perjantai 21. maaliskuuta 2014

Käsityökorttelikiertueen varaslähtö än yy tee nyt


Nyt vähän harmittaa olla täällä kotona, kun KäsityökortteliMini käynnistyy Tampereen Koskikeskuksessa puolen tunnin kuluttua. Siellä on 24 käsityöyrittäjää ihanaisine tuotteineen. Jos joku teistä pääsee paikan päälle, niin Facebookin tapahtumasivulle voi käydä laittamassa tunnelmakuvia tapahtumasta. Tai niitä voi lähettää vaikka minulle suoraan sähköpostiin susannantyohuone at gmail.com, jos haluatte, niin minä laittelen niitä sitten eteenpäin.


Sain Hellapuu-blogista tunnustuksen, kiitos sinne! Tunnustus on sellainen, että se pitää jakaa kolmelle käsityöblogille, joita kaikki pitää lyhyesti kuvailla ja perustella, miksi juuri ne ansaitsevat tunnustuksen.

Olen aika otettu tästä tunnustuksesta, sillä ei tämä minun blogini ole mikään oikea käsityöblogi. Oikeastaan tämä ei ole enää minkään sortin oikea blogi. Ei tämä ole remonttiblogi, ei sisustusblogi, ei yritysblogi... tästä on tullut melkoinen sekametelisoppa.

Itse seuraan tosi vähän käsityöblogeja. Olisin antanut tunnustuksen ehdottomasti Tehtaamolle, mutta Hellapuu hoiti jo sen homman ja perustelikin puolestani: "Kuvitetut ohjeet monenlaiseen vaatetusompeluun. Haluan antaa tunnustuksen blogin pitäjän pyytettömästä tavasta ja halusta auttaa toisia ompelijoita niin omassa blogissaan, kuin Facebookin ompeluryhmässäkin. On nimittäin kerrassaan upeaa, että joku haluaa nähdä niin suuren vaivan tarkkoine kuvituskuvineen."

Minä annan tunnustusta vielä seuraaville:

Jokkemaa
Joken holtittoman erikoinen, monipuolinen, täysin pidättelemätön tyyli hämmentää, ihmetyttää ja ihastuttaa. Aina.

Handmade by Heini
Heinin blogi ei ole kaiketi käsityöblogi sen enempää kuin minunkaan, sillä blogissa on paitsi Heinin käsityöyrityksen juttuja, myös kodin sisustusta ja muuta elämää. Mutta ihan kaikkea leimaa silmiähivelevä kauneus ja värimaailma, joka tuo kevään mieleen.

Sukkulalla ja neulalla
Soja on paitsi ystäväni myös ihailuni kohde. Kansallispuvut ovat olleet minulle täysin merkityksetön ja vieras asia, mutta Sojan blogi on avannut minulle ihan huiman maailman kaikesta siitä, mitä kansallispukuihin liittyy. Ne pikkupikkuruikkuiset pistot ovat jotain täysin käsittämätöntä. Minusta on ihmeellistä ja arvostettavaa, että kansallispukujen kohdalla käsityö todellakin on käsityötä, sanan syvimmässä, kauneimmassa merkityksessä.7 kommenttia:

Heini - Haukkuojan emäntä kirjoitti...

Kiitos Susanna! ♥ Ihana piristys tähän aamuun, ja oli mukava "joutua" miettimään, kenelle tämän itse laittaisi eteenpäin. Onneksi ei ole vaikea löytää upeita käsityöläisiä.

Ja pitää itsekin myöntää, että oishan se aika mukavaa olla Tampereella juuri nyt! :) Toivotaan, että siellä on oikein hyvä meininki koko viikonlopun.

Saila kirjoitti...

Onnea tunnustuksesta ja mukavaa kiertuetta, edes virtuaalina!

Tiina kirjoitti...

Ympäri mennään, yhteen tullaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei nyt sen kummemmin liity tähän postaukseen, mutta kehaisen tässä juuri vastaanottamiani ruskeita bamburättejä. Tämä ruskea froteen tapainen tuntuu vähän ohuemmalta kuin aiemmat ja tykkään tästä ihan kauheasti. Eli rätit senkun paranee!!!

Vakkari

Susanna kirjoitti...

Jep, se on hiukan ohuempaa, koska siinä ei ole nukkausta, joka niissä valkoisissa kankaissa oli nurjalla puolella. Ruskea valmistetaan varta vasten minulle, joten pystyn kieltämään sen tarpeettoman nukkauksen. On ihanaa pystyä kehittämään omaa tuotetta. Ja vielä ihanampaa, että se kehitys miellyttää myös asiakasta!

Jokke kirjoitti...

Oi, kiitos, kummallinen kohellus jatkuu vihreissä merkeissä :)

Soja kirjoitti...

<3 Kiitos <3