maanantai 31. maaliskuuta 2014

Imatran idiootit ry esittää


Joskus minä ihan tosissani ihmettelen, miten tyhmä voin olla. Ryntään aina tekemään asioita pää kolmantena jalkana ajattelematta yhtään mitään. Halusin niin kovasti omia kankaita myyntiin, etten laskenut kunnolla niiden teettämisestä koituvia kustannuksia. Innoissani sitten mätkäisin kankaat verkkokauppaan ihan hatusta repäistyllä hinnalla.

Eilen olin lopulta niin näppärä, että hoksasin avata taulukkolaskelmaohjelman ja katsoa, paljonko katetta noissa kankaissa onkaan. Pieni järkytyshän siitä seurasi. Hatusta heitetty 28 euron metrihinta bambukankaalle olikin nimittäin sitten lähes sama, mitä se yksi metri minulle kustantaa. Naurattaa niin, ettei huvita edes alkaa itkeä.Ei minun ole mitään järjenhäivääkään myydä suomalaista, käsinpainettua kangasta. Vai kuinka ammattimaisena yrittämisenä te pidätte sitä, että myyn tuotteen asiakkaalle samalla hinnalla, kuin mitä siitä itse maksan?

Ei minua silti oikeastaan harmita. Minusta on ihan mahdottoman ihanaa, että tuota maatuskaa nyt on olemassa. On ihanaa pukeutua omiin maatuskoihin ja vielä ihanampaa nähdä, mitä muut siitä saavat aikaan. Minusta on ollut aivan huikeaa saada jo nyt kuvia siitä, mitä maatuskoista on taitavissa käsissä syntynyt. (Kurkatkaapa vaikka Pilvitehtaamoon!) 

Sitäpaitsi jos saan tämän erän myytyä, niin seuraavassa erässä pääsen jo tienaamaan muutaman euron, kun aloituskustannuksia ei enää tule.

Tämän onnettoman taloudellisen totuuden vuoksi jouduin kuitenkin tekemään muutoksen verkkokauppani toimituskulusysteemiin. Aiemmin kaikki tilaukset lähtivät täältä 1 euron postimaksulla riippumatta siitä, paljonko tuotteita tilasitte. Enää ei, sillä kankaiden postittaminen on kallista.

Nyt toimituskulut ovat alkaen 2 euroa. Siihen mahtuu 15 kappaletta bambutiskirättejä, joten tiskirättifaneille tämä muutos ei aiheuta kohtuutonta murhetta.

Mutta kankaissa toimituskulut nousevat nopsemmin. Bambu on niin muhkeaa, että siinä jo puolen metrin pala tarkoittaa vitosen toimituskulua ja metristä joutuu pulittamaan seitsemän euroa. Mutta se 7 euroa on sitten maksimi, joten kannattaa tilata kerralla enemmän.

Tyhmyydestä sakotetaan, ja mikä pahinta - näköjään myös asiakasta tällä kertaa. Ihan meinaa hävettää. Pieneksi lohduksi teille poistin kaupasta minimitilaussumman, eli tästä lähtien voitte tilata vaikka yhden rievun kerrallaan. Tai sen yhden pienen palan kangasta sammutuspeitettä varten.


Mutta hei... enhän minä rikastumista koskaan suunnitellutkaan, vaan hauskan pitämistä työnteon merkeissä. Ja hauskaahan minulla kyllä on. 

19 kommenttia:

Eliisa kirjoitti...

Susanna, olet yrittäjä ja eiköhän sun kaikesta hauskanpitämisestä huolimatta pitäisi myös saada itsellesikin jotain tienestiä. Sunhan pitäis olla hoitoalalla :) Siellähän aina asiakas ja potilas on tärkein, eikä siinä todellakaan lasketa voittoa. Hoitaja siis.

Suomessa postimaksut ovat ihan hirveitä. Laitoin Sveitsiin lapsenlapselleni pienen paketin... Postin myyjä sanoi minulle, että paketti menee kakkosluokassa 15 eurolla, mutta menee sitten jopa kaksi viikkoa perille. Kysyin sitten , no, entäs ykkösluokka sitte? Hinta oli 17e. 24 euron lahjan lisäksi maksoin 17 e postimaksuja!! Mutta mitäpä ei mummu siinä tilanteessa tekisi :)

Tuo sun maatuskakangas on aivan ihanan raikasta!!

Tiina kirjoitti...

<3

Susanna kirjoitti...

No, otan opin kannalta tämänkin. :)

Kun olin Teneriffalla, ajattelin, että minun kannattaisi muuttaa yrityksineni sinne, vaikka asiakkaani ovatkin Suomessa. Postikulut kun olivat sieltä tänne halvemmat kuin täältä tänne. Ja ilmasto suotuisampi!

Susanna kirjoitti...

Samoin, kiitos.

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

hyvä kuitenkin että ei miinukselle mennyt :-D

E kirjoitti...

Voi harmi! Kankaat ovat joka tapauksessa nättejä, ja tällaisten kohdalla aina harmittaa, ettei osaa ommella. Vai viitseliäisyydestä se kuitenkin aina jää kiinni... Jos ei viitsi opetella, ei osaa.

Joskus (usein) sitä miettii, että kuinka suuri on oltava rakkauden isänmaataan kohtaan, että täällä viitsi surkeassa säässä ja kammottavissa postimaksuissa ja veroissa ja kaikessa raivostuttavassa kitua :D

Susanna kirjoitti...

No meinasi mennä jo pahasti, mutta sitten tajusin, että voin nostaa postikuluja. :P

Susanna kirjoitti...

En tiedä, onko se rakkautta isänmaata kohtaan vai lähinnä pelkuruutta, ettei uskalla häipyä suureen tuntemattomaan.

Mutta joka maassa tulee kuitenkin ne omat kiusansa vastaan ennenpitkää. :)

Soja kirjoitti...

Rakkaan yhdistyksemme puitteissa voisin kertoa noita samanlaisia kokemuksia ;) Ja ehkä joskus kerronkin... Tää sopii kyllä tähän meidän laihdutusteemaan, työn ilon syömisellä kun ei liho.

Matkatar kirjoitti...

Harmillista että sattui laskuvirhe! Mutta toivotaan että plussallekin pääset ennen pitkää! Ihania ovat tuotteesi ja vaikken minä vielä ole tilannut mitään, olen useasti käynyt verkkokaupassasi "virtuaalihypistelemässä". Jossain vaiheessa kun sisustus on käsillä...:D

Susanna kirjoitti...

Meillä on kyllä niin paras yhdistys. Eikös se niin ole, että ilman epäonnistumisia ei voi koskaan tuntea välillä onnistumisen riemua?

Susanna kirjoitti...

Minä olen iloinen virtuaalihypistelystäkin. :)

Soja kirjoitti...

Kyllä nimenomaan näin <3

Anonyymi kirjoitti...

Hmm... Markkinointi ja myynti ei ole alani ja ehkä syystä :D Mietin siis, että miksi et voisi nostaa metrihintaa muutamalla eurolla. He, jotka ehtivät tilata kangasta alkuperäisellä halvemmalla hinnalla saivat ikään kuin "nopean ostajan" edun.

Janika

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi tuossa yllä on oikeassa. Laita hinta kohdilleen. Se ostaa, joka on kangasta vailla. Maatuskakangas on niin kaunista, että jos laiskamato ei ompeluasioissa olisi minussa vakavana loisena, tilaisin ja tekisin jotain kivaa.

Susanna kirjoitti...

Erittäin hyvä kysymys. Mutta kun tuo 28 euroakin tuntuu jo minusta itsestäni ihan kauhean korkealta hinnalta, ja ilmeisesti myös monien muiden mielestä, sillä mitään varsinaista ostosryntäystä ei kankaiden kimppuun ole tapahtunut. :(

Susanna kirjoitti...

En tohdi enää nostaa hintaa, kun tuntuu, etteivät nuo kankaat meinaa mennä kaupaksi tälläkään hinnalla. Yleensä, kun minulla tulee joku uutuus kauppaan, sitä saa pakata tilauksiin ihan vimmatulla vauhdilla. Nyt ei sellaista ilmiötä ole tapahtunut. No, jos ei mene kankaana kaupaksi, niin ompelen sitten rättejä noista.

Myrkytär kirjoitti...

Postikulusi ovatkin olleet käsittämättömän edulliset, että no worries.

Susanna kirjoitti...

Ne on olleet upotettuina rättien hintaan. :)