lauantai 15. maaliskuuta 2014

Keväthommailua ulkona


Se alkoi meilläkin juuri muutama minuutti sitten: lumisade. Onneksi ymmärsin viettää kevättä nämä viimeiset neljä päivää, ja tein vain minimaalisesti töitä sisällä. Tänään sataa lunta 20 senttiä, sitten tulevat pakkaset. Eli teen töitä viikonlopun.

Kävin eilen rumuudenpoistamisoperaatioon omalla pihallamme.


Ensimmäiseksi purin vanhan koirankopin. Kolme ja puoli vuotta tässä olikin jo hujahtanut ajatellen: "Pitäisi tuo koirankoppi tuosta purkaa." Joku Jaska siinä on joskus elellyt, styroxilla vuoratussa kopissa ja juoksuvaijerin päässä. En koskaan ole ymmärtänyt ulkokoirien pitämistä. Toivottavasti Jaska on ollut tähän kytkettynä vain hetkittäin.


Poistin rastasverkot mansikkapenkistä. Laatikkoviljelmäni on melko törkeä näky, kun maata laatikoiden alta ei ole tasoitettu mitenkään. Jokainen laatikko vinksottaa omaan suuntaansa. Ajatus kuitenkin on, että pikkuhiljaa joka vuosi laatikot lisääntyvät ja niihin tulee mansikoiden lisäksi mustaviinimarjapensaita ja vattua.


Rupesin karsimaan kuolleita katajia ja muita puunreuhkoja. Todella usein minua harmittaa se, että pelkään moottorisahaa. En uskalla edes kokeilla. Ja koska pelkään, en edes saa kokeilla. Niinpä olin sitten neitimetsurina. Aseinani kahdet oksasakset ja yksi käsisaha sain jo aika ison alueen siistiksi.


Sitten kun vielä keksisi, miten estää heinikkoa kasvamasta tähän tulevalle marjaviljelmälleni. Maa on niin pomppuista, ettei siinä voi ajaa ruohonleikkurilla ja siihen kasvaa joka kesä ihmisenkorkuista, kuivaa heinää.


Eilen kerroin haaveilevani elävästä pajuaidasta. Tässä näkyy se kohta, johon aita pitäisi saada. Tuon pienemmän puukasan (joka minun pitäisi sirkkelöidä klapeiksi) kohdalle. Kyllä olisi mukavaa nautiskella kesäkahveja ruusukupeista ilman näkymää tukkilaanille.


15 kommenttia:

Tanja K kirjoitti...

Onpa vaan keväistä ollut!
Minun taas on vaikea ymmärtää puhtaasti sisäkoiria. Tietenkin riippuu rodusta ja asuinpaikasta, mutta kyllä minusta tuntuu paljon mukavammalta jättää koira yksin kotiin ulos kuin jumittamaan sisään isäntäväen ollessa töissä tms.

Carita kirjoitti...

Aamu täällä lounais-saaristossa om luminen ja märkä. Ulkohommia olisis vaikka miten. Tämä päivä saa sitten olla sisäpäivä, kyllähän ne jouluverhot on kiva saada pois ja vaaleammat tlialle. Kyllä polttopuita ja haravointia kerkiää tekemään sitten myöhemmin. Aurinkoa tosin tulee ikävä.

Anonyymi kirjoitti...

Hanki trimmeri eli siimaleikkuri niin saat pitkät ruohot pysymään poissa. Niitä on bensakäyttöisiä ja ladattavia. Jos on vähän "trimmattavaa" niin ladattava riittää aivan mainiosti ja on paljon kevyempikin.

Vakkari

Lea P kirjoitti...

Hesassa on maa valkoisena ja lisää lunta tulee!
Mitäs jos ottaisit tuon tukkimaiseman vain omaksesi, näitä maisemia ei monella ole. Tuohon etualalle vain kukkaruukku kesäkukkineen ja tukit on siellä missä ovat.

Soja kirjoitti...

Trimmerii miekii tulin ehdottamaan, mut Vakkari ehti ensin :) Meil on sähkökäyttönen siimaleikkuri, jos haluut testata ja jaksat viritellä jatkoroikkia.

Paavalinkukka kirjoitti...

Trimmeri on pomppuiselle maalle kai ainoa vaihtoehto. Meillä on sähkökäyttöinen, mutta sen johdon perässä raahaaminen on niin ärsyttävää ja rajoittavaa. Bensakäyttöinen taas haisee ja painaa. Mutta onko sähköisiä ladattavaiakin, kuten Vakkari mainitsi?
Mutta trimmerillä ei kuitenkaan voi kovin lähetlä mansikoita ajaa, se leikkaa ihan huomaamatta ne mansikatkin! Olisko maanvaihto mahdollinen, että saisi heinän juuret pois ja sitten musta mansikkamuovi estämään kaiken muun paitsi mansikkojen kasvun? Taitaa olla liian iso homma?
VE

Susanna kirjoitti...

Hmm, olen samaa mieltä kyllä tuossakin. Ylipäänsä minä en hankkisi koiraa, jos se joutuisi olemaan 8-10 tuntia päivässä yksin.

Susanna kirjoitti...

Jopuluverhojen on aika väistyä, vaikka ulkona näyttääkin nyt enemmän joululta kuin jouluna näytti. :)

Susanna kirjoitti...

Minä tyhmä en tiennyt, että niitä on muitakin, kuin sähköjohdollisia. Meillä on johdollinen. Se on todella hankala. Tykkään viikatteesta enemmän.

Susanna kirjoitti...

En ota, kiitos. Katselen sitä ihan mielelläni jokaisesta ikkunastamme, mutta kesäpäivän piharuokailuun en niitä tukkeja kaipaa. :)

Susanna kirjoitti...

Kerkesinkin jo Vakkarille vastata, että sellainen meillä on. En tykkää siitä yhtään. Niiden johtojen kanssa heiluminen on ärsyttävää ja pelottavaa (entä jos katkaisen johdon ja saan sähköiskun?). Meillä on sellainen pieni lyhytvartinen viikate tuohon hommaan, mutta jospa tänä kesänä raaskisi hankkia ihan oikean viikatteen.

Susanna kirjoitti...

Se ladattava voisi olla ainoa siedettävä trimmeri.

Ja maanvaihto ei ole mahdollinen. Liian kallista, liian työlästä. Noiden laatikoiden ympäriltä olen aika hyvin saanut tapettua ruohon sillä, että olen suihkinut rounduppia ja ripotellut sahanpurua poluiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vakkari tässä taas. Meillä nimenomaan on ladattava ja se riittää pienen pihan siistimiseen oikein hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Round uppia en käyttäisi mansikkamaan tai hedelmäpuiden läheisyydessä. Ei ole niin vaaratonta kuin markkinointimateriaali väittää. Lisätietoa hakusanalla monsanto.

Susanna kirjoitti...

Ups. En taidakaan haluta tietää enempää. Anopin neuvojen mukaan olen sitä ruiskinut. Ehkä sitten ensi kesänä vaan kitken ne polut.