keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Onko tässä maailmassa enää mitään pyhää?


Kuvassa vasemmalla Playmobil-prinsessa sellaisena, kuin sen kuuluukin olla. Oikealla uusi prinsessa, joka tuli taloon eilen. Menin jokseenkin suunniltani. Hahmon vartalo on täysin erilainen kuin ennen. Se ei pysty istumaan! Se on liian laiha! Se on liian pitkä! Sillä on pakarat! Sen palmikko törröttää liian kaukana selästä! Se on täysin väärän näköinen ja tuntuinen!

Joitain vuosia sitten Mattel pilasi Barbien kasvattamalla sen pään liian suureksi. Onko minun nyt valmistauduttava siihen, että Playmobilitkin pilataan?


Playmobilit syntyivät vuonna 1974. Samana vuonna kuin minä. Tämä on meidän molempien yhteinen 40-vuotisjuhlavuosi. Ja sen kunniaksi ne menevät tekemään jotain tällaista?

Luhistun.


PS: Laitoin Playmobilin Facebook-sivulle vetoomuksen. Käykää peukuttamassa, jos tuette minua. :)

23 kommenttia:

 1. No en tykkää. Huoh, miksi kaikki pitää modernisoida (aka pilata).

  Minulla on vähemmän kokemusta Playmobileista, mutta lapseni on iässä, jossa äidin on sallittua leikkiä Duploilla. Koska iso osa on hankittu kierrätettyinä, löytyy meillä Duplo-ukkeleita ja -akkeleita aika monessa Lego-generaatiosta, alkaen omasta lapsuudestani tutuista 80-luvun malleista. Duplojenkin osalta voin todeta, että huonompaan suuntaan on menty, uudet Duplo-ukkelit ovat lapsen sanoin pelottavamman näköisiä, eivät ollenkaan niin sympaattisia kuin vanhemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. En tiedä yhtään, miltä nykypäivän Duplot näyttävät, mutta totuus tulee lapsen suusta.

   Poista
 2. Pöh, jos nyt jotain oliis voinut jättää, niin edes sen istumisen, sehän on olennainen osa hahmoa ja sillä leikkimistä! Ja kyllä minusta hahmo olisi voinut olla ilman pakaroitakin, ihan niin kuin ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan olisi voinut olla. Ja olisi pitänyt olla.

   Poista
 3. My Little Ponyt pilattiin jo, nyt sitten Playmobilitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, totta, ne ponithan ovat nykyään ihan järkyttävän näköisiä!

   Poista
 4. Kuulin ystävältä, että ruskeat tiskirätit on vielä entistä parempia, koska toinen puoli on froteemaista kangasta. Katselin puodista enkä löytänyt sellaista, onko se ollut joku erikoisjuttu välillä. Esim ruskean pöllökuvioisen tiedoissa luki "Lempiriepu on molemmilta puolilta punaista bambuneulosta ja siinä on valkoinen painatus." siis siinä lukee punaista, mutta tarkoittaa kai ruskeaa, mutta siis ilmeisesti molemmat puolet on samaa kangasta. En tiedä onko tämä blogi oikea paikka kysyä puodin asioita, mutta kävi tässä nyt niin kätevästi.
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväsi on ihan oikeassa. Tosin kangas on ihan täsmälleen samaa molemmilla puolilla, se on vain eri päin. Eli tuossa bambussa on nurja puoli karhempaa, ja näissä ruskeissa räteissä se takapuolen kangas on toisin päin, eli nurja puoli päällä.

   Ne punaiset pitääkin käydä korjaamass asieltä verkkokaupasta...

   Poista
 5. Näyttävät kasvattaneen tissejäkin yhrellä kuppikoolla. Muutos on kyl aika lailla huanompaan päin. Kai sää teet jonkun valituksen asiasta? Tai nettiadressin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin Facebook-sivuillensa, josta se tietysti häviää heti. Käykää ihmeessä antamassa kannatuksenne minulle!

   Täällä se on, klik.

   Poista
 6. TÖRKEÄÄÄÄÄÄ! Ihan selvästi huonompi! Duploukkelitkin ovat nykyään erilaisia kuin ennen, mutta ne sentään vielä istuvat! Nykyiset barbiet ovat hirvityksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbiet ovat ihan karmeita. Ennen minä en koskaan jättänyt Barbie-hyllyä väliin, kun kävin kaupoissa, nykyisin en vaivaudu lähekllekään. :(

   Poista
 7. No höh, ja jotenkin koomistakin (vaikka surullisesti muistuttaa länsimaiden naiskuvasta). Playmobil -typyhän on selvästi nelikymppisten kunniaksi kiristänyt vähän sieltä sun täältä: tissit on nostettu, naamassaki näkyy joku silmäluomileikkaus kun ripset on hypänneet ylöspäin. Peruspuuma, siis.

  Tinttamaara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Siinäpä vasta esikuva. Kai se on minunkin aika varata Tiina Jylhältä aika...

   Poista
 8. Mä katoin aluksi, että miesvartaloon on laitettu prinsessavaatteet päälle, ja otsikon perusteella sä kauhistelisit että Playmobilet on menty pilaamaan rivoilla transu-ukkeleilla :D Mut joo, ei tuo muutos tosiaan parempaan päin ollut, jotenkin kökömmän näköinen, ja hassusti maskuliinisempi. Mikään ei oo niinku ennen, kyllä meitin lapsuudessa kaikki oli niin paljon paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos transihmiset tulisivat Playmobileihin, SE olisi minusta vain plussaa. :)

   Poista
  2. Piti vielä etsiä se kuva yhdestä keijusta... en tiedä, onko tuo transvestiittikeiju harkitun miehekäs vai ei, mutta olen iloinen sen olemassaolosta.

   http://susannantyohuone.blogspot.fi/2012/03/uusia-esineita.html

   Poista
 9. Mäkin jo nopeesti luulin, että "ai onpas kiva, että Playmobililla ollaan noin edistyksellisä ja nyt on kahden prinsessan häät" (kyllä, olen nukkunut vähän huonosti ja liian vähän) :)
  Erilaiset ovat. Kumpikin omalla tavallaan nätti - mutta siitä olen huolissani, ettei uusi prinsessa pysty istumaan. Mitä se sellainen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän olen kyllä valjastanut Playmobilini tasa-arvoisen avioliittolain edistämiseen jo vuosi sitten. Minun tyyppini ovat ehdottoman edistyksellisiä. Mutta se ei ole edistystä, että naisen vartalo liiskataan anorektiseksi ja hänet pakotetaan seisovaan asentoon iäksi. Aaaaargh.

   Poista
 10. Olen vastarannan kiiski ja Playmobil-hahmot kun ei ole mulle kovin tuttuja, niin minusta tuo uusi oli kiva. Mutta, sitten aloin katsomaan tarkemmin. Vanhemmalla on kivemmat ripset ja kauniimmat hiukset sekä isommat tissit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukset ja ripset vaihtelevat paljon, niitä ei kannata vertailla. :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.