maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kylpylään, kylpylään...


Lähdin tänään mopolla rautakauppaan tutkimaan homeenpoistoaineita. Matkallani kurvasin romuttamon ohi ja mitä silmäni siinä havaitsivatkaan: valurauta-ammeen!

Olin riemuissani. Sulo on haaveillut kylpytynnyristä ja jopa lasten puhallettavasta uima-altaasta, jossa voisi kellutella kesäpäivinä saunan nurkalla. Arvelin, että kyllä Sulo nyt ilahtuu, kun ostankin meille ihan oikean ammeen saunan pihalle! Juuri tällaista piristystä tarvitaan nyt, kun Sulo potee kotona jalkaansa jokseenkin liikuntakyvyttömänä.

Niinpä tein hetipaikalla kaupat ammeesta ja singahdin takaisin kotiin hakemaan Potun (eli lava-automme). Potulla oli polttopuukuorma lavallaan, jonka nakkelin pikimmiten maahan ja kiidin malttamattomana takaisin romuttamolle.

Mutta kuinkas ollakaan, meillä Sulon kanssa on jälleen ollut jonkin sortin kommunikaatiohäiriö, sillä Sulo ei ihan hirmuisesti ammeesta riemastunutkaan.

Siinä, missä minä näen ammeen ihanana rentoutumiskeitaana ja osana ylellistä ulkokylpylää, on se Sulon mielestä lehmien juottokaukalo!

Kyllä meitä taas nauratti. Sulo saa toivottavasti joskus tulevaisuudessa rakennettua unelmiensa uima-altaan, mutta tänä kesänä tyydymme lilluttelemaan ammeessa. Ensijärkytyksestään toivuttuaan Suloakin nimittäin alkoi jo miellyttää ajatus ammekylvyistä.

Löysin romuttamolta muutakin hienoa, kuten vanhan suihkusekoittajan. En tiedä, mihin sen laittaisin, mutta onhan se hyvä olla olemassa!

Ei Sulokaan sentään ihan tyhjin käsin jäänyt. Toin hänelle pari peltistä säilytyslaatikkoa, joista hän onneksi oli oikein iloinen.

Ai se homeenpoistoaine... kerron siitä taas ensi kerralla.

11 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Aina on hyvä olla jemmassa yksi ylimääräinen suihkusekoittaja. Varsinkin, jos se jemmakappale on noin hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Mainio juttu:D Voin melkein kuvitella, sinut innoissasi ajelemassa Potulla ammetta hakemaan ja pettyneen ilmeen kotona. Ulkoamme saunan nurkalla olis tosi ihanaa luksusta. Hyviä kylpyhetkiä!

Leena

Terhi kirjoitti...

Oi! Mullekin amme pihalle! Tosin etupihalla oisin naapureiden silmien alla ja takapihalla kuntopolun käyttäjien... Saiskohan parvekkeelle laittaa ammeen?

Anonyymi kirjoitti...

meillä on ulkosaunassa,aikanaan siitä nautti pihalla omat pojat ja sitten siellä saunassa pojat sekä me.Nykyään enämpi me ja naapurin lapset seisoo illalla aina saunan nurkalla oottaan.Siinä on myös hyvä liottaa mattoja! terv.astan emäntä

tuksu kirjoitti...

Ihana amme! Meillä rikki menneessä "lehmien juottoaltaassa" kasvaa Gladiolukset! Mutta pihalla olisi ihanaa, kun olisi tuollainen amme :)
Sulolle myötätunnon ajatukset täältä polvivaivaiselta tuksulta :)

Sesse kirjoitti...

Onneksi Sulo lämpeni ammeelle :)
Meiän äitin mökillä oli amme ulkona, itse en siinä tosin koskaan käynyt, mutta varmaan oli ihan kiva.

Anonyymi kirjoitti...

Shoppasithan myös kilomeetrin vesiletkua? Epäilyttää, että vierailijoitanne odottaa suunnaton sanko-show, jos kylpeä tahtoo ;p

...lehmä pihassa olis kans tosi kätevä. Shop shop!

Heather

Mira kirjoitti...

heippa!aivan mieletön asia, että tuon lehtijutun ansiosta kirjeet pääsivät nyt lähemmäksi omistajaansa, vaikkei mies olekkaan enää elossa ja se että saitte kuulla historiaa talosta ja pysäkistänne ;) sain eilen äidiltäni ko.lehden ja hyvä ja iso juttu olikin. kyllä varmasti tuo asiakkaita työhuoneelle! mukavaa viikkoa.

Susanna kirjoitti...

No saunan vesitilanteen tutkiminen on aikalailla vaiheessa, mutta kovasti toivomme, että vesi kelpaa peseytymiseen ja sitten ostetaan sitä letkua ihan määrättömät määrät. Siihen asti vieraat joutuvat tosiaan kantamaan vetensä! ;-)

Sari kirjoitti...

On aika melkoinen muotovalio tuo hana!

Susanna kirjoitti...

No on on! Se oli siellä romiksella jo viime syksynä, ja nyt kun menin, niin päätin, että jos se hana on yhä siellä, niin ostan pois.