perjantai 3. kesäkuuta 2011

Makuuhuoneen mysteerit


Meidän makuuhuoneemme on alkanut jälleen tuoksahtaa ilmojen lämmettyä. Jotkut ehkä muistavat sen huiman tupakkapinttymän, joka makkarissamme vallitsi ennen remonttia. Pahat hajut saatiin pois pesemällä, levyttämällä ja maalaamalla. Mutta nyt haju on palannut takaisin. Tarkkanenäinen tuttava nuuskutteli täällä eilen ja totesi hajun lähtevän pönttöuunista, kuten minäkin olin epäillyt. Uunihan talvella haisi erityisesti silloin, kun se oli kuuma. Kun uunia ei kuitenkaan juurikaan talven aikana lämmitetty, se oli kylmennyt kovasti ja hajut pysyneet kurissa. Nyt ilmeisesti kesä on lämmittänyt myös uunin, joka on taas alkanut erittää haisujaan.

Ei kiva. Pitänee laittaa uuniongelmakin tekemättömien töiden listalle.Työrintamalta pieni uutinen: viisi uutta rintanappimallia on valmistunut ja päivitetty verkkopuotiin. Ylhäältä vasemmalta lukien Skootteri, Äitimaatuska turkoosi, Maatuskapehe, Sammakkoprinsessa ja Kassi-Elma.

Joko alatte kyllästyä maatuskoihin? Pitäisikö minun yrittää pikkuhiljaa kehittää muitakin aiheita?

11 kommenttia:

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Toooosi kurja tollanen hajuongelma. Itse en tupakoi, eikä kukaan lähipiirissäkään. Enkä pidä hajusta ollenkaan. Kerran muutimme väliaikaisesti asuntoon, jossa emme olleet käyneet katsomassakaan. Siellä oli hirveä tupakan haju. Oli sietämätöntä asua siellä. No, asiaa olisi voinut auttaa maalaamalla tms. mutta ei sitten tarvinnut. Toivottavasti saatte ongelman ratkaistuksi parhain päin.

Sanna kirjoitti...

Minä tykkään noista kaikista napeista. Eikä maatuskoihin voi kyllästyä. Vaan tuollaisesta skootterista olen haaveillut jo tosikauan. Toivottavasti jokupäivä saan sen. :)

Toivottavasti teidänkin hajuongelma ratkeaa parhain päin.

Mira kirjoitti...

inhottavia kaikki tollaset hajuongelmat... tuo skootterinappi on kiva!

Sara kirjoitti...

Maatuskat on ihania, jatva vaan samaan malliin! Tosin siis noi kaikki napit on kivoja!

Purnukka kirjoitti...

Ite oon nyt hurjasta innostunu linnuista :) Ja niin kai kaikki muutkin :D Mutta inspiraationa tässä vaan ilmaisin tämän ;)

Norppa kirjoitti...

Voiko maatuskoihin kyllästyä koskaan..? :)
Meillä on samainen tuoksuongelma myös palautunut kesänmyötä. Eteinen, joka ei talvipakkasilla tuoksunut enää yhtään, vaatii tuulettelua nyt kesän tultua vaikka maalia toki vedettiin talvella päälle. Nähtävästi tässä oppii aina kaikkea lisää vuodenaikojen vaikutuksesta milloin mihinkin.. :)

Susanna kirjoitti...

Purnukka, kiitos inspiraatiosta. Sujautan linnut jonnekin aivonei peränurkkaan hautomaan. Jospas niistä siellä jotain syntyisi.

Norppa, ikävää että teilläkin. Ja ikävää, ettei maalaus auttanutkaan. Mahtaakohan meidän pönttöuuninkaan maalaaminen sitten mitään eroa tuoda asiaan...

Norppa kirjoitti...

Kyllä se voi ihan hyvin auttaa, koska meillä epäilen, että meillä tuo haju tulee vielä paikallaan olevasta mattokkeesta. Katselen muuten meidänkin pönttöuuneja sillä silmällä että "..sitten kun..." niin varmasti tulee tosi hienot.. :)

Unknown kirjoitti...

Maatuskat on ihania! Voihan niihin toki kyllästyä, mutta kyllä ne vielä on taloudellisessa mielessä oiva tuote -on paljon väkeä, joka vasta alkaa niistä innostua!

Onkohan edelliset tupakoijat sitten tumpanneet tupakkansa uuniin? Epäilen. Ja jos näin on, taitaisi uuni vaatia ehkä sisältä maalauksen ja hormi slämmäyksen...toivottavasti ei, vaan homma selviää jotenkin helpommin!

Susanna kirjoitti...

Ei se tupakkalöyhkä onneksi uunin sisältä tule. Uunin pinta vaan on kuorrutettu tervalla, ja kun sen takaa on aika vaikea pestä, niin haju jää sinne. En tiedä, millä sen sieltä perimmistä koloista saa maalattuakaan.

Saana kirjoitti...

Ainakin RTV myy sellaista pesuainetta, joka on kehitetty ihan varta vasten hajun poistoon. Litran purkeissa saa, ja voishan tietysti koettaa suihkepullolla sumutella pöntön taakse, ja sitten pestä valumat lattialta. Tai heittää liina takakautta ympäri ja putsata kuljettamalla ylhäältä alas. Tupakkalöyhkä on hankala