maanantai 31. maaliskuuta 2014

Paras lempivaate ikinä


Ensin tein bambukankaasta haalarin. Siitä tuli heti lempivaatteeni, vaikka se oli vain ruma proto. Sitten tein hupparin. Siitäkin tuli lempivaate. Tänään tein mekon ja siitä tuli ehdottomasti lempivaatteista lempivaattein!

Bambu on ihan parhaimmillaan ihoa vasten, ja siksipä hupparissa sen parhaat puolet menivät hiukan hukkaan, koska yleensä pidän huppareita toisen paidan päällä.


Mutta mekossa kaikki osuu kohdalleen. Olen niin tyytyväinen tähän viimeisimpään tuotokseeni. Se onnistui paremmin kuin uskalsin odottaakaan. Minulla ei ollut mekkoon valmista kaavaa, vaan piirsin sen itse yhdistämällä hupparin ja liivimekon kaavat. Oli ihme, että mekosta tuli heti kertaheitolla oikean kokoinen ja istuva. Kykenin jopa lähestulkoon kohdistamaan maatuskat loogisesti. Voin sanoa, että se ei ole helppoa, kun on noin isosta ja täsmällisestä kuviosta kyse.

Nyt kun olen päässyt lievästä ylipainostakin eroon, voin taas paremmalla itsetunnolla pukeutua vartalonmyötäisiin mekkoihin ja heilua oman elämäni supermallina kaukolaukaisimen kanssa. Kyllä on hyvä mieli, eikä haittaa pätkän vertaa sekään, mistä aamulla kerroin. Ihan kaikin puolin hyvä mieli.

--------

Lisäys. Minulla eivät taidot riitä ompeluhommissa myyntivaatteiden tekemiseen, mutta olenkin sopinut yhteistyöstä toisen Susannan kanssa. Head Over Heels tekee näistä minun bambuistani myös mittatilausvaatteita ja pieni mallistokin on tulossa.

24 kommenttia:

 1. Onpa ihana mekko! Nyt kyllä täytyy alkaa itsellekin suunnitella tuollaista, jospa jostain löytyis kaavakin. Täytyy alkaa etsiä!

  VastaaPoista
 2. Ja aurinkokin paistaa! Helmat heilumaan! :D

  VastaaPoista
 3. Oi että kun onkin ihana mekko. Omat ompelutaidot on niin surkeat, etten kyllä uskalla tuohon ryhtyä vaikka mieli tekisikin.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana mekko! Onko näitä missään myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei. :)
   Minun taitoni eivät riitä siihen, että myymään voisin ryhtyä.

   Poista
 5. Onpa kiva mekko, malli näyttää mukavalta katsoa ja pitää.

  VastaaPoista
 6. Tsiisös, nainen, vaatteet päälle, siel on kyllllmä, hrrrrrr! Mut mekko on ihana ja hervottoman hauskaa on se, että on yhden mummon pää onkii siun pää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuisen lämmin oli auringossa.
   En edes hoksannut, että yhden mummon pää on minun pää, mutta sehän onkin ihan hauskaa!

   Poista
 7. KIITOS yhteisesti teille kaikille. :)

  VastaaPoista
 8. Oletpa sinä taitava, ei voi kun ihastella! Ja jos tuon mekon saisi mustilla maatuskoilla ja leveällä venepääntiellä niin täällä olisi yksi tilaaja saman tien, hinnasta ja postikuluista viis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä onnistuu. Minulta voi tilata mustavalkoista maatuskakangasta ja Susanna Vesterinen ompelee mitä tahansa. Hänen yhteystietonsa löydät täältä:
   http://www.headoverheels.fi/?page_id=247

   Poista
  2. Kyllä on mekko kiva ja sisältö poseeraa niin komeesti taustanaan halkopino! Siitä tuli mieleen yks juttu tosielämästä....Tein aikanaan rappusiivouksia ja yhdessä kerrostalon ulko- ovessa luki ,että sielä asuu pariskunta Halko ja Pölkky!Kylloli vakka kantensa valinnut. Mietin siinä sitten, että tuleekohan niiden lapsista klapeja....

   Poista
 9. Ihana mekko! Todella kaunis! Minulta tosiaan saa vaatteita tilattua, täyttä häkää teen kaavoja ja malleja erilaisista vaihtoehdoista. Eikä tarvitse tilata erikseen kangasta Susannalta jos haluaa tilata, vaan niitä löytyy kyllä minulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, voiko sinulta myös tilata mekon, sovittamatta, mittojen perusteella? minä kun asun liiiian kaukana ompelimostasi:(

   Poista
  2. Henna kyllä voi! Joustavista kankaista pystyy tekemään kyllä tapaamatta. Teen mekoista nyt kaavat ja mittataulukot ja sitten pystyy tilaamaan! Toki jos haluat jo etulyöntiaseman voit laittaa meiliä susanna@headoverheels.fi :)

   Poista
  3. Kiva! Laitan sivustosi muistiin ja seurailen mitä sinne ilmestyy. Ja ehkä jos en jaksa odottaa, laitan meiliä 😊

   Poista
 10. I wish you would start producing these clothes for sale! I love the bamboo material, but it's hard to find nice and creative clothes in this material. Please think about it, at least! I love your matrioshkas!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. There will be some clothes in the future, since Susanna V. from Head Over Heels is going to make some. I will inform you guys here when there is something to show.

   Poista
 11. Wonderful! Please ask her to make some in bigger sizes too - like L and XL!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.