torstai 1. syyskuuta 2011

Jotain pois ja jotain muuta tilalle


Aloitin lelujenkarsintaprojektin, jota jo aiemmin vähän täällä pohdiskelinkin. Laitoin kaikki playmobil-hahmot pieneen kaappiin piiloon ja suurimman osan barbiekatraasta kuskasin vinttiin. Sain niiden alta ison seinällisen tyhjää tilaa esiin. Siihen ripustin suuren taulun, joka on elämäni onnistunein elävänmallinpiirros, vuodelta 2001. Ikeasta joskus ostetut puunväriset kehykset minä maalasin pinkiksi ja somistelin puuvillapitsillä. Jotain kitschiä sentään pitää olla!

Tässä kohtaa voin jälleen kerran todeta, että maitomaali ei sitten ole ollenkaan hyvä juttu. Toimiston kirkkaankeltaiset maitoseinät ovat tässä alle vuoden aikana haalistuneet ja laikuttuneet kovasti. Kun irrotin hyllyt ja otin lelut pois, sain havaita, että seinässä oli jokaisen barbien takana kirkkaammankeltainen siluetti. Ei kivaa. On nämä seinät varmasti jonain päivänä vielä maalattava ihan oikeilla maaleilla.

Tilanpuute on ihmeellinen asia. Vaikka meillä on 200 neliötä, eivät kaikki huonekalut mahdu mitenkään sopuisasti talon sisäpuolelle. Ja koko ajan niitä kalusteita tulee lisää. Nyt saimme eräältä pariskunnalta kaksi ihanaa vanhaa tuolia sekä pöydän. Ja vielä pitäisi hakea heiltä valtava senkki, jonka liikuttamiseen tarvitaan todennäköisesti pieni armeija.

Koska olisi kiva saada uudet kalusteet mahtumaan edes jonnekin, joudun nyt miettimään, mistä voisin harkita luopuvani. Yksi sellainen on kaunis rautasänkyni. Vaikka se on ihana, se on melkoisen suuri ja hiukan tarpeeton, koska meillä on nyt toinen sänky. 90 senttiä leveä sänky on Askosta ostettu ja siihen sopii joko runkopatja tai vaahtomuovipatja. Jos joku välttämättä haluaa antaa sille kodin, otan tarjouksia vastaan.

13 kommenttia:

Sesse kirjoitti...

Hieno piirustus! Mäkin piirrän joskus, mutta en sentään noin hyvin :)

M kirjoitti...

Tuo piirros on mielettömän kaunis! On kai hieman rumasi sanottu, mutta ihana kuulla, että muillakin on tila ongelmia. Omasta rautasängystäni en kyllä tohisi luopua, vaikka onkin iso(juuri siksi niin ihana). :)

Saila kirjoitti...

Voi miten hieno tuoli!
Ihanaa että ihmiset antavat pois. Mullekin on annettu polttouhan alla olleita kalusteita, kun ovat älynneet kysyä ensin. Siis poltaa täyspuisia kalusteita, huokaus, sitäkin tehdään edelleen.

Nonna kirjoitti...

Minäkin olen kova tyttö "ottamaan vastaan" muiden romuja. Tosin täytyy sanoa, että tuo tuolisi ei näytä ollenkaan romulta. Eihän näitä aarteita voi kaatopaikallekaan viedä.

Susanna kirjoitti...

Nämä nyt saadut huonekalut ovat pariskunnalta, joka muuttaa omakotitalosta pieneen rivariin. Antavat koko kalustonsa pois ja ostavat upouudet uuteen kotiin. Meille saapuneet yksilöt olivat heillä aitassa. Toinen tuoleista ei oel noin hyväkuntoinen, sillä se oli ulkotuolina, samoin pöytä. Mutta se senkki on ihan mielettömän hieno.

Sari kirjoitti...

no voi hemskatti, mun lempisänky kaupan! olen sitä aina vaan salaa huokaillut! saisiko jotain perheenjäsenalennusta?

Onde kirjoitti...

Ihanan oloiset tuolit! Kokopuiset tavarat vanhenevat mielestäni paljon arvokkaammin kuin uudet levyhuonekalut. Hienoa kuulla että tilanpuute ei ole neliöistä kiinni. Pitäisi vaan raaskia luopua jostain ja olla ottamatta vastaan niitä ihania huonekaluja..

Susanna kirjoitti...

Sari, tuu hakemaan se pois. Saat lainaksi. :-)

Onde, minä luulen, että saisin täytettyä vaikka 500 neliötä ihan yhtä hyvin.

Sari kirjoitti...

jjjooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!halluun sen!!!!!!!!!!!!
T:Saga.

Susanna kirjoitti...

:-D Mihin sä sitä tarviit? Sullahan on komea parvisänky! Mä soittelen teille.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihanaa viikonloppua,toivottelee romulyyli-riitta.

Susanna kirjoitti...

Samoin sinulle, Riitta!

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Oi miten kaunis piirustus! Ja tuolikin on upea, hienoa että se löyusi uuden omistajan :)