maanantai 31. maaliskuuta 2014

Paras lempivaate ikinä


Ensin tein bambukankaasta haalarin. Siitä tuli heti lempivaatteeni, vaikka se oli vain ruma proto. Sitten tein hupparin. Siitäkin tuli lempivaate. Tänään tein mekon ja siitä tuli ehdottomasti lempivaatteista lempivaattein!

Bambu on ihan parhaimmillaan ihoa vasten, ja siksipä hupparissa sen parhaat puolet menivät hiukan hukkaan, koska yleensä pidän huppareita toisen paidan päällä.


Mutta mekossa kaikki osuu kohdalleen. Olen niin tyytyväinen tähän viimeisimpään tuotokseeni. Se onnistui paremmin kuin uskalsin odottaakaan. Minulla ei ollut mekkoon valmista kaavaa, vaan piirsin sen itse yhdistämällä hupparin ja liivimekon kaavat. Oli ihme, että mekosta tuli heti kertaheitolla oikean kokoinen ja istuva. Kykenin jopa lähestulkoon kohdistamaan maatuskat loogisesti. Voin sanoa, että se ei ole helppoa, kun on noin isosta ja täsmällisestä kuviosta kyse.

Nyt kun olen päässyt lievästä ylipainostakin eroon, voin taas paremmalla itsetunnolla pukeutua vartalonmyötäisiin mekkoihin ja heilua oman elämäni supermallina kaukolaukaisimen kanssa. Kyllä on hyvä mieli, eikä haittaa pätkän vertaa sekään, mistä aamulla kerroin. Ihan kaikin puolin hyvä mieli.

--------

Lisäys. Minulla eivät taidot riitä ompeluhommissa myyntivaatteiden tekemiseen, mutta olenkin sopinut yhteistyöstä toisen Susannan kanssa. Head Over Heels tekee näistä minun bambuistani myös mittatilausvaatteita ja pieni mallistokin on tulossa.

24 kommenttia:

SatuJ kirjoitti...

Onpa ihana mekko! Nyt kyllä täytyy alkaa itsellekin suunnitella tuollaista, jospa jostain löytyis kaavakin. Täytyy alkaa etsiä!

Tiina kirjoitti...

Ja aurinkokin paistaa! Helmat heilumaan! :D

Apris kirjoitti...

Oi että kun onkin ihana mekko. Omat ompelutaidot on niin surkeat, etten kyllä uskalla tuohon ryhtyä vaikka mieli tekisikin.

Heini - Haukkuojan emäntä kirjoitti...

Aiiiivan ihana mekko ♥

Marika kirjoitti...

Aivan ihana mekko! Onko näitä missään myynnissä?

mustakissa kirjoitti...

Hieno!

Katja kirjoitti...

Onpa kiva mekko, malli näyttää mukavalta katsoa ja pitää.

Soja kirjoitti...

Tsiisös, nainen, vaatteet päälle, siel on kyllllmä, hrrrrrr! Mut mekko on ihana ja hervottoman hauskaa on se, että on yhden mummon pää onkii siun pää :P

Susanna kirjoitti...

Ehei. :)
Minun taitoni eivät riitä siihen, että myymään voisin ryhtyä.

Susanna kirjoitti...

Hirmuisen lämmin oli auringossa.
En edes hoksannut, että yhden mummon pää on minun pää, mutta sehän onkin ihan hauskaa!

Susanna kirjoitti...

KIITOS yhteisesti teille kaikille. :)

Tiina kirjoitti...

:D

Enne kirjoitti...

Oletpa sinä taitava, ei voi kun ihastella! Ja jos tuon mekon saisi mustilla maatuskoilla ja leveällä venepääntiellä niin täällä olisi yksi tilaaja saman tien, hinnasta ja postikuluista viis! :)

Susanna kirjoitti...

Kyllä onnistuu. Minulta voi tilata mustavalkoista maatuskakangasta ja Susanna Vesterinen ompelee mitä tahansa. Hänen yhteystietonsa löydät täältä:
http://www.headoverheels.fi/?page_id=247

Kiisu kirjoitti...

Kyllä on mekko kiva ja sisältö poseeraa niin komeesti taustanaan halkopino! Siitä tuli mieleen yks juttu tosielämästä....Tein aikanaan rappusiivouksia ja yhdessä kerrostalon ulko- ovessa luki ,että sielä asuu pariskunta Halko ja Pölkky!Kylloli vakka kantensa valinnut. Mietin siinä sitten, että tuleekohan niiden lapsista klapeja....

Susannafin kirjoitti...

Ihana mekko! Todella kaunis! Minulta tosiaan saa vaatteita tilattua, täyttä häkää teen kaavoja ja malleja erilaisista vaihtoehdoista. Eikä tarvitse tilata erikseen kangasta Susannalta jos haluaa tilata, vaan niitä löytyy kyllä minulta :)

Henna kirjoitti...

Susanna, voiko sinulta myös tilata mekon, sovittamatta, mittojen perusteella? minä kun asun liiiian kaukana ompelimostasi:(

Heidi kirjoitti...

I wish you would start producing these clothes for sale! I love the bamboo material, but it's hard to find nice and creative clothes in this material. Please think about it, at least! I love your matrioshkas!!!

Susannafin kirjoitti...

Henna kyllä voi! Joustavista kankaista pystyy tekemään kyllä tapaamatta. Teen mekoista nyt kaavat ja mittataulukot ja sitten pystyy tilaamaan! Toki jos haluat jo etulyöntiaseman voit laittaa meiliä susanna@headoverheels.fi :)

Henna kirjoitti...

Kiva! Laitan sivustosi muistiin ja seurailen mitä sinne ilmestyy. Ja ehkä jos en jaksa odottaa, laitan meiliä 😊

Susanna kirjoitti...

:D Kaikkea sitä.

Susanna kirjoitti...

There will be some clothes in the future, since Susanna V. from Head Over Heels is going to make some. I will inform you guys here when there is something to show.

Heidi kirjoitti...

Wonderful! Please ask her to make some in bigger sizes too - like L and XL!

Susanna kirjoitti...

I will. :)