maanantai 19. maaliskuuta 2012

Somat pikku mummelit

eli Neljän viikon sisustuskuvahaaste, somiste.

Päivän sisustuskuvan aiheena on somiste. Minä en oikeastaan ihan tarkkaan ottaen tiedä, mitä sillä tässä yhteydessä tarkoitetaan. Päättelin, että Viipurista ostamani maatuska-magneetit ovat somisteita, koska olen somistanut niillä kapustapurkit. Nämä Ikeasta hankitut purkit roikkuvat keittiön seinällä lieden yläpuolella.

Maatuskoitahan tästä talosta löytyy monessa muodossa. Tietysti ne kymmenet ja taas kymmenet oikeat maatuskanuket, joista kaikki ei edes mahdu olemaan esillä. Olen rajoittanut maatuskoiden viljelyn lähinnä keittiöön.

Maatuskoita löytyy tauluina, leluina ja jopa yksi keittiökoneemme on maatuskan muotoinen. Ja tekstiileissä maatuskoita tietysti on meillä vaikka kuinka paljon... tyynynpäällisiä, pyyheliinoja, kauppakasseja, laukkuja ja tottakai tiskirättejä.

On ehkä turha ihmetellä, miksi 9-vuotias siskontyttöni kysyi minulta, haluaisinko olla mielummin maatuska kuin ihminen.

10 kommenttia:

 1. Maatuskoissa on vain jotain hirmuisen kiehtovaa. :) Tuo maatuskataulu on muuten aivan ihana. Alkoi muuten häiritä, että mikä keittiökone voi olla maatuskan muotoinen? :o

  VastaaPoista
 2. Sellainen silppuri... odotas, etsin sinulle kuvan...

  http://susannantyohuone.blogspot.com/2011/03/olennaisen-tarpeellista-ja-kaivattua.html

  Ja se on todella huono silppuamaan. Menee jumiin koko ajan ja kerrallaan voi laittaa vain puolisen desiä silputtavaa. Virhehankinta.

  VastaaPoista
 3. No niinpä tietysti. :D Mut juu, mä olen kans pettynyt noihin minisilppureihin (maatuskan muotoisia tai ei). Meillä oli yksi, joka päästi heti käynnistettäessä palavan sähkön hajua ja kuumeni mahdottomasti. Käytä nyt sellaista...

  VastaaPoista
 4. Käyn monesti marketeissa kuolaamassa monitoimikoneita, jotka silppuavat ja soseuttavat ja pirtelöittävät ja raastavat ja viipaloivat ja sitten järkytyn aina vaan pahemmin.... miten sellainen voi maksaa 250 euroa!?

  VastaaPoista
 5. Apua, onpas valloittava kokoelma! Heh, ihan loistava kysymys.. :D

  VastaaPoista
 6. Mietin jo sun edellisessä keittiöaiheisessa päivityksessä, että olisitkohan tykännyt Jyskin maatuskakuvioisesta pöytäliinasta :D Käyn ostamassa itse sitä mitälie vaha/kernikangasta tällä viikolla sieltä, kun se on sopivasti alessa. Käy kattoon Jyskin sivuilta... Kai siellä teilläkin päin on sentään Jysk?

  VastaaPoista
 7. On! Ja juuri pari päivää sitten Sulo näytti minulle Jyskin mainoksen, jossa oli kuva siitä maatuskakernistä. Kuvassa tausta näytti mustalta, joten en rynnännyt heti katsomaan ja ostamaan uutta liinaa.

  VastaaPoista
 8. Niin tosiaan, sinähän et pitänyt mustasta :) Minulle se taas oli se juttu siinä! Värikkäät kuvat mustalla taustalla, tykkään.

  VastaaPoista
 9. Bongasin hyllystä kolmekin samanlaista maatuskaa, joita isäni toi minulle matkoiltaan liki 30 vuotta sitten. Yksi on itsellä tallessa ja loput äidilläni.

  Piti minunkin nyt käydä Jyskin sivuilla ja kai ensi viikolla lähdetään noutamaan vahakangasta :)

  VastaaPoista
 10. Maatuskavahakankaasta on hyvä kuva Elisen blogissa, aika ihanaa se on:

  http://kartanonrouva.blogspot.com/

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.