perjantai 23. syyskuuta 2011

Yksityiskohtia salista eli kameraharjoittelua, osa 1

Olen oppinut tänään uudesta kameraystävästäni sen, että sillä pystyy kuvaamaan käsivaralta ihan uskomattoman hämärissäkin tiloissa.

Joka kerta etsimeen kurkistaessani yllätyn siitä, miten lähelle kohteet tunkevat. Tämän kuvan salin pönttöuunista olen ottanut seisten huoneen vastakkaisessa nurkassa. En ole rajannut kuvaa jälkeenpäin. Yritin ottaa kuvaa myös kodistamme ulkoapäin ja jouduin menemään raiteille saakka, ennenkuin koko talo mahtui kuvaan. Kuinkahan kauan menee, ennenkuin opin perääntymään tarpeeksi kauas?

Yksityiskohtien ja esineiden kuvaaminen sen sijaan on ihanaa. Ja ihmisten. Olen ottanut Sulosta kymmeniä kuvia tänään ja pari niistä onnistui mielettömän hyvin. Tarkkuus ja värit ovat niin eri luokkaa kuin pokkarikuvissa. Ja tässä kamerassa on niin ammattimaiset äänetkin, että ihan hykerryttää.

Olen jämähtänyt kuitenkin kuvaamaan näitä pieniä kohteita, joiden tausta sumenee.

Tosin en osaa vielä hallita sitä, miten kaukaa sumuisuus alkaa.

Tämän kuvan kuvasin viereisen huoneen puolelta. Tuli ikävä pokkarin tuomaa laajuutta. Mutta onneksi Sulo löysi marketin mammuttimarkkinoilta kameranjalusta alle kahdellakympillä. Sen avulla pystyn varmasti saamaan pokkarillakin valoisia ja tarkempia kuvia ja pääsen esittelemään teille myös kokonaiskuvia huoneistamme.

16 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hehhehhee 'raiteille saakka' :D

Mää oon kans ihan heikkona lähikuviin :)

n i n n u kirjoitti...

Mä ostin myös Canonin järkkärin juuri, vähän vanhemman mallin mitä tuo sun.
Luonto ja lapsikuvaus on todella hienoa nyt, voisin kulkea tuolla ulkona päivät pitkät ja vangita kaikkea kaunista syksyistä kuviin.

Saila kirjoitti...

Hihii, hyviä hykertelyhetkiä!

Nonna kirjoitti...

Ihana lukea näistä kamerakokemuksistasi! Jospa itsekin innostuisi ottamaan oman kameran kaikki ominaisuudet käyttöön!

Mukavaa viikonloppua!

minttumaari kirjoitti...

Kiva tuo vohvelipujotuksella tehty ambulanssityyny.

Hiipu kirjoitti...

Jäin miettimään tota kuvaan mahduttamisongelmaa, kun itsekin siitä järkkäristä haaveilen. Eikös se ole ihan kiinni siitä objektiivistä. Sullahan taitaa olla pelkästään 50 objektiivi, kun Rajalalla olisi samalla rahalla saanut saman kameran, jossa on 18-55 objektiivi. Sillä 18:ta olisi sitten saanut noita ihan tavallisia koko huoneen tai talon kuvakulmia ja sitten se 55 olisi kyllä yltänyt noihin tuotekuviinkin. Tarkemmin kameroista ymmärtävät osaavat varmaan vahvistaa tai kumota nää mun väitteet.

Ankkurinappis kirjoitti...

Ostin 500D:n keväällä ja siinä oli mukana tuo perus 18-55 objektiivi. Minusta se on erittäin hyvä, saa sekä lähikuvia että laajoja kuvia. Syväterävyys lähikuvissa ei ole noin iso kuin noissa sinun kuvissa, joten varmaan jossain vaiheessa hankin toisen objektiivin. Mutta voin siis suositella tuon 18-55 hankkimista lämpimästi, sillä pärjää melkein joka paikassa.

Susanna kirjoitti...

Juu, valitsin ihan hölmönä tämän 50mm:n objektiivin, koska sitä toista haukuttiin kameraihmisten palstoilla ja tätä taas kehuttiin kauheasti. Mokasin.

Tiina kirjoitti...

Mää tuossa mieheltä kyselin tuosta 18-55 objektiivista. Kameramiehenä vastaus tuli kuin tykin suusta: "P**ka kittilinssi."
Miestä vielä lainaan: "Tarkennus ei pysy kohillaan ja valovoima on peestä. Muovinen rimpula"
Siksi se vissiin mulle hommas vanhan kameransa kanssa tuon 50mm linssin. Sen kittilinssin se on laittanut kiertoon jo aikapäiviä sitten -käyttämättömänä.

Et sää oo mitään mokannu. :)

tarutikki kirjoitti...

Minulla on ollut järkkäri jo monta vuotta, mutta en ole vieläkään saanut opeteltua sen kaikkia hienouksia. Viime ajat olen kuvannut vain pelkällä pokkarilla. Taidat saada minut uudestaan innostumaan järkkärin opettelusta:)

Susanna kirjoitti...

Ti, kiitos! Mene halaamaan sitä miestäsi ja sano, että minä käskin!

Tarutikki, sitä minäkin pelkään, että kamera on liian vaikea ja sitten liu´un takaisin pokkariin ja kamala määrä rahaa meni ihan hukkaan.

Hiipu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hiipu kirjoitti...

Tuskin sie nyt mitään mokasit - ainakin kuvien laadun perusteella objektiivi on tosi mainion laatuinen.

Mutta sehän se tässä itselläkin on ongelmana, kun ei noiden vehkeiden laadusta oikein tajua. Sinä sentään ehdit nettikeskustelut kahlata läpi - niistä saa edes vähän lisätietoa.

Susanna kirjoitti...

Hiipu, minä kahlasin niitä palstoja ihan tosi hetken vain ja ostaa päräytin tuon kameran ihan älyttömällä vauhdilla ja täysin ilman harkintaa.

Tutkailin juuri, että vanhassa filmijärkkärissäni on samantyyppinen objektiivi. En ole kuvannut sillä moneen vuoteen, ja ilmeisesti olen vain vierottunut tällaisesta näkymästä etsimen läpi. Muistan, miten hassulta pokkarin läpi katseleminen tuntui silloin, kun olin tottunut käyttämään järkkäriä ja ostin pikkupokkarin.

Ankkurinappis kirjoitti...

Puolustan kuitenkin vielä tuota 18-55mm objektiiviä, väitän, että tällainen tavallinen kuvaaja saa siitä kyllä irti kaiken tarvittavan ja ei osaa edes kaivata muita hienouksia :) Erittäin hyvä yleisobjektiivi, kuvia nähtävillä blogissa ;)

Susanna kirjoitti...

Äst... niin on hyviä kuvia! :-)