lauantai 3. syyskuuta 2011

Method Putkisto


Meillä on taas juokseva vesi! Putkimies kävi eilen vetelemässä putket pitkin taloa. Ja millaiset putket! Minä en meinaa päästä ollenkaan yli siitä, miten mahtavaa tavaraa tuo komposiittiputki oikein onkaan. Se on aivan hirmuisen kovaa, ja silti se taipuu mutkalle yksinkertaisen työkalun avulla. Ja millaiselle mutkalle! Aivan sileä siitä taivutuksesta tulee, eikä sellainen ilmiö mahdu minun ymmärrykseeni mitenkään. Luulisi, että oli materiaali sitten mitä vaan, niin jotain ryttyä tai venymisjälkeä siihen pitäisi ilmestyä. Mutta ei. Sileää ja siistiä.

Kaikki vesi kulkee nyt pintavetoina huoneiden seinillä. Lattioiden alla lymyävät enää vain viemärit ja hyvä niin. Tämä mahdollistaa sen, että me voimme poistua kodistamme ehkä jopa kahdeksi päiväksi myös talvisaikaan! Mikä vapaudentunne!

Samalla saimme vesipisteen myös ulkoseinään, ja vesien kantaminen saunaan helpottuu ihan huomattavasti. Voi että olemme tyytyväisiä!

Ensi viikolla kylppärin lattia laatoitetaan ja sitten saamme taas sisävessankin.

11 kommenttia:

 1. Oih. Olen joskus päässyt taivuttelemaan tuota putkea. Ihan mieletöntä :D

  Pintavesiputket \o/

  VastaaPoista
 2. Ti, arvaa tekikö koko ajan mieleni pyytää putkimieheltä, että saisin minäkin kokeilla sitä taivutinta!

  VastaaPoista
 3. Jes jes, hyvä homma! Vähän nätimmin laitoitte ku meillä joku Masa joskus laittanu. "Hehe, teillä on noi putket tossa", eräs ensikertavierailija totesi ensimmäisiksi sanoikseen, kun keittiöömme astui. Hehe, tosiaan :)

  VastaaPoista
 4. Joo, meillä on kans putket pintavetona keittiössä. Kurjempaa keseähelteillä kun rupeavat hikoilemaan. Mutt toi uus putki ei ehkä sitä tee. Tarkoitus on vetää vedet lattian alle tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti eivät hikoile kovin kauheasti. Lattianalusputkia en silti enää huolisi. Viime talvi oli todella ärsyttävä niiden takia.

  VastaaPoista
 6. Hei! Aloitin kesän jälkeisen blogimaailmaan tutustumisen täältä, mistäpä muualtakaan! :)

  Meille putkifirma laittoi uudet putkivedot kuparista. Eivät edes tarjonneet muuta vaihtoehtoa:/

  VastaaPoista
 7. Ja ne ei kyllä ainkaan ole hikoileet talvella, eikä kesällä:)

  VastaaPoista
 8. Leena, sinulla on kauhea urakka käydä kaikki blogitekstit kaikkien blogeissa läpi näin pitkältä ajalta! Minusta tuntuu, että jos kaksikin päivää kuluu, etten ehdi lukea seuraamiani blogeja, niin luettavaa kertyy jo liikaa.

  Kuulin juuri putkimieheltä, että niitä kupariputkia laitetaan yhä jatkuvasti, varsinkin isoihin kohteisiin, koska kupariputket ovat paljon halvempia kuin nämä.

  VastaaPoista
 9. Hienoa että homma edistyy! Meidän työpaikalle itseasiassa ollaan asentamassa teollisuusputkistot, toki ovat hieman erilaiset. Kuuluukohan näistä kuinka ääntä kun vesi virtaa? Tuo taivutus voisi ollakin hauskaa!
  http://susannantyohuone.blogspot.com/2011/09/method-putkisto.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna. Postaus on kyllä 11 vuotta vanha, joten edistynyt on. 😄 Ei noista ääntä kuulunut ollenkaan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.