torstai 9. kesäkuuta 2011

Maalarin matkassa


Kun viime talvena sain viimein maalattua makuuhuoneen katon, olin hyvin kiitollinen siitä, ettei minun enää tarvitsisi täällä maalata yhtäkään sisäkattoa. Se on kaikista maalaushommista viheliäisintä: niska kenottaa, lopulta tulee päänsärky, maalia valuu silmiin, suuhun, tukkaan, noruu rannetta pitkin hihojen sisään ja kaikki paikat ovat tahmassa.

No, enpä silloin osannut ajatella saunalle saakka. Tänään olen maalannut pukuhuoneen seinät ja katon kertaalleen Sateenkaarivärien öljymaalilla ja kironnut sisäkatot alimpaan helvettiin.

Nämä perinteiset öljymaalit osaavat olla aika tahmeaa tavaraa, ja minusta maalaustyötä ei ollenkaan helpota se, että pensseli tahmautuu kiinni käteen.

Hyvänä vihjeenä tärpättiliukoisten maalien putsaamisessa käsistä on ihan tavallinen ruokaöljy. Sillä lähtee maalit helposti ja hellävaraisesti.

Keksin sen ihan vahingossa männävuosina ollessani maalaamassa (vai pikeämässä... en tiedä) Helsingin Käpylässä erään kolmikerroksisen talon vesikattoa. Musta mönjä ei suostunut irtoamaan käsistä millään. Kun sitten söin työpäivän päätteeksi rasvaisia muurinpohjamuikkuja, huomasin syöneeni samalla maalitkin käsistäni. Siitä eteenpäin on rypsiöljy ollut minun luottopesuaineeni.

Inhottavista asioista luontevasti musiikkihaasteen seuraavaan kappaleeseen:
Day 2 - my least favourite song - inhokkibiisini. Panen videon mahdollisimman pieneksi, jottei inhotuslaulu pilaa blogia...


4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Juu... minä olen tänään punamullannut talon seinälautojen ylimpiä osia pitkävartisella pensselillä. Oletin päätyväni massamurhaajan näköiseksi, mutta niin ei käynytkään. Mutta epäilemättä käy sitten, kun on venevajan vuoro kiikkerästä veneestä käsin!

Susanna kirjoitti...

Voin kuvitella, että veneessä maalaaminen ei ole ihan helpointa hommaa! Toivottavasti rantasi on sen verran matala, ettei haittaa, vaikka tipahtaisitkin.
:-)

Saara kirjoitti...

Viheliäistä hommaa tämä kattojen maalaus totta tosiaan! Varasin tänään hierojan kolmeksi seuraavaksi viikoksi ennaltaehkäisevä toimenpiteenä. Työkyvyn kun pitäisi säilyä vielä monta viikkoa, jotta saadaan remppa valmiiksi. Ja sutimista jäljellä ainakin 10 litran ämpärin verran..

Susanna kirjoitti...

Sehän oli fiksusti tehty, että varasit hierojat jo etukäteen. Noin juuri PITÄISI toimia! Tsemppiä maalausurakkaan.