maanantai 21. maaliskuuta 2011

Lahjoitetaan vankka peti

Saimme anopilta kivan keinutuolin, ja sen tieltä piti miettiä joku huonekalu pois. Niinpä päätimme luopua massiivipuisesta sohvasängystä, joka on palvellut hyvin sekä sohvana että vierassänkynä. Tarjosin sänkyä kierrätyskeskukselle, josta tulikin pari kaveria sitä katsomaan. Vaan eipä kelvannut peti heille! Olin niin loukkaantunut, että meinasin alkaa itkeä. Kun mietitään, mitä paskaa (anteeksi) tämänkin paikkakunnan kierrätyskeskus on täynnänsä, niin olisi luullut meidän petimme kelpaavan ilomielin. "Me otamme vain runkopatjasänkyjä".

Jos joku haluaa antaa kodin tälle mahdollisesti käsintehdylle, todella tukevalle pedille, sen saa tulla täältä hakemaan. Ilmaiseksi. Vaahtomuovipatjankin saa, jos huolii.

(Olohuoneessa näyttää jo kivalta, kun laitoin kalusteita paikoilleen. Alan jo tykätä hirsiseinistä. Punaiset tapetit sopisivat varmaan hyvin hirsiseinien kaveriksi... ja keinutuoliin voisi ommella tilkkupeiton pehmukkeeksi...)

EDIT. Sänky löysi kodin!

26 kommenttia:

kassu kirjoitti...

siis mitääh?!? ei kelvannu kierrätyskeskukseen, kyllä minä ainakin ilolla ostasin kierrätyskeskuksesta tuollasen kun jonkiin runkopatjasängyn, josta ei tiiä mitä kaikkee patja pitää sisällään...
harmi kun ei olla samalla suunnalla, oisin adoptoinu ton sängyn meille :)

anrinko kirjoitti...

Oi miten ihana tuo on!
Ja jos vielä maalaisi valkoiseksi tai turkoosiksi, olisi aivan täydellinen.
Meille kanssa tuo tulisi, mutta asutaan hiukan liian kaukana.

Reettamon kirjoitti...

Mitäh??? Ei kelvannut, taisi olla jotain ihme turveloita liikenteessä. Ja, että runkopatjasänkylä. Juurikaan niitä en ikinä ostaisi kierrätyskeskuksesta :/.

Harmi kun teidän koti on niin kaukana. Innosta kiljuen tuon ottaisin meille!

Tiina kirjoitti...

Missä päin tuo olikaan? Yritin sijaintia urkkia mutten hätäpäissäni löytänyt sijaintia. Ihana, meille tuo kelpaisi vallan mainiosti ja saisi kyllä rakastavan kodin täältä. <3

Susanna kirjoitti...

En minäkään niitä runkopatjasänkyjä tajua. Kuvottava ajatus, joku linttaannukuttu joustinpatja, joka on imenyt itseensä ties mitä.

Imatralla on tämä.

Tiina kirjoitti...

Nyt minä kyllä VARAAN tuon itselleni kun löysin tiedon suunnilleen-sijainnista... puhun miehen ympäri ja hane pois! Varaathan sen meille jookos!! <3

tosimummo@wippies.fi

Susanna kirjoitti...

Voi, varaan toki!!!! Ihanaa.

Tiina kirjoitti...

KIITOS sinulle. Olemme miettineet Ikean Hemnes-sohvasängyn hankkimista, mutta ainahan vanha aito voittaa uuden. <3 Hakumatkaa olisi 260km suuntaansa, mutta piankos sen ajaa. Otan yhteyttä piakkoin!!

Susanna kirjoitti...

Aika hurja matka! Olisiko Ikeaan vielä pidemmästi? Jos saat miehesi suostumaan, niin tässä lisää tietoja:

Koko on sellainen, että siihen menee 80 cm x 190 cm -kokoinen patja. Puuosat on lakattu, kuvasta ei ehkä saa selvää. Painaa aika paljon ja on ehdottomasti tämän talouden tukevin huonekalu. :-)

Tiina kirjoitti...

Kyllä Ikeaan on vielä pidemmästi, plus että sohvasängyllä on hintaa kuitenkin satasia.

Kiitos lisätiedoista, palaan asiaan! =)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa Imatran kierrätyskeskuksessa sitten outoa porukkaa...
Olisi meillekin mielihyvin kelvannut jos olisi vain mahtunut, ei olisi niin pitkän matkan päässäkään ollut.
Mutta toivottavasti sohva pääsee nyt onnellisesti uuteen kotiin:)

Anonyymi kirjoitti...

Tikkurilan kierrätyskeskuksessa on juuri samanlainen meininki. Naapurikirppis ottaa kaiken ilolla vastaan, mutta kierrätyskeskus ei ole huolinut meiltä kuin aivan kammottavan 90-luvun lastulevyhirvityksen. Olivat hyvin tyytyväisiä tällaisesta aarteesta.
Mutta mukava tietää, että voin kuskata vihaamani runkopatjat kierrätyskeskukseen. Mietinkin juuri, että niitä ei taatusti kukaan huoli.


Hanna-Kotka

morso kirjoitti...

Yök. En ikinä kyllä ostaisi käytettyä runkopatjaa. Ties minkälaista elämää se sisällä kuhisee. Ihan sain kylmiä väreitä.

Hyvä jos tuolle löytyy koti, niin mun ei tarvi houkutella isäparkaani sitä teiltä hakemaan eikä puhua miestä ympäri sitä meille ottamaan. n niin siistin ja käyttökelpoisen näköinen. Synti tuollasita on hävittää.

Siellä Imatralla oli joskus joku Kettusen osto- ja myyntiliike, mistä me ostettiin astiakaappi, onko ne vielä olemassa? Eikö niille kelpais, kun myyvät keski-euroopasta rahdattua umpipuutakin?

Unknown kirjoitti...

Mä oon ostanut Vuoksenniskan kierrätyskeskuksesta kyllä sellaista haisevaa romua, että hieman ihmetyttää...No, viehän toi toki tilaa enemmän kuin ne romut.

Onko toi siis vanha vai joku uusi? Jäi kiinnostamaan ihan uteliaisuutta. Enhän minä tällä tiedolla oikeasti mitään tee:D

Tiina kirjoitti...

Kehtaisitko mittailla tuota vielä..? Ulkomitat kiinnostaa, kun ei tiedä mahtuuko tuo kärryyn.

Ja käytettävyyden kannalta kiinnostaisi tuo selkänojan korkeus, paljonkohan se mahtaa olla?

Tiina kirjoitti...

Niin ja olisiko hakemisella kuinka kiire?

Molemmat mietimme täällä vimmatusti, miten tämän keksinnön saisi kuulostamaan edes kutakuinkin järkevältä, saa nähdä mihin tässä vielä päädytään. ;D

PikkuBertta kirjoitti...

Noin hyvää sänkyä eivät huolineet...oishan tuo paljon hygienisempikin kuin runkopatja....sanoisinpa,että eivät kehdanneet kantaa tuota autoon...mie antaisin palautetta kierrätyksen pomolle.

Susanna kirjoitti...

Tiina, kehtaanhan mie mittailla. Ulkomitat:
leveys 85 cm, korkeus 80 cm, pituus 195 cm.
Selkänoja on tosiaan aika matala, 38 cm, mutta muhkeilla tyynyillä varustettuna siinä on ollut ihan mukava istua.

Hakemisella ei meidän kannalta ole ollenkaan hoppu, mutta sänky joutuu odottamaan noutajaansa ulkovarastossa, eli on jonkin verran kosteudelle alttiina.

PikkuBertta, minä soitin ekaksi pomolle, joka oli aika epäileväinen, ja sanoi sitten että kuskit käy tarkistamassa sen sängyn ensin. Kun ei siinä ole "taittopatjaakaan".

Leena, nimeomaan haisevaa romua siellä on, ja silti hinnat on melkoiset. Sängyn iästä ei ole tietoa. Me saimme sen Orivedellä, kun yhdet naapurit muuttivat kerrostaloon, ja heilläkään ei ollut tuolle tilaa. Ja minähän aina pelastan huonekalut, jotka meinaavat jäädä kodittomiksi.

Unikuu kirjoitti...

mäkin tulen tänne päivittelemään!! ihme jengiä kierrätyskeskuksessa. paljon mieluummin nyt tuollaista kierrättäää kuin niitä runkopatjoja. ja tuosta olisi voinut oikeastikin pyytää rahaa.
mäkin olisin viivana tuon tullut hakemaan jos emme asuisi täällä kaukana..

Tiina kirjoitti...

Nyt kyllä sydän vuotaa verta, enkä voi katsoa kertaakaan enää tuota sohvasängyn kuvaa tai tulen taas toisiin aatoksiin - mutta ei me siis voida sitä millään kotiuttaa, kuitenkaan. Ei saada mistään nyt kärryä, kukaan ei pääse hakemaan raksakiireiden keskeltä jne... voi että mua harmittaa!!! Jos olisitte vähänkään lähempänä ja meillä talo valmiina niin hakisin tuon vaikka pyörällä.. :/ ;)

Mutta pakko siis kai vain tunnustaa tosiasiat ja luovuttaa tuo söpöys adoptoitavaksi jollekin muulle. *sniiiif*

Anteeksi kamalasti jos tästä vehtaamisesta oli vaivaa. =(

Ps. Tuohan menisi takuulla huutiksessakin nopeasti kaupaksi!!

Susanna kirjoitti...

Älä suotta surehdi. Ymmärrän paremmin kuin hyvin, että 500 km on aika pitkä matka! Laitellaan kauppojen seinille ilmoituksia, facebookiin ja huutikseen. Eiköhän sen joku joskus vie pois. :-)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Ihan uskomaton tuo kierrätyskeskusjuttu! Meille kelpaisi HETI tuo, mutta hakumatkaa on hiukkasen liikaa...Miksei Chilessä kukaan lahjoittele tuollaisia pois? Täällä tuollainen olisi todella kovissa hinnoissa!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo jäi kummittelemaan miulle mieleen, kun satuin tajuamaan että samassa kaupungissa asutaan, joko sijoitit sen?
Kierrätyskeskus on ihan *piip*-paikka täällä Imatralla mutta, Vuoksenniskalla Vuoksenniskantienvarressa on realisointiliike, joka varmasti huolii tuon, jos et muualle saa, saattavat vaikka maksaakkin siitä jotain :D

Ottaisin tuon meille heti, jos saisin sen jotenkin mahtumaan tänne, mutta kun ei mahdu niin ei mahdu.

Hauska yksityiskohta tässä saman kaupungin tajuamisessa on se, että olen piiiitkään lukenut blogiasi, ja ihaillut taloanne sen kummemmin asiaa ajattelematta missä tarkemmin asutte, toki tajusin että täällä päin. Satuin vilasemaan tuossa yrityksesi sivuja ja osoite sattui silmään ja kas, asutaan samassa kaupungissa, joten pieni on maailma, internetissäkin....Mutta summa summaarum, pidän todella paljon blogistasi, meillä on talovanhus, jonka remontti on tosin nyt jäissä rahanpuutteen takia, mutta kiva nähdä miten jossain edes tapahtuu. Talonne on unelma :D

-Kati-

Susanna kirjoitti...

Sänky lähti kohti uutta kotiaan just viitisen minuuttia sitten. Sille oli ottajiakin jo jonoksi asti, kun panin Facebookiin ja yhdelle foorumille ilmoituksen!

Terve vaan, saman kylän Kati. Toivottavasti rahapulanne helpottuu ja pääset taas remppaanne jatkamaan. Meillä rahaa yritetään olla remonttiin käyttämättä. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kierrätyskeskus ei ota enää vastaan kuin uutta vastaavaa tavaraa. Itse ostin sieltä hyväkuntoisen sängyn ja vuosi myöhemmin kierrätyskeskukselta tuli porukkaa hakemaan sen takaisin muuton takia, niin miettivätpä pitkään pihalla että tuli turha reissu kun eihän tuo kelpaa heille takaisin. Kummallista! Eihän kierrätyskeskuksen idea ole myydä uutta tavaraa!

Susanna kirjoitti...

Aika uskomatonta ja valitettavan typerää. :-(