sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Puikotteluja


Aika nätit, eikö vaan? Olen tosi tyytyväinen näihin tajunnanvirtasukkiin, jotka sain eilen illalla pääteltyä. Ei näitä kylläkään oikein raaski käyttää. Seiskaveikka kun nyppyyntyy alta aikayksikön ja pian kantapäät kuitenkin reikiintyvät. Taidan säästää nämä sellaisiksi myyntitapahtumavillasukiksi. Sopivat niin hyvin oranssin riepukioskini väreihin. Ja juhlavillasukiksi.

Olen neulonut myös kaksi pipoa.


 Ensimmäinen epäonnistui lahjakkaasti. Siitä tuli kapea ja korkea. Ei se istu yhteenkään päähän. Katastrofipipo.


Mutta toinen yritys oli parempi menestys. Kokeilin pyöröpuikottelua ensimmäistä kertaa ja tykkäsin kovasti, kun ei tarvinnut neuloa nurjaa silmukkaa lainkaan.

Mitähän seuraavaksi tekisin?

40 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihania tuotoksia! Sateenkaarikatastrofi on niin kaunis, että vaikka sitä ei voi käyttää, voisi sitä katsella ihan koristeena. Tai teekupin myssynä? :-D
Mahtavat nuo sukat, harmi ettei tule käyttöön. Parhaat villasukat on sellaisia. Ne voi vetää jalkaan kun istuu sohvalla, samalla niitä voi siinä ihailla ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Upeat sukat! Ihan pakko kysyä kyllä, että miten ihmeessä saat rikottua villasukat? Olen saanut mummoltani villasukat joululahjaksi niin kauan kun vaan muistan ja yhdetkään eivät ole menneet rikki! Ei edes ne lemppareimmat jotka ovat eniten käytössä vuodesta toiseen. Onko mun mummon langoissa / käsissä jotain taikaa vai mistä tämä johtuu :D

Tiina kirjoitti...

Uuuh, miten hienot sukat!

SuviL kirjoitti...

Minäkin ajattelin ehdottaa, että jos tuota "katastrofia" vielä vähän jatkaisit, niin siitähän saisi teekupin-, teepannun-, perkolaattorikannunmyssyn. Kivoja värimaailmoja!

Jokke kirjoitti...

Kaunista, kivoja väriyhdistelmiä.

Anonyymi kirjoitti...

Juhlavillasukat :D. Todella nätit!! Voisiko katastrofipiposta tehdä makkaratyynyn jatkamalla neulomista? Toinen pääty olisi jo valmiina. Vai tuleeko siitä liian ohut "nakki"tyyny.. Liian söpö purettavaksi:)
Minulla keskeneräisiä virkkuita vähän joka puolella, voi aina valita inspiraation mukaan mitä tekee..
Raija

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi ihanuus noita sukkia...ja pipoa..:)

Soja kirjoitti...

Miullekii voi tehdä tommoset ihanat sukat tai pipon tai jotain :D Miun sukat ei ees kulu, kun istun vaan jalat oikosena päivät pitkät :P

Milla / Millainen Elämä kirjoitti...

Mycket mageet! :)
Hih, jaat villasukansäästöneuroosin (sammakkofobian ohella). Sain violetista alpakkalangasta pitkät kauniit villasukat, joissa oli sellaista "lettineulosta" ja vaikka mitä. Lahja ystävältä, lankaa myöden rakkaudella valitut ja työstetyt. En oikein raaskinut niitä käyttää ja siten. Mies PESI NE KONEESSA JA HEITTI KUIVURIIN. Tarvittiin paljon muistutusta siitä, mitä siellä tuomarin edessä sanottiin vihkivaloissa. Piti meinaan tosissaan tahtia siinä vaiheessa. No, tuunasin huovutetut mukinsuojat ja purin anstia töissä. Sain joululahjaksi ihanaiselta työkaverilta violetit piiitkät "juna"villasukat yllätyslahjaksi lohdutukseksi ja nyt olen harkinnut kassakaapin ostoa.
Suojele oransseja ihanuuksia huolella ;)

Anonyymi kirjoitti...

Herkkuja oot taas neulonut. :) t. eläinhattu Anne

mustakissa kirjoitti...

Sukista tulee heti mieleen kettukarkit, ihanat sukat. Ja pipoissa on niin kivat kevään värit. Mukavaa sunnuntaita!

Merja kirjoitti...

Kettukarkkihan se tuttuuden olikin.
Novitan langoista jotenkin ei nykyään kannattaisi mitään neuoloa, laatu on menny alaspäin kuin lehmänhäntä. Tämä vaan tiedoksi hänellekin, jonka mummon kutomat sukat ei mee mikskään, lankalaatu on ihan eri.
Kutistumiskatatrofi ois kyllä kauhea, onneksi sai korvaavat, jotkakyllä kannattaa säilöä kassakaapissa.

Merja kirjoitti...

..tuttuuden tunne...himskatin poukkoileva kursori tekee jäynää...

Susanna kirjoitti...

Kyllä sitä pipoa voi käyttää, omalla pihalla. :) Se itse asiassa tuntuu päässä ihan mukavalta, paitsi että se tuppaa kimpoamaan ylöspäin. Se vaan näyttää ihan älyttömältä tötteröltä.

Susanna kirjoitti...

Miten ihmeessä sinä ET saa sukkia rikki? Mummosi ei varmaankaan tee Seitsemästä veljeksestä sukkia. :)

Minulla on villasukat jalassa 24/7, tai kesällä ehkä vain 12/7, ja se on liikaa tälle langalle.

Susanna kirjoitti...

Kiitos, niin minustakin! :)

Susanna kirjoitti...

Minä olen sellainen, etträ jos joku menee ensin pieleen, niin en minä sitä enää korjaamaan rupea. Katastrofipipo käy hyvin pihahommiin. :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Minäkin löysin keskeneräisen mummonneliöpeiton, kun siivosin työhuonetta. Se oli niin ankean värinen, etten takuulla jatka sitä koskaan. Miten olinkin unohtanut sen...

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Älä unelmoi. Olen toooooosi laiska neulomaan kenellekään muulle kuin itselleni. Niin iso homma, kun ei tuo puikottelu kuitenkaan käy multa mitenkään supervauhdilla.

Susanna kirjoitti...

Ei, ei, ei, mikä kauhea tarina. Pystyn niin tuntemaan tuskasi.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Kettukarkit, niinpä kyllä! Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

Susanna kirjoitti...

Mikä muuten olisi hyvä sukkalanka? Pitäisi olla edullinen, kestävä ja värejä paljon. Minä teen 7veljeksestä kaiken ihan vaan siksi, että se on kohtuuhintaista ja värivalikoima on mahdottoman laaja. Mutta laadultaan se on kyllä ihan kakkaa.

Taika kirjoitti...

Tosi kivan väriset.

Minä en osaa kutoa sukkia. Minulle niitä tekee äiti. Tässä on vain se ongelma että äitini on mieltynyt maanläheisiin väreihin eikä hän suostu tekemään minulle oikein mitään värikästä. Niin minulla on sitten paljon tummansinisiä, mustia, tummanpunaisia ja valkoisia sukkia ja ihailen erityishuomiolla kaikkia tällaisia karkkimaisia nätteyksiä.

Minun sukkani on kyllä kaikki tehty seitsemän veljestä-langasta sen verran tiedän ja minusta ovat kestäneet hyvin. Hiukan nyppyyntyvät joo mutta nytkin olen käyttänyt paria paria saappaissa koko talven eivätkä ne mitenkään ole kärsineet.

Soja kirjoitti...

No en oikeesti unelmoinutkaan - noi puna-keltaiset vaan ovat iiiiihan miun väriset ;)

Anonyymi kirjoitti...

Myytkö tuon epäonnistuneen? Menisikö lapsen päähän? Värien puolesta tekisi meillä kyllä kauppansa :)

Tinttamaara

Susanna kirjoitti...

En usko, että menee lapsen päähän... tai siis menee, mutta on niin korkea, että sinne katoaa koko pieni naama. :D

Susanna kirjoitti...

Voi sitä äitiä. Ymmärrän kyllä häntä, sillä minä taas en pysty neulomaan Sulolle mitään miehekkään tummia tai maanläheisiä värejä. :D

Paavalinkukka kirjoitti...

Ihanat sukat! Kyllä oikea kirjoneule vaan on NIIN paljon kauniimpaa, kuin liukuvärjätystä langasta tehty kirjava neule. Kuvasta saa sen käsityksen, että sukkien varret eivät ole identtiset, onko näin? Hauska idea! Värit ja tyyli ovat kuitenkin samat, niin hyvin sopivat.
VE

Susanna kirjoitti...

Kyllä ne ovat identtiset, asento varmaan hämää. Ja se, että kuvassa toisesta sukasta puuttuu vielä yläreunan kiristysnyöri.

Minustakin oikea kirjoneule päihittää mennentullen sekolaisvärjätyt langat. Vaikka se lankojen päätteleminen ei aina kyllä päihitä mitään...

Anonyymi kirjoitti...

Siispä muokkaat siitä pannumyssyn :)

Maija kirjoitti...

Se sukkien kuluminen voi johtua lattiamateriaalistakin. Mää ja äiti käytetään kumpikin kauheesti villasukkia, äitillä ne pohjat hituu puhki, mulla ei.
Ihan kauheen hianot sukat oot tehny! Ja pipon/pipot.

Susanna kirjoitti...

Pidän omassa päässäni pihan sotkuhommissa. Vetelen välillä takaisin korville, kun se kimpoaa ilmaan. :D

Susanna kirjoitti...

Tai erityisen napakasta askellajista?

Ja kiitos. :)

Kisa kirjoitti...

Upeat sukat :)

Ria kirjoitti...

Mahtisukat ! Ja pitkä ja kapea pipo on söpö silti. Ehkäpä joskus joku puikulapää tulee vastaan ja se on just hyvä hänelle.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Tai jos minun pääni puikuluuntuu vanhetessani...? :P