perjantai 30. syyskuuta 2011

Haaste haaveksijoille

Tämä on haaste juuri sinulle! Siis sinulle, joka luet tätä tekstiä. Sinulle, jolla on joku haave. Tai sata haavetta. Haaveesi voi olla mikä tahansa, iso tai pieni: oma talo, uusi auto, sairauden voittaminen, sen ensimmäisen tai vaikka seitsemännen lapsen saaminen, hevosen hankkiminen tai missikisojen voittaminen... kirjan kirjoittaminen tai maailmanympärimatka. Tai vaikka yrityksen perustaminen, ylennyksen saaminen, uuden harrastuksen aloittaminen tai unelmien prinssin löytäminen. Meillä kaikilla on haaveita, ja joskus niiden saavuttaminen tuntuu mahdottomalta.

Lue edellinen postaukseni Haaveiden toteuttamisesta ja sen kommentit, niin ymmärrät, mistä tässä haasteessa on kyse.


Tee sitten haaveistasi aarrekartta. Aarrekartan saat toteuttaa ihan miten haluat. Voit leikellä lehdistä kuvia ja sanoja ja liimailla ne kartongille. Voit piirtää tai maalata. Voit käyttää kynää tai tietokoneen piirustusohjelmaa. Voit rakentaa puusta, ommella tai kutoa, voit kirjoittaa runon tai kirjeen, tai vaikka sadun. Voit valokuvata tai videokuvata, voit vaikka leipoa. Voit tehdä aarrekarttasi vaikka hamahelmistä tai piipunrasseista, jos siltä tuntuu. Toteuta aarrekartta tekniikalla, joka on sinulle luontevin. Tärkeintä on, että se sisältää ne sinun haaveesi, joiden tahdot toteutuvan. Tärkeää on myös paneutua asiaan ja jäsennellä haaveet mielessäsi konkreettisiin muotoihin. Kartassa voi olla yksi haave tai vaikka kymmeniä. Laita siihen myös päivämäärä, jolloin olet tehnyt karttasi. Halutessasi voit laittaa siihen myös sen päivämäärän, mihin mennessä haaveesi toteutuvat.

Ja jotta tämä olisi blogimaailmaan sopiva haste, esittele aarrekartta-ajatus omassa blogissasi ja kerro mistä on kyse. Voit kertoa omin sanoin tai laittaa linkin tänne tai kopsata minun ohjeeni. Haasta kaikki lukijasi mukaan.


Kun oma aarrekarttasi on valmis, sijoita se paikkaan, jossa näet sen mahdollisimman usein. Ja esittele se blogissasi.

Oma aarrekartta saattaa olla niin henkilökohtainen asia, ettei sitä halua näyttää koko maailmalle. Siinä tapauksessa voit kertoa joitakin valittuja paloja omasta kartastasi, vaikka valitsemastasi tekniikasta tai kartan tekemisestä.

Toivotan iloa aarrekarttasi tekemiseen! Jos tartuit haasteeseen, kerro minullekin!

24 kommenttia:

 1. Ihana haaste, Susanna! Tartun tähän ihan varmasti ja alan miettiä omaa karttaani :)

  Minua huvitti edellisessä postauksessasi se tilanne, kun yrität jostain glooriaa ja kauneutta -aineistosta löytää jotain itseäsi puhuttelevaa ja lopulta päädyt piirtämään, mikä oli tietenkin KIELLETTYÄ :DDD

  Joten kiitos, kun annat meidän unelmoida ja haaveilla kukin tavallamme ;) Tästä tulee kivaa!!! Toivottavasti haaste leviää laajalti!

  VastaaPoista
 2. Mietin jo edellisen postauksen luettuani, että pitäiskö askarrella kans oma aarrekartta... Ja nyt aloitan väsäämään sitä! Kiva haaste :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta. Olen tuota joskus tuumaillut, mutta kun ei ole ollut *virallista' tietoa, miten aarrekartta tehdään, niin on aina jäänyt tekemätttä. - Höh. Aikataulua en lupaa vielä kartankaan valmistumispäivälle, mutta tartun haasteeseen.

  - Melkein pikkuisen pelottaa, joskus voi käydä niinkin, että haave toteutuu. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihan varmasti tartun haasteeseen pikimmiten! Ihan mahtava yllyttäjä olet!

  Täytyy nyt ensin katsoa muutamat seuraavat päivät, meneekö asunto kaupaksi ja saadaanko ostettua se OKT... Eli sitten seuraavat haasteet kehiin kun tilanne selvenee.

  VastaaPoista
 5. Tartun tähän myös, tosin aikataulua en osaa vielä sanoa. Tämä kyllä tulee ihan parhaaseen ajankohtaan just nyt, jotenka koitan toimia pian..

  VastaaPoista
 6. Nyt sen teen :)
  -kastehelmi

  VastaaPoista
 7. Minäkin inspiroiduin jo edellisestä postauksestasi ja ajattelin että pakko moinen joskus väsätä. Mutta nyt kyllä alan heti pitämään silmällä juttuja joita siihen voisi mahdollisesti laittaa.. :)

  Hymyilytti tänään kun huomasin Jyväskylän Selmassa sinun tuotteitasi. Täytyy sanoa että sinä olet aikalailla melkeinpä idolini.
  Toivoisin joskus itsekin voivani elättää itseni käsitöilläni :)

  VastaaPoista
 8. Törkeen hyviä kuvia sulla täällä! Joko menee ilman pshoppaamista? Mä aina haaveksin sellaisesta kamerasta että tulisi hienot kuvat kun räpsis vaan. Kun ihan vaan vanhanaikaisuuden kaipuusta ja periaatteesta kieltäydyn kuvankäsittelystä ja laitan aina vaan originaalit esiin vaikka ne ois huonoja :)

  VastaaPoista
 9. Voi miten mahtavaa, että innostutte asiasta! Minä ajattelin tehdä oman aarrekartan nyt viikonlopun aikana.

  Sari, tämän postauksen kuvat ovat suoraan kamerasta, en ole rajannut enkä photoshopannut yhtään. En ole edes säätänyt valoisuutta yhtään. Aika hyviä, eikö?!

  VastaaPoista
 10. Tein kartan seitsemisen vuotta sitten. Siitä puuttuu enää laihtuminen ja se olikin vähän sillain vitsinä kaiken muun sivussa. Ihan vinkkinä tekijöille: ei tarvitse just konkreettista kuvaa etsiä, minullakin kesäinen järvenselkä oli seesteisyyden kuvana.

  VastaaPoista
 11. Alkaa myös mietiskellä omaansa. Jospa se loiventaisi alkavaa stressiä tulevasta. Suunnitelma ja haaveita on hyvä olla!
  Nyt selailemaan tätä blogia laajemmalti =)
  Aurinkoa syksyyn!

  VastaaPoista
 12. Ihana tuo tiilikuva! Olemme iloisia, että ostit kunnollisen kameran! :D

  VastaaPoista
 13. Haasteeseen on vastattu! Kuva kertokoon ...

  VastaaPoista
 14. Hienoa, Pike! Toivottavasti haaveesi käyvät toteen!

  VastaaPoista
 15. Osallistun myös! Ja käyn varmasti kurkkimassa muidenkin aarteet :)

  VastaaPoista
 16. Sinulta näitä haasteita putkahtelee juuri nyt, kun minulla ei ole oikein aikaa niihin vastata :/ Olisi niin kivaa paneutua niihin, mutta kevätkiireet ja linnunlaulu...tiedäthän ;) Siihen päälle vielä se, että Suomessa on syksy ja ihmiset lähettävät aika järjettömän suuria tilauksia, jotteivät karvaturrit palellu siellä.

  VastaaPoista
 17. Visuaalinen puoli ontuu todella pahasti, mutta ajatus on taatusti mukana. Valmis.

  VastaaPoista
 18. Tein kaksikin aarrekarttaa ^^
  http://fuksianpunainenlanka.blogspot.com/2011/10/aarrekarttoja.html

  Kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista
 19. Oi, olette tehneet ihania aarrekarttoja! Teidän intonne ja osallistumisenne lämmittää miniun mieltäni ihan mahdottoman paljon! Kiitos!

  Minä en ole itse onnistunut löytämään sellaista rauhallista hetkeä, että olisin saanut omani alkuun, mutta lupaan tehdä sen ihan niin pian kuin mahdollista.

  VastaaPoista
 20. Olen tarttunut haasteeseen, mutta toteutusajankohdasta en vielä tiedä! Kerrassaan loistava haaste, hyvä, kun laitoit tämän ilmoille!

  Haaveilen aarrekartasta, joka olisi samalla kaunis / puhutteleva huopatyö. Kirjontaa, neulahuovutusta ja huopakanhasskartelua samassa, kenties. Haluan panostaa siihen kunnolla, sitten kun sen joskus teen.

  Voi olla, että inspiraatiota ei tulekaan, mutta ainakin nyt oon sitä mieltä, et haluan tuon tehdä!

  Ja kyllä, kuvasi ovat ihania, pakko alkaa itsekin miettiä kunnon kameraa....

  Mukavaa päivää sinulle! :)

  VastaaPoista
 21. Minäkin huomasin olevani jo mukana.

  VastaaPoista
 22. Mainiota, Jokke!

  Liisa, toivottavasti saat karttasi joskus toteutettua. Olisi tosi mielenkiintoista nähdä se!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.