sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Jotakin valkoista, jotakin vanhaa


Saunan sisustamistyö jäi nyt muurhaislöydön takia inhottavasti kesken. Vaan kyllähän pitää olla tyytyväinen, että tuholaisongelma löytyi nyt. Jos en olisi sattunut kohtaamaan parittelulennolle lähtenyttä laumaa, olisimme olleet täysin tietämättömiä koko yhdyskunnan olemassaolosta. Olisipa ollut ikävää, jos muurahaiset olisivat jatkaneet rouskutteluaan niin kauan, että sauna jonain päivänä olisi romahtanut kokonaan niskaamme.

Kerkesin vedellä pukuhuoneen kahteen kertaan valkoisella perinnemaalilla. Kolmannen kerroksen kanssa pitää nyt malttaa odotella, sillä pahimmassa tapauksessa muurahaisten verkosto käsittää koko pukuhuoneen puoleiset hirsiseinät ja joudumme purkamaan ties miten paljon.

Maalatessani itselleni hyvin epäluonnollisella värillä tunsin myötätuntoa kaikkia Suomen maalareita kohtaan, jotka joutuvat maalaamaan samaa ankeaa valkoista jatkuvasti. Olipa nimittäin puuduttavaa maalata valkoista seinää ja jatkaa valkoisten listojen yli valkoiseksi muuttuvaan kattoon.

Pukuhuoneessa on kaunis harmaa ovi, joka vie löylyhuoneeseen ja betonilattiankin olimme suunnitelleet maalaavamme harmaaksi. Suunnittelin myös ompelevani uudet pellavaiset saunatekstiilit.

SuperSanna on tehnyt heidän pukuhuoneeseensa ihanan naulakon (kliks), joka sopisi myös meidän saunaamme. Ehdotin Sulolle, että voisimme törkeästi varastaa idean.


Tänä aamuna tekaisin itselleni kylpytakin vanhoista karheista froteepyyhkeistä. Koska valkoisuus on ankeutta, koristelin kylpytakin kirpparilta joskus ostamallani koristenauhalla. Takista tuli aivan ylellinen. Pyyhkeiden karheus tuntuu iholla todella mukavalta.

Ehkä pukuhuoneeseenkin voisi ripotella jotakin väriä, ihan pikkiriikkisen, aivan hienostuneesti.

13 kommenttia:

 1. Oo miten kaunis kylpytakki!
  Valkoisessa on puolensa ja puolensa. Siinä näkyvät yksityiskohdat, esim. kauniit ovet, jotka muuten ehkä jäisivät jotenkin piiloon. Tuttavillani on sauna vanhassa navetassa, missä on kalkitut seinät ja tervatut vanhat paksut ovet! Siis aah. Ne ihanat ovet oikein hyppäävät esiin: katsokaa meitä! Ihailkaa! Ja kyllä niitä ihaillaankin. Tai kaunisvärinen mattokin näkyisi hyvin (senhän voi aina käytön jälkeen ripustaa johonkin kuivumaan vähäksi aikaa, näin mää teen).

  VastaaPoista
 2. loistava kylpytakki-idea! en tiedä mitään kamalampaa kuin tukehduttavan paksut, aivan liian pehmeät ja kuivaamattomat kylpytakit!

  Mielestäni saunaan sopii kivasti kyllä valkoinen. Tekee raikkaan ja sellaisen...neitseellisen saunan fiiliksen:D

  VastaaPoista
 3. Saila, tuttaviesi sauna kuulostaa ihanalta!

  Meillä on ollutkin sininen matti pukuhuoneessa, se sitten lopuksi ripustetaan lauteiden kaiteelle kuivumaan.

  Leena, minusta nämä paksut kuivaamattomat fleece-kylpytakit ovat ihan onnen omiaan vilpoisina talviaamuina, kun ne ovat niin lämpöisiä. Mutta uinnin tai saunan jälkeen niiden vettähylvikät ominaisuudet ovat aika ärsyttäviä. En muuten tajua, miksi kestovaippoihin tungetaan fleeceä... eihän se voi toimia?

  VastaaPoista
 4. Varsin raikas pukuhuone ja kylpytakki aivan ihana. Toivottavasti se luvattomien alivuokralaisten valtaama alue jäisi mahdollisimman pieneksi.

  Kestovaipoissa fleece toimii kuivaliinana ihoa vasten (kunhan ei ole pesty/rasvattu tukkoon) ja kaksinkertaisena se toimii kosteussulkuna uloimpana. Toimii tosiaan vaikka kuulostaa uskomattomalta :D

  VastaaPoista
 5. Voi kamala tuota teidän murkkuongelmaa :( Mutta hienolta näyttää tuo pukuhuone silti! Ja se SuperSannan naulakko on myös hieno :) Mulla on sama idea ollut laittaa kylppäriin tuollainen naulakko. Pitää se nyt julistaa täällä, että sitten kun löydän sen oikeanlaisen harmantuneen laudankappaleen ja isken siihen täsmälleen samanlaiset koukut kuin SuperSannalla (ne on ostettu aikaa sitten, mutta mustan värisenä)kukaan ei ajattele, että plagioin. Ihan oikeesti, en. :D Samaa ideaa aion toteuttaa myös musahuoneessa sitten joskus, lautaan vaan kiinni kitaran kannattimet.

  VastaaPoista
 6. Eija, kiitos kestovaippakommentista! :-)
  Minulla on kestositeitä, joissa toisissa on pinnalla coolmax ja toisissa fleece, ja minusta fleeceversiot ovat huonoja. Hyvä, jos vaipoissa toimii!

  Purppura, ei se lautanaulakko varmaan SuperSannallakaan ole ainoa maailmassa, joten anti mennä vaan! :D

  VastaaPoista
 7. Nyt tuo näyttää minun makuuni liian kliiniseltä, mutta paranee varmasti kun sinne tulee tekstiilit ja huonekalut ym tuomaan vähän väriä. Valkoinen kyllä sikäli toimii kivasti pukuhuoneen värinä, että siellä varmasti tuntee olonsa erityisen puhtaaksi saunan jälkeen.

  Minä en oo saanu fleeceä toimimaan kestovaipoissa, siis kosteussulkuna. Vaan en oikeesti tosissani ees kokeillut, koska en muutenkaan juuri tykkää fleecestä.

  VastaaPoista
 8. Saatte vapaasti kopioda naulakkomme, en pahastu :) Ja enköhän minäkin ole jossain tuollaisen nähnyt ja kopionut suoraan alitajunnasta :)

  Nyt on teilläkin valkoinen pukuhuone, tylsäähän se valkoisella maalaaminen on, mutta mikään muu väri ei tee samanlaista ihmettä pienille tiloille! Hyvältä näyttää ja tsemppiä muurahaistaisteluun kohtalotoverilta!

  VastaaPoista
 9. Murkuille toivotan HUS!
  Kaunis kylpytakki. Olen itsekin ostanut vastaavia nauhoja kirppikseltä, mutta odottavat vielä käyttöään..

  VastaaPoista
 10. Miukuli, minullakin nauhat kerkesivät odotella pitkään, ennenkuin raaskin käyttää ne.

  SuperSanna, kiitos kopiontiluvasta! :-)

  Rva Kukko, kliinistä on minunkin makuuni. Kunpa vaan pääsisi sisustamaan. Muurahaisongelman kimppuun kun en pääse ennenkuin Sulon jalka paranee. Odottelu ei koskaan ole ollut minun vahvin puoleni.

  VastaaPoista
 11. Sattui tälläinen silmään, toivottavasti saat murkut pois!!!

  VastaaPoista
 12. Ei huolinut näköjään linkkiä. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061513898300_uu.shtml

  Tulisiko nyt

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.