torstai 9. kesäkuuta 2011

Kauhuelokuvassa


Muurahaiset ovat vallanneet saunamme. Ensin näin niitä ammeessa saunan vieressä: joukko siivekkäitä, todella isoja muurahaisia, jotka jostain syystä eivät päässeet ammeesta pois. Survoin ne kuoliaiksi. Niillä oli niin isot persmollukat, että amme meni aivan sottaiseksi niiden sisälmyksistä. Koska amme sijaitsi aivan saunan avoimen ikkunan alla, pelkäsin pahinta ja astuin sisälle saunaan.

Näky oli vielä pelkoanikin pahempi, melkein kuin Hitchcockin Linnuista. Muurahaisia lenteli ympäriinsä, niitä kiipeili pitkin seiniä ja ryömi lattialla. Ne törmäilivät kasvoihini ja tipahtelivat hiuksiini. Niitä oli varmasti tuhansia. Meinasin mennä ihan hysteeriseksi ja sieppasin vieressä olleen imurin. Imuroin jokaisen, joka ilmestyi näkyviin, ja sitä mukaa kun sain niitä katoamaan, tuli uusia esiin. Kun väki alkoi lopulta vähetä, irrotin pölypussin ja upotin sen kuumaan veteen. Meidän saunassa ette parittele!

Minusta tuntuu, että ne tulevat katosta, sillä katonrajaan niitä ilmestyi koko ajan lisää. Niillä on ehkä pesä välikatossa. Tai sitten jossain alempana, sillä aiemmin saunaa siivotessani tapasin jo muutamia pieniä yksilöitä (nyt tiedän niiden olleen työläisnaaraita), jotka tulivat esiin muurin ja hirren välistä.

Ryntäsin heti guuglettamaan.Epätoivoinen olo.


Voi meidän kaunista, ihanaa saunaa.


15 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Voi eiiii mitä persmollukkapaholaisia!!

Toivottavasti pesä löytyy ja saatte myrkyt pian suihkittua.

Voimia taisteluun...

Laura kirjoitti...

Inhaa! :S
Häipyisivätköhän murkut, jos saunaa pitäisi pitkään lämpimänä? Kun käsittääkseni itikka kuin itikka herkästi muuttaa majaansa, jos olot käyvät epämiellyttäviksi. Vaan tiedä häntä..ehkä päinvastoin oikein riemastuisivat kohonneesta lämpötilasta.. :P Vähän kyllä itseä kammottaisi ajatus ruiskia tuholaismyrkkyjä tilaan, jossa olisi tarkoitus löylytellä.. :S

Inka kirjoitti...

yöks. toivottavasti saatte ällötykset katoamaan!

Katja kirjoitti...

Myrkkyä vaan kehiin ja kunnon hävitys heti. Hevosmuurahaisia ei tavattu täällä mutta mökillä olen nähnyt muutaman yksilön. Aika hirvittäviä ovat.

Minä maalaan nykyisin sellaiset kertakäyttöiset kumihanskat kädessä kun en jaksa sitä käsien putsausta. Eihän ne kyllä kivat ole käsiä hiostamassa.

Rouva Kukko kirjoitti...

Samaa mieltä minäkin, myrkkyä kehiin vain. Ne voi saada todella isoa vahinkoa aikaan, eikä sitä sitt tiedä kuinka kauan niillä on ollu pesä teidän saunassa. Meillä on 'onneksi' ollu vain kuolemankelloja ja tupajumeja, mä tuun hysteeriseksi heti kun näen yhdenkin lentävän muurahaisen. Pelkään että ne syö koko talon.

Sitten ku löydätte pesän, teidän täytyy tarkistaa, kuinka isoa tuhoa ne on ehtiny tekeen. Että kuinka monta hirttä menee vaihtoon.

Tsemppiä muurahsitaistoon, kyllä te ne voitatte!

Susanna kirjoitti...

Päivystin pitkään saunassa ja tapoin kaikki lentävät. Nyt sieltä ilmestyy enää siivettömiä. Myrkyt spruutattiin rakosiin. Huomenna pitää ruveta tutkimaan rakenteita.

Tämmöistä ei olisi kyllä nyt ollenkaan tarvittu.

Sari kirjoitti...

Markohan entisessä kodissaan sahasi aimo kimpaleen seinää irti ja kantoi metsään, kun ei niitä muurahaisia olisi sieltä muuten pois saanut pesimästä. Hyvä kumminkin että on saunassa eikä talossa! Meillä niitä pukkaa makuuhuoneen seinästä sisään. Olen nähnyt monta painajaista että ollaan avattu koko talon takapuoli - tai että se on niin laho että tulee niskaan :)

Susanna kirjoitti...

Mä en kyllä kestä, jos pitää kuitenkin hirsiä ruveta vaihtamaan. Ei me osata.
:-(

Mutta silti, pitää tosiaan olla kiitollinen siitä, että ne eivät taloon ole keksineet pesiytyä.

Unknown kirjoitti...

JUST TÄNÄÄN bongasin meillä ekan tuollaisen persiäisen! Ja tiesin jo valmiiksi, että se ei tiedä hyvää....:/ Ei niitä vielä oo enempää näkynyt, mutta silti! Ja tää oli meidän OLOHUONEESSA!

Unknown kirjoitti...

Mistä ihmeestä sen pesän voi hirsistä löytää? Voi apua, mullekin iski ahdistus....

Susanna kirjoitti...

Jospa se teidän yksilö oli vaan paritteluporukasta eksynyt tyyppi. Toivottavasti!

Sen pesän löytää "kuuntelemalla", näin luin just jostain netin hyviltä sivuilta. Hahhah, en minä ainakaan mitään tuolla kuule. :-(

Saara kirjoitti...

No, meillä myös! Juuri tänään viiletti terassin pöydällä. Ulkona siis onneksi. Ällöttävä otus, menetti henkensä hetkessä! Pitääkin tarkkailla, ettei niitä vain löydy sisältä..

Mira kirjoitti...

voi inhokki ja harmitus! tsemppiä ja voimia taisteluun!

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Hyi olkoon, INHOAN murkkuja! Onneksi meillä ei ole lainkaan murkkuja, vain myrkyllisiä hämähäkkejä ja skorpioneja ;)

Susanna kirjoitti...

Skorpionit tästä vielä puuttuisivatkin! :-D