tiistai 28. kesäkuuta 2011

Torimuija ja hylätyt asemat


"Ennen riitti asemia joka paikkaan, taikka ovathan ne asemat vieläkin, mutta junat eivät pysähdy niille. Entisiä asemarakennuksia ostelevat nyt nuorisosuosikit ja nämä taiteilijayhteisöt, jotka tekevät tolkuttoman hintaisia kukkopillejä."

Teksti on Tuomas Kyrön hulvattomasta kirjasta Mielensäpahoittaja. Olen tänään palkinnut itseni ahkeroinnista ja sadeilmoista selviämisestä lukemalla kirjaa aurinkotuolissa. Ihanaa!

Taitaa minua jännittää se Kenkäveron käsityötapahtuma. Tunsin pakottavaa tarveta kasata torikojuni ja levittää "kukkopillini" esille. Katsoa, että kaikki on kunnossa. Koska en viitsi enää järjestää kamoja takaisin työhuoneeseen, on huominen avointen ovien päivä sitten pihalla. Illalla siitä on helppo pakata kaikki matkalaukkuihin ja suoraan autoon.

Kaikki torimuijat tietävät, että ne kojut, joiden ympärille kertyy väkeä, keräävät väkeä yhä enemmän. Eli ihmiset pitää saada pysähtymään ja viipymään. Ja ihmisethän pysähtyvät, kun heille on tarjolla jotakin ilmaista, tai edes mahdollisuus saada jotakin ilmaiseksi. Niinpä vien arvontamökkini mukanani ja toivon, että kilpailulappuja täyttelevät ihmiset houkuttelevat myös ostavia asiakkaita pysähtymään.

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hyvää avointen ovien päivää ja Kenkäveroa!

Katja kirjoitti...

Mukavaa säätä ja isoa myyntiä Kenkäveroon!

miukuli kirjoitti...

Komppaan edellisiä:)
Pinssit näyttävät mukavilta..taidan olla vähän heikkona moisiin.(Pinssejä tarttuu aina matkaan jos mahdollista.)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Hyvä idea tuo arvonta!

Unknown kirjoitti...

Kaunis koju ja onnea myyntiin!!

Liisa T. kirjoitti...

Tuo on muuten niin totta, että asiakas kojulla vetää toisenkin asiakkaan! Huomaan tämän joka kerta, jos seisoskelen isäni kojun edessä - heti tulee joku toinenkin ihmettelemään. :) Mietinkin joskus vitsillä, pitäsikö palkata seisoskelija teltan eteen tavaroita kääntelemään. Voitolle voisi jäädä, heh.