keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Messuamista

Olen menossa ensi kuussa messuille ensimmäistä kertaa oman yritykseni kanssa. Helsingissä on messukeskuksessa Kädentaitotapahtuma huhtikuun lopussa.

Olen noita messuillemenemisiä miettinyt paljon ihan yrittämisen alusta asti, mutta en ole tohtinut ryhtyä toimeen, koska messuista tulee niin paljon kuluja, että olen pitänyt sitä liian isona riskinä. Kuitenkin todella monet käsityöläiset käyvät säännöllisesti suurilla messuilla, joten pakko kai niistä on heille jotain käteenkin jäädä.

Myönnän, että minua hermostuttaa varsin paljon. Kolme messupäivää on raskas rutistus, varsinkin kun siellä on yksinään seisomassa. Toivon, että Sulo saa vapaata töistä ja pääsee minun mukaani edes ensimmäiseksi päiväksi.

On vaikeaa arvioida, miten paljon tiskirättejä minun pitää valmistaa tuota reissua varten. Sata? Kolmesataa? Tuhat? Ei mitään käsitystä.

Kulut ovat myös pelottavan suuret. Valitsin nämä messut siksi, että minulla on koulupäivä Helsingissä juuri sopivasti messuja edeltävänä päivänä, eli joudun joka tapauksessa matkustamaan sinne. Siispä ylimääräisiä matkakuluja ei tule.

Yöpyminen Helsingissä on aina ongelma tällaiselle kuin minä, joka ahdistuu toisten ihmisten nurkissa. Oma hotellihuone on välttämättömyys, josta en voi tinkiä. Mutta kun hotellihuoneen varaa todella hyvissä ajoin, sen voi saada edulliseen hintaan.

Isoilla messuilla on tietysti isot paikkahinnat. Näin ensimmäisellä kerralla päädyin ottamaan kaikkein halvimman paikan, eli pienen läntin, jossa on seinät ja pöytä jo valmiina. Sekin huolestuttaa minua. Pienellä paikalla on vaikeampaa tulla huomatuksi. Minun paikassani on vielä sellainenkin hankaluus, että olen ison Sinellin ja kahden helmimyyjän välissä. Helmityöt ovat nykyisin niin suurta muotia, että sinnehän kaikki "minä osaan" -ihmiset rynnivät silmät sumeina. Miten saan heidät innostumaan tiskiräteistäni, kun vieressä on blingblingiä ja säihkettä?

Oman osaston pitäisi siis olla huomiotaherättävä. Tai sitten siellä pitäisi jakaa ilmaiseksi karkkia...

19 kommenttia:

Mira kirjoitti...

hei mahtavaa! onnea! nuo ovatkin hyvät messut mennä. ja mun mielestä paikka voi olla hyväkin siinä mielessä että se tuo ihmisiä lähelle. kyllä se hyvin menee. tee vaan isot varastot mukaan ni ei lopu kesken ;)

Inka kirjoitti...

Kiva, että päädyit messuamaan! Nähdään siellä sitten :))

En usko, että erottuminen helmien seasta on ongelma. Eipähän ainakaan ole mikään hiljainen nurkka, Sinelli kun vetää väkeä niin paljon. Vaikeampaa olisi, jos vierellä olisi kaksi tiskirättikauppaa! Ehkä voisit laittaa mainoksiisi jotain helmiin viittaavaa: Bamburätti -keittiön helmi!

Virpi kirjoitti...

Sinänsä olet hyvässä paikassa, koska ihmiset on muutenkin pyörimässä ko osastoilla, eksyvät siis vahingossakin sun tiskille ja uskon että sun rätit puhuvat puolestaan. Niin söpösiä ovat. Ja kun hinta on sopiva, on rätti mukavan pieni heräteostos tai lahjaidea.

Susanna kirjoitti...

Kiitos tsempistä!

Voi ei, mikä mahtava slogan, Inka!!!! Ja minä jo kerkesin tilata banderollit!!!!!

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Onnea matkaan! Varmasti rohkeus palkitaan.

Kirsi - Ikiroutaa.net kirjoitti...

Onnea messuille! Jos saan itseni sinne raahattua niin tulen taatusti tervehtimään ja ostamaan oman bambuisen tiskirätin ellen kaksi:)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Tsemppiä tapahtumaan! Minustakin ison firman vieressäolo on vain plussaa! Ainakin ihmiset tulevat kojusi lähelle ja huomaavat sen varmasti! Ajattele, jos naapureissasi olisi jotain sellaista, mikä on kaikkien mielestä tylsää tai pois muodista.

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Samoin ajattelen minäkin, että on hyvä, kun ihmisiä pyörii paljon lähistöllä. Usein olisin minäkin halunnut mennä messuille, mutta rohkeus ei ole riitänyt. Saa myydä tosi paljon, että edes paikkamaksun verran tulee tulosta.

Ehdotan, että ripustat rättejä tarpeeksi ylös esim. niinkuin lippunauhaksi, että näkyvät kauas ja ovat kuin maamerkki.

Joskus vastaavalla reissulla Helsingissä olen majoittunut hostel-tyyppiseen paikkaan. Halpa ja kelpo. Mahtaako ne olla talvisin käytössä?

Sydämestäni toivotan sinulle onnea matkaan. Eikä se haittaa, vaikka rättejä jäisi yli, eipä tarvitse heti alkaa tekeen...

Suvi kirjoitti...

Sinullahan on mahtava paikka tunnetun liikeen naapurissa! hauskoja messupäiviä!

Sari / ArjenIloja kirjoitti...

Minä täällä kuolaan sinun pöllö-tiskirättejä! Aivan ihania!!! Niitä pitää tehdä ainakin tuhat matkaan.=) Tuotteesi ovat niin ihania ettei sinulla ole huolen häivää, laitat vain tuotteet ja hinnat hyvin esille.

Susanna kirjoitti...

Kiitos teille kannustuksesta!

Toiovottavatsi olette oikeassa tuosta Sinellistä. Itse vaan ajattelen, että ne ihmisvirrat ryntäävät ohitseni suhisten, kun näkevät Sinellin aarteet.

Mervi, tuo on ihan totta, että jos riepuja jää kauheasti yli, niin saanpa "lomailla" sen jälkeen ompeluhommista vähän aikaa. Menen tällä kertaa AVA-hotelliin, kahden hengen huoneen sai 37 eurolla/yö. Se on jo hyvä tarjous, kun hostellitkin maksavat saman verran. En ole koskaan yöpynyt hostellissa, koska pelkään, että niissä on nuorisoa eli meteliä.

Anonyymi kirjoitti...

Järjestä arvonta.:) Kaikkien tuhansien osallistujien kesken tiskirätti! Huikeaa!

Liisa T. kirjoitti...

Minäkin uskon Sinelistä samoin kun tuossa edellä on ollut - isosta on vain hyötyä. Se houkuttelee asiakkaita. Ja toisaalta.. Itse esimerkiksi en ole niin häkeltynyt Sinelistä, että kaikki rahani heille työntäisin. Olen kiinnostunut pienistä ja omalaatuisista yrityksistä, ja varmasti on moni muukin. Joten... Uskon, että olet aika vahvoilla. Ja ennenkaikkea: sinulla on loistava tuote.

Susanna kirjoitti...

Aistin sarkasmia anonyymin kommentissa, mutta arvonnat eivät toimi. Ihmiset osallistuvat arvontaan, mutta eivät osta mitään.

Liisa, toivottavasti messuille tulee 50 000 sinunlaistasi ostajaa. Käsityömessuilla käy todella paljon käsityön harrastajia ja tarvikemyyjiä on aina vaan enemmän. Käsityöläiset taitavat olla tuollakin messuilla vähemmistönä.

Liisa T. kirjoitti...

No toivotaan! :) Ja jollei, toivotaan ainakin, että messuillaolo antaa sinulle rutkasti näkyvyyttä ja bambuliinat syöpyvät ihmisten mieliin. Ehkä he tilaavat sitten viimeistään kotoa. :) Joka tapauksessa: toivon sinulle menestystä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Susanna, uskon että paikka on vain eduksi kun sinelli ja helmet vetävät väkeä niin huomaavat sinut siinä vieressä varmasti! Tuote on NIIN hyvä ja upean näköinen että menekkiä on varmasti :) t. asiakkaasi orivedeltä ps.täällä on muuten myös nyt asemarakennus kaupan...

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Liisa! Toivon myös, että joku hyvä jälleenmyyjäkin hoksaa riepuni sieltä messuilta.

Kiitokset Orivedelle! Nytkö on asema myynnissä? Kiinnostavaa, mitähän käyttöä sille vielä tuleekaan vai meneeköhän asuinkäyttöön?

Taitaentehty (Handcrafted Finland) kirjoitti...

Varmasti menee hyvin ja täällä on ainakin positiiviset fiilikset sun tuotteiden menekkiin tuolla! :) Sehän on juuri hyvä, että olet suosittujen kojujen vieressä, jotka eivät kuitenkaan kilpaile tuotteittesi kanssa. Mieti vaan koju mahdollisimman selkeäksi, niin että pyöriskelevät ihmiset näkevät selkeästi bambutiskirättien jujun.

Tsemppiä valmisteluihin ja itse messuille! :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Taitaentehty! :)