perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kun mitään ei tapahdu


Täällä ei mikään ole edistynyt. Sauna on yhä vaiheessa, ja mitään muutakaan ei ole tapahtunut, kun en ole ehtinyt. Siskontyttö on kylässä ja lasta viihdyttääksemme teimme eilen retken Joutsenoon kotieläinpuistoon. Silläkin riskillä mentiin, että lemmikinkaihoinen lapsi alkaa marista, kun hänellä ei ole edes pupua ja kyllä hän niin haluaisi hevosen.

Lapsi selvisi varsin pienillä marinoilla, mutta minun kanakuumeeni taas kasvoi siellä vähän sietämättömiin mittoihin. En oikein osaa tarkkaan sanoa, mikä noissa lintusissa minua niin kauheasti viehättää. Vaikka tiedän, että on sata syytä siihen, miksi ei kanoja meille, niin silti tekisi mieleni vain marista: "Suloooooooo, mun on pakko saaada kanoja! Pliiiiiiiiiiiiis, otetaan kanoja, joooooookooooooo? Miksei???? Mä en ala! Epäreiluaaaaaaaa!!!!!"

Olisihan meillä niille jo paikkakin olemassa. Ja olisi hienoa saada ihanoikeastionnellisten kanojen munia.

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Miksi ei, jos kerran paikkakin on olemassa? Tosin munat eivät ole niin päivänselvä seuraus kanoista....t.nm.munaton kana

Sara kirjoitti...

Hesarissa oli toukokuussa juttu kotikanaloista, ihan oli konkreettistakin tietoa. Meille tuli ainakin sellanen olo, että no viimeistään ens kesänä meilläkin käpyttelee muutama kana : )

Suvi kirjoitti...

Mutta hei, sinähän voisit perustella kanojen tarvetta sillä, että ne toimisivat myös malleina uusille kuoseille!

Sarppa kirjoitti...

Mie tulin just kanalan siivoksen keskeltä sisälle juomaan lasin vissyä. Meillä on vuoden ollu kanoja ja ne on kyllä ihania, parhaita lemmikkejä ikinä! Ne on niin helppoja hoitaa (ainakin hevoseen verrattuna) ja hyödyllisiäkin. Meillä on vuoden sisällä ostettu yksi rasiallinen kaupan munia :)
Jotkuthan pitää kesäkanoja... voisitko harkita sellaista? "Vanhoja" tuotantokanoja saa ihan ilmaseksikin ja syksyllä niistä voisi tehdä paisteja jos raaskii tai etsiä uudet kodit.

Susanna kirjoitti...

En minä kesäkanoja. "Älä ota kesäkanaa" -kampanjassa mukana!
;-)

Jos päätäntävalta olisi yksin minulla, meillä ihan varmasti olisi kanoja jo ensi kesänä. Tälle kesälle en sentään minäkään mitään ylimääräistä velvollisuutta enää hankkisi. On noissa muurahaisissakin tekemistä.

Sari kirjoitti...

Ai jaa, mä en keksi yhtään hyvää syytä miksi EI kanoja jos niille olisi ylimääräinen torppa :) Mä ainakin ottaisin meille kanat takaisin vaikka heti, jos ei tarvittaisi kanalaa roinavarastoksi. Aina kun kuovin kukkapenkkejä, ikävöin niiden läsnäoloa kamalasti! Ainoa huono puoli jonka keksin vapaista kanoista on kakkakikkurat pitkin pihaa.

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Voi, mäkin haluaisin niin kanoja!!Kun etsittiin tätä kotia, sanoin kriteeriksi että se pitää olla sellainen koti mihin saa kanoja! Mulle naurettiin, mutta olin kyllä tosissani...
Ehkä mä ne vielä joskus saan, mutta ensin suurimmat rempat pois alta....
Niin ja haluaisin mä kanarianlinnunkin meille laulamaan.:) (kissat olisi iloisia)

Susanna kirjoitti...

Te ette kuulkaa ollenkaan auta minun kanakuumeeni laannuttamisessa! Mur!