lauantai 10. syyskuuta 2011

Asioiden edelle


En malttanut olla viemättä mattoa koeajoon vessaan, vaikka remontti on vielä ihan kesken. Sateenkaarenvärinen matto on ostettu Ikeasta aikoja sitten keittiön matoksi. Vaikka se on kaunis, se on hirmuisen ohut ja lirpakka, ja onnistuu muuttumaan tosi likaisen näköiseksi ihan hetkessä. Siksi se ei ole ollut hyvä keittiön lattialla. Mutta kas! Uuteen sateenkaarivessaamme se sopii ihan mainiosti! Täsmälleen oikean kokoinenkin se on.

Vaikka kuvasta ei nyt näekään, niin lattian Versace-laatoitus näyttää oikein hyvältä!

Vessanpönttö tuotiin paikalleen eilen, ja tänä iltana siihen jo saa istuakin. Ulkohuussissa käyminen ei ole ollut ongelma, mutta pakko minun on myöntää, että sisävessaan palaaminen on aika ihana asia. Vielä ihanampaa on se, kun jossain vaiheessa voimme tuoda taas pesukoneen takaisin. Minusta ei ole nyrkkipyykkiä pesemään.

Uusi lavuaari odottelee myös paikalleen pääsyä. Ostimme sen Kuopion Terrasta kesällä, kun se sattui olemaan edullisin, mitä olimme siihen mennessä löytäneet. Tuollainen seinälle kiinnitettävä loota on erinomaisen hyvä sen puoleen, että ensinnäkin kaapin alus ei kerää pölyä ja möhnää ja toiseksi leveä sateenkaarimatto mahtuu lattialle.

Laatikossa ei ole vetimiä ollenkaan, mutta minä aion siihen kyllä sellaiset laittaa käyttöä helpottamaan. Aion askarrella helmistä samanlaiset kuin meillä oli entisen kodin keittiön kaapistossa. Helmivetimien alkuperäinen idea ei ole omani, vaan ystäväni Heidin.

Olen myös keksinyt jo, millaiset pyyhenaulakot vessaan tulee. Erään miljoonalaatikkomme pohjalta löysin talteenotettuja rumia kaapinvetimiä. Ne minä meinaan maalata riemukkailla väreillä ja ruuvata seinään.

Nämä kaikki sisusteluhommat tulevat olemaan niitä parhaita hetkiä koko vessarempassa, enkä minä millään meinaa malttaa odottaa, että pääsen toteuttamaan ajatuksiani. Mutta siihen on vielä matkaa.

Ensin meidän on nimittäin sudittava kosteussulkua seiniin, laatoitettava lattianraja ja maalattava hirmuinen määrä panelia. Vasta, kun olemme ne hommat saaneet tehtyä, voimme kutsua taas isäni jatkamaan töitään, eli paneloimaan seinät ja katon, asentamaan lavuaarin ja suihkukaapin. Ja sähkömiestäkin tässä vielä tarvitaan.

----
Ps. On taas se aika vuodesta, kun huomaan, että kameran jalusta on ihan pakollinen hankinta. Pahoittelen ällöttävän epätarkkoja kuvia.

13 kommenttia:

Saila kirjoitti...

No olet kyllä aika tehokkaasti onnistunut peittämään Versacet :-D Se vähä, mitä vessan vierestä voipi kurkata, näyttää kieltämättä hyvältä. Mua miellyttää kovasti niiden luonnonkiven väri ja toi värien vaihtelu lisää sitä tuntua.
Mutta hienoa, että matto pääsi nyt taas käyttöön!

Susanna kirjoitti...

Noiden laattojejn ulkonäkö muuttui tosi paljon, kun ne saumattiin. Ihan nätit ne on. Laitan joskus kuvan.

Olin muuten jo etukäteen päättänyt leikkaavani tuon maton sopivan kokoiseksi ja kanttaavani reunat. Onneksi ei tarvitse!

Liisa T. kirjoitti...

Hyvännäköistä jälkeä! Mua innostaa aina nuo värit, mitä rohkeasti käytät. Hienoa, kun joku tekee asiat hiukan eri tavalla kuin ihmiset yleensä.

Laura kirjoitti...

Tosi kiva matto ja mahtava idea tuo pyyhenaulakko! :)

PikkuBertta kirjoitti...

Matto on oikea ilopilleri...muuten saisko siitä tukevamman,jos ompelet/harsit sen kiinni vanhaan räsymattoon...pysyis paikallaan:)

Susanna kirjoitti...

Liisa, mukavaa, että väreillä on ystäviä. Mutta minä kyllä uskon, että värit tulevat vielä ja valloittavat taas sisustusmaailman.

Laura, pyyhenaulakkopallukat tosin taitavat vaatia sen, että jaksan ommella niitä ripustuslenkkejä kaikkiin poyyhkeisiimme. Nuo ovat niin pyöreitä muodoiltaan, että ei taida lenkitön pyyhe pysyä.

Bertta, hyvä idea! Olisinpa hoksannut sen joskus silloin, kun matto hankaloitti elämää keittiössä. Tosin tässä lerppumatossa on se hyvä puoli, että sen voi tumpata pesukoneeseen.

Mummo kirjoitti...

Hei, eihän sinun tarvitse ommella ripustuslenkkejä kaikkiin pyyhkeisiin jos ompelet ripustuslenkit, joissa on semmoiset "nipsut", jokaiseen naulakkoon. :D

Susanna kirjoitti...

No herranen aika! En tullut ollenkaan tuota ajatelleeksi! Kiitoskiitos!!!!

Suvi kirjoitti...

Nuo helmirivat on ihanat!!

Mummo kirjoitti...

Oli vielä palattava noihin pyyheliinaripustimiin, voisit kokeilla samantyylisiä ripustimia kuin nuo ihanat vetimetkin tulee.

Susanna kirjoitti...

Hyvä idea! Mistähän minä niitä nipsuttimia niihin löytäisin?

Mummo kirjoitti...

Niitähän on esim lasten henkseleissä. Eli ompelutarvikkeista voisi löytyä tai kirpparilta vanhoista henkseleistä ja lapasen pitimistä. Ja sitten ainakin Tiimarissa on ollut myynnissä semmoisia hiukan erinäköisiä nipsuja joissa on ohut nauhalenkki.

Susanna kirjoitti...

Hyvä, pidän silmät auki ja vaellan kirppareille!