sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tulkoon talvi

Me teimme sen! Me tosiaankin selvisimme siitä! Nimittäin polttopuu-urakastamme. Nyt on viimeisetkin klapit pinottu ja talvi saa tulla.

Tonttimme on nyt täynnänsä polttopuupinoja, niitä on eri kokoisia ja eri muotoisia, eri puulaatuja. Me emme nimittäin kerinneet rakentaa kunnollista klapikatosta, joten olemme sitten sätöstelleet vaikka millaisia häkkyröitä kuormalavoista ja saunan seinistä puretuista paneeleista. Tulimme siihen tulokseen, että tärkeintä on saada puut palasiksi ja pinoihin ja pois taivasalta - ihan sama miltä ne pinot sitten näyttävät. Kunnollisen katoksen rakentaminen tänä kesänä ei vaan mahtunut aikatauluumme.

Nyt kuivaa polttopuuta on liitereissä yhteensä 20 kuutiota tätä talvea varten. Se ei välttämättä riitä, sillä klapimme eivät ole ihan parasta laatua. Ylettömän vanha sekapuu palaa roihuten uuneissa ja sitä saa tunkea pesään melkoisia määriä kunnon puuhun verrattuna.

Kuivumassa olevia puita sen sijaan onkin 40 kuutiota! Ja ne ovat tosi laadukasta puuta; suurimmaksi osaksi oman pihan koivuja. Niinpä meidän talvemme sitten vuonna 2012-2013 on ainakin lämmin!

On ihan omituinen tunne, kun voi mennä pihalle, eikä siellä olekaan enää pressuilla peitettyjä röykkiöitä odottamassa pinoajaa. Tai pitkiä rankoja odottamassa sirkkelöintiä. Tai pöllivuorta odottamassa halkojaa.

Varsinkin Sulo saa olla todella ylpeä itsestään, sillä hän on sisukkaasti käyttänyt ihan valtavan osan kesän vapaapäivistään tämän savotan hoitamiseen.

4 kommenttia:

  1. Jee, onneksi olkoon! Minun pitäisi varmaan palkata joku renki noihin puuhomiin, en millään tunnu ehtivän itse. Enkä osaakaan, olen kirveen kanssa todella hidas.

    VastaaPoista
  2. Ihana tunne,kun on polttopuita talven varalle!

    VastaaPoista
  3. Onnea, hieno suoritus! Meillä vielä lojuu rankoja pihalla, näinköhän saadaan ne puuvarastoon ennen talvea.. :/ Mulla on muuten mun blogissa pieni ylläri sulle! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.