lauantai 3. syyskuuta 2011

Method Putkisto


Meillä on taas juokseva vesi! Putkimies kävi eilen vetelemässä putket pitkin taloa. Ja millaiset putket! Minä en meinaa päästä ollenkaan yli siitä, miten mahtavaa tavaraa tuo komposiittiputki oikein onkaan. Se on aivan hirmuisen kovaa, ja silti se taipuu mutkalle yksinkertaisen työkalun avulla. Ja millaiselle mutkalle! Aivan sileä siitä taivutuksesta tulee, eikä sellainen ilmiö mahdu minun ymmärrykseeni mitenkään. Luulisi, että oli materiaali sitten mitä vaan, niin jotain ryttyä tai venymisjälkeä siihen pitäisi ilmestyä. Mutta ei. Sileää ja siistiä.

Kaikki vesi kulkee nyt pintavetoina huoneiden seinillä. Lattioiden alla lymyävät enää vain viemärit ja hyvä niin. Tämä mahdollistaa sen, että me voimme poistua kodistamme ehkä jopa kahdeksi päiväksi myös talvisaikaan! Mikä vapaudentunne!

Samalla saimme vesipisteen myös ulkoseinään, ja vesien kantaminen saunaan helpottuu ihan huomattavasti. Voi että olemme tyytyväisiä!

Ensi viikolla kylppärin lattia laatoitetaan ja sitten saamme taas sisävessankin.

11 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oih. Olen joskus päässyt taivuttelemaan tuota putkea. Ihan mieletöntä :D

Pintavesiputket \o/

Susanna kirjoitti...

Ti, arvaa tekikö koko ajan mieleni pyytää putkimieheltä, että saisin minäkin kokeilla sitä taivutinta!

Sari kirjoitti...

Jes jes, hyvä homma! Vähän nätimmin laitoitte ku meillä joku Masa joskus laittanu. "Hehe, teillä on noi putket tossa", eräs ensikertavierailija totesi ensimmäisiksi sanoikseen, kun keittiöömme astui. Hehe, tosiaan :)

Susanna kirjoitti...

No hehe. :-D

Rouva Kukko kirjoitti...

Joo, meillä on kans putket pintavetona keittiössä. Kurjempaa keseähelteillä kun rupeavat hikoilemaan. Mutt toi uus putki ei ehkä sitä tee. Tarkoitus on vetää vedet lattian alle tulevaisuudessa.

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti eivät hikoile kovin kauheasti. Lattianalusputkia en silti enää huolisi. Viime talvi oli todella ärsyttävä niiden takia.

Unknown kirjoitti...

Hei! Aloitin kesän jälkeisen blogimaailmaan tutustumisen täältä, mistäpä muualtakaan! :)

Meille putkifirma laittoi uudet putkivedot kuparista. Eivät edes tarjonneet muuta vaihtoehtoa:/

Unknown kirjoitti...

Ja ne ei kyllä ainkaan ole hikoileet talvella, eikä kesällä:)

Susanna kirjoitti...

Leena, sinulla on kauhea urakka käydä kaikki blogitekstit kaikkien blogeissa läpi näin pitkältä ajalta! Minusta tuntuu, että jos kaksikin päivää kuluu, etten ehdi lukea seuraamiani blogeja, niin luettavaa kertyy jo liikaa.

Kuulin juuri putkimieheltä, että niitä kupariputkia laitetaan yhä jatkuvasti, varsinkin isoihin kohteisiin, koska kupariputket ovat paljon halvempia kuin nämä.

Sanna kirjoitti...

Hienoa että homma edistyy! Meidän työpaikalle itseasiassa ollaan asentamassa teollisuusputkistot, toki ovat hieman erilaiset. Kuuluukohan näistä kuinka ääntä kun vesi virtaa? Tuo taivutus voisi ollakin hauskaa!
http://susannantyohuone.blogspot.com/2011/09/method-putkisto.html

Susanna kirjoitti...

Hei Sanna. Postaus on kyllä 11 vuotta vanha, joten edistynyt on. 😄 Ei noista ääntä kuulunut ollenkaan.