maanantai 5. maaliskuuta 2012

Playmobil-hääkirkko

Hääteemaisia Playmobil-leluja aloin kerätä vähän vahingossa. Halusin vain omistaa sulhasen ja morsiamen, jotta olisi sitten hääkakun päälle pantavaa, kun joskus kerkiämme Sulon kanssa naimisiin saakka. Mutta sitten löytyi vielä vähän parempi hääpari ja lisäksi nunna ja pianisti ja tässä vaiheessa pelkkä hääkakun koriste olikin jo kasvanut koko kuvaelmaksi.

Kirkon askartelin pienen seinäkaapin sisälle. Alttarikaiteet, alttaritaulun ja kirkon lattiat sekä ikkunat olen piirustellut tietokoneen avulla ja tulostanut paperille.

Suloinen hääpari.

Alkuperäinen sulhashahmo on nyt bestman, kun komeampi sulhanen löytyi pääosan esittäjäksi. Kaaso viskelee ruusuja hääparin perään.

Parvella kanttori(?) soittelee flyygeliä. Flyygeli on Sulon antama lahja ja se soi oikeasti. Siinä on kaksi erilaista hääsävelmää.

Häävieraiksi olen laittanut kaikki ne hahmot, jotka eivät sovi kuninkaallisuuskaappiin. Suurin osa näistä tyypeistä on Heatherilta lahjaksi saatu, paitsi tuo pieni tyttö, joka on ainoa lapsuudestani säilynyt ukkeli.

Playmobilit olivat lempilelujani lapsena. Meillä oli niitä paljon ja leikimme niillä yleensä Lundby-nukkekodissa. Ensimmäiset Playmobilit saimme, kun minä olin alle 5-vuotias. Isämme toi ne tuliaisina Saksasta ja ne olivat kokonaan valkoisia. Niissä oli mukana tussit, joilla ne väritettiin. Kuva tuosta setistä löytyy Collectobil-sivustolta; paikasta, jonne Playmobil-riippuvaisen ei kannata lähteä seikkailemaan ellei halua tuntea tuskallista omistamisenhalua.

Olen oppinut kutsumaan Playmobileita oikealla nimellään vasta aikuisena. Lapsuudessani ne olivat aina "saksalaisia".

13 kommenttia:

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Ihania nämä Playmobil-postaukset! Itse olen ehkä hurahtanut samalla tavalla Legoihin. Meidän piti yhdessä pojan kanssa rakantaa Lego-kaupunki, mutta jossain vaiheessa huomasin rakentelevani sitä yksikseni (pojan ollessa koulussa). Käyn myös välillä salaa muuttelemassa hahmojen paikkoja ja kaupungin tapahtumia.
Minulla on ollut tarkoitus jossain vaiheessa laittaa kuvia kaupungista blogiini, kunhan saan sitä vielä vähän rakenneltua valmiimmaksi...

Inka kirjoitti...

Suloisia saksalaisia! Ihan huippu tuo pystytukkainen häävieras vihreässä liivissä :)

Itse en ole paljon lapsena Playmobileilla leikkinyt, mutta mieheni on ollut suuri fani. Hän säästi hurjasti rahaa, jotta sai ostettua Lontoosta ison "Kleimobil" -merirosvolaivan. Se on yhä tallessa mökillä.

Susanna kirjoitti...

Jaana, Legot ovat myös ihan huioppuja. Minullakin oli kausi, jolloin rakentelin hulluna hienoja taloja pikkuveljen vanhoista legoista.

Inka, se pystytukkainen on Sulo itse. Heather on askarrellut sille Fimo-massasta sulomaisen tukan.
:-D

Kleimobil! Onneksi laiva on säästynyt teillä. Mua harmittaa, että kaikki meidän vanhat saksalaiset ovat kadonneet ja rikkoutuneet.

Kati kirjoitti...

Mä muuten tajusin, mitä teen yhteen tyhjän panttina seinällä riippuvaan kaappiin. Siitä taitaapi tulla jonkinmoinen nukketalo. :) Kiitos. Miksen mä aiemmin ole tajunnut?

Katja kirjoitti...

Minulla ei ollut lapsena Playmobileja, serkuilla oli, ja muistan vieläkin sen kateuden niistä! Omilla lapsilla sitten on, mutta legot vei heillä voiton. Joskus haaveilin että ostan sen nukkekodin ihan vaan itselleni!

AnniP kirjoitti...

Meillä oli myös näitä, kutsuttiin mobiliineiksi. Ihania ja tallella kaikki, en huolikaan niitä tänne lasten tärvättäviksi ennen kuin ovat isoja ja ymmärtävät ehkä hyvän päälle :)

Susanna kirjoitti...

Kati, ole hyvä. Kaappi on paras paikka aikuisen ihmisen nukkekodille.

"Mobiliinit", hauskaa kuulla, miten muissa perheissä niitä on nimitetty!

Saila kirjoitti...

Hyviä nää tunnustukset, että leikitään omien lasten leluilla :-D Mulle on jostain syystä jääneet playmobilit ihan tuntemattomiksi lapsena. Leikin legoilla ja rakensin aina taloja, aina vain uudenlaisia, niistä peruspalikoista. Silloin erikoispalikoita ei kai vielä ollutkaan.
Tuosta häävieraslaumasta tulee jotenkin mieleen Village People, anteeksi vain :-D Sellainen sekalainen seurakunta, mistä tulee hyvälle tuulelle.
Jestas, playmobil-hääflyygeli ja hääkakut!
Teidän täytyy varmaan Sulon kanssa sitten suunnitella laaja ja litteä hääkakku, jotta siihen mahtuu koko kuvaelma päälle.
Noilla morsiamilla on muuten hassu ripsarimuoti, että alaripset on meikattu tosi pitkiksi. Tulee mieleen Twiggy ja 60-luku.

Susanna kirjoitti...

Huomasit varmaan poliisin katselevan pianista sillä silmällä.

Ne Legon peruspalikat minusta ovatkin kaikkein parhaimpia. Nykyisin legoissa taitaa olla niin paljon kaikkia erikoispalikoita, ettei niistä voi rakennellakaan juuri muuta kuin sen, minkä legosuunnittelijat ovat kehittäneet. Peruspalikat jättävät mielikuvitukselle paremmin tilaa. Nykyisinhän niitä peruspalikkalootiakin on alettu taas valmistaa - onneksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Kiva, että esittelit hovin ja kirkon, molemmat ovat tosi kiehtovia!

Keittäjä kirjoitti...

Tekisi mieli tulla ihan leikkimään teille.

Ellimelli kirjoitti...

Hei Susanna! Oletko kuullut Hansista ja Paulista, jotka matkustivat maailman ympäri?

http://hans-the-backpacker.blogspot.com/

Minäkin kuulin vasta tänään, tulit heti mieleeni :-)

Meillä leikittiin pleitsuilla, samaa nimitystä ovat käyttäneet omat tenavani.

Susanna kirjoitti...

Oi, vau, uusi tuttavuus minulle tämä Hans!