perjantai 8. marraskuuta 2013

Tee se itse -salkku


Sulo osti iPadin muutama viikko sitten. Koska laite on kallis, hänelle iski pihiys suojakoteloa ostaessa ja hän valitsi halvan (lue: ruman ja huonostitoimivan) version. Kuvassa oleva ei ole kyseinen rumilus, vaan tämä pupumaastokuvioinen versio on minun askartelemani.

Ajattelin tehdä kotelon Sulolle joululahjaksi ja löysin netistä hyvät ohjeetkin. Jotenkin putosin ohjeista kuitenkin kärryiltä jossakin kohtaa ja jouduin hiukan säveltämään, mutta sain kuitenkin aikaan kotelon.


Käytin paksua, taipumatonta pahvia, vanulevyä ja Finlaysonin pupumaastokuosista kangasta, jota Sulo rakastaa. Tuo kangas on kuin Sulolle tehty, sillä hänelle mieluisimpia asioita ovat juuri puput ja maastokuviot.


En sitten malttanut odottaa joulua, vaan annoin tekeleen jo nyt Sulolle.


Se jopa toimii. Se on napakka ja tuntuu kivalta kädessä. Ainoa puute on se, ettei siinä ole reikää kameran linssille. Mietimme, onnistuisiko siihen vielä lävistää reikä, jonka huolittelisi muovisella purjerenkaalla. On nimittäin vähän hankalaa aina riisua kone kotelostaan kuvaamista varten.

24 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hieno! Pupumaastokangas on kyllä siistiä :D
Mä tein myös suojan padille, mutta unohdin siitä tärkeimmän, eli tuon nojasysteemin. On siinä sellanen minimahdollisuus, kun tarrakiinnitys juuri ja juuri antoi vähän "löysää", mutta se ei oikein pelitä kunnolla.
Tässä on sulla hyvä systeemi :)

ps. fb:n kautta saan blogipäivityksestä tiedon nopeammin kuin bloggerin listauksesta. Hyvä juttu, että kerrot siellä postauksesta (miten niin roikun paljon fb:ssä?).

Sari_Suu kirjoitti...

Kivan näköinen, jos käytät kameran reikään purjerengasta, niin muista, että se saattaa 'hangata' itse konetta..

Tiina kirjoitti...

Totta^
Mitäs jos tekisi reiän ja huolittelisi sen käsin ommellulla vinokaitaleella?

Anonyymi kirjoitti...

Kuka osaa senkokoisen reijän huolitella vinokaitaleella? :P

Siksi ajattelin muovista purjerengasta, että se ei vahoingoittaisi koneen kaunista pintaa, kuten metallinen saattaisi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Minustakin tuo oli hyvä systeemi, vaikkei siinä olekaan varaa säätää nojan kulmaa. Paitsi kääntämällä koko vehkeen makuulleen. Eli kaksi asentoa sillä lailla on käytössä. Onneksi nuo iPadit ovat niin fiksuja, että näyttö kääntyilee joka suuntaan.

Heli kirjoitti...

Voi että Susanna, sä olet kyllä niin taitava. Mä ihailen sua!
Onko Sulo jäniksenmetsästäjä? Puput ja maastokuosit sopis siihen ajatukseen. =)

E kirjoitti...

Hieno! Tuo kangas on ihan liian söpö. Minä en oikein välitä maastokuosista, mutta mies metsästää (Hirviä! Ei koskaan mitään sitä pienempää), ja iski heti villi ajatus ommella joku liivi tai vastaava tuosta... Mutta riittäisikö miehellä pokka pupuihin, jaa-a. Sulo ei kyllä taatusti tapa pupuja, en usko!

Unknown kirjoitti...

Vähänkö huippu! Tosi hieno, en olis kyllä minäkää malttanu jouluun odottaa ja antaa vasta sitten :) Oot kyllä mahtava tekemään kaikenlaista hienoa!

Matkatar kirjoitti...

Hieno tuli! Naurettiin täällä sun kuvausta miehestäsi: "hänelle mieluisimpia asioita ovat juuri puput ja maastokuviot" :D

Tiina kirjoitti...

Sanoo Susanna, joka tekee minijuttuja nukkekotiin. Ihan varmasti osaat sen tehdä. Venytät vähän ulkoreunoja ja supistat sisäreunasta. Pikkuruiset pistot siihen. TAI *valaistuminen* yksinkertaisesti tee leikekirjontana sen reiän ympäryksen. Pykäpistoja.

Anonyymi kirjoitti...

Pykäpistoja? Leikekirjonta? Ihan oikeasti tämä menee kaikki aika korkealentoiseksi nyt. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ehei, Sulo ei metsästä ketään. Sulolla on joku sielunkumppanuus pupujen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta kankaasta Sulolle on tehty jo paita ja kassi ja passipussi. Sitä löytyy vieläkin metrin verran, joten varmaan joskus vielä jotain syntyy.

Ja oikein tiedetty, Sulo ei pupuja lahtaa. Eikä mitään muutakaan eläintä. No, hiiriä on joutunut kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on tietysti taas kauhea miettiminen, että mitä joululahjaksi keksin... :)

Anonyymi kirjoitti...

Suloista, eikö? :)

HeiDu kirjoitti...

Tarviikin askarrella itsekin tällainen :) näyttää niin kätevälle!

Susanna kirjoitti...

Tekaisepa varsin! On aika nopeasti valmistakin.

Sulo Lintunen kirjoitti...

Kartanonrouva Elise, tuota maastopupukuviota on tietääkseni ollut myös hirvikuviolla :)

Heli kirjoitti...

Hyvä ettei metsästä. Kummalliselta se olis tuntunukin. Tuli vaan mieleen noista kahdesta asiasta tällainen yhteys.

Tiina kirjoitti...

*yrittää keksiä kaikenlaisia keinoja ettet käyttäisi muovirenkaita*

Tuulis kirjoitti...

Hieno ja varmasti mieluisa suojakotelo :)

Mitä jos tekisit linssille reijän seuraavasti:
Leikkaa esim. 5 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä vuorikankaasta "alavaraksi". Kiinnitä siihen halutessasi tukikangas. Huolittele kappaleen reunat. Aseta kappale työn oikealle puolelle sen ja suojakotelon oikeat puolet vastakkain.Ompele linssiä hieman suurempi ympyrä alavaran keskelle linssin kohdalle. Leikkaa ympyrän keskusta auki ja tee saumanvaraan aukileikkauksia. Käännä alavara nurjalle ja ompele se käsin kiinni vuoriin.

Tosin, tämä tapa ei toimi tai ainakin vaatii vähän kikkailua, jos kotelossa on reijän kohdalla pahvi, koska pahvin läpi ompelu on luultavasti tuskaa. Ehkä näin jälkiviisaasti olisin tehnyt pahviin linssin kohtaan reilun reijän ja ommellut sitten siihen kuvaamallani tavalla siistit reunat.

marjaana kirjoitti...

makee! oot taituri!

Susanna kirjoitti...

Hyvä ohjeistus! Tuota yritän seuraavan kotelon kanssa. Suurin ongelma taitaa olla sen reiän tekeminen tuollaiseen kovaan pahviin. Haluaisin sen olevan siisti ja pyöreä tietenkin.

Susanna kirjoitti...

Se, joka tuon ohjeen kehitti, on taituri. Minä vaan kopioin. :)