

   Poista
 5. Mulle tuli hätä tarkistaa, että kerkeenkö ennää lähettää joulukorttejakaan, mut eiköhän se onnistu. Tilasin ne vasta aamulla. Mut tosiaan toi postin touhu on ihan hullua. Meillä laitettiin vilkas posti kiinni ja avattiin uusi S-markettiin. Siellä nyt sitten kassaneidit häärää hikihatussa postitiskin takana ja jonot on samanlaiset ko mitä alkuperäsesä postisaki, lisäks viälä kaupan kassajonot piteni ko kassoilla on muutaki hommaa. Ja ne on ihan pihalla niistä postijutuista. Pakettiautomaatit voin samalla kans haukkua, oon kuullu niin monta juttua miten luukusta paljastuukin ihan väärän ihmisen paketti, etten tykkää niitä käyttää. Aina jännittää inhottavasti aina ko pakettiani luukusta haen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se paketin lähettäminen vasta tuskaa onkin! Ensin ajan täältä 13 km sinne automaatille. Se ei tietenkään suostu ottamaan pankkikorttiani vastaan, mutta ei kerro syytä. Eräs jonottaja osaa tietää, että valitsemani lokerot ovat täynnä, joten kone ei voi ottaa minulta maksua. Joudun valitsemaan joko megakokoisen lokeron, joka maksaa enemmän tai ajamaan takaisin kotiin Siwan kautta, jossa lähetän paketin ihan vanhaan tapaan.

   Tämä kuvio kun pariin kertaan toistui, panin pakettiautomaatit boikottiin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.