torstai 24. maaliskuuta 2011

Askel eteenpäinIhan selvästi taas kevääntulo saa minut innokkaammin tarttumaan asioihin. Yksi tällainen asia on kukkaroiden tekeminen. Olen yrittänyt saada metallikehyksisiä kukkaroita onnistumaan jo ainakin vuoden ajan. Silloin tällöin yritän uudestaan ja joka kerta lopputulos on yhtä karmea. Saan metallikehyksen painettua kiinni joko tiukasti tai sitten siististi, mutta en kummallakin tavalla kerrallaan.

Olen tänään tehnyt kolme kukkaroa. Ensimmäinen oli järkyttävä. Toinen kamala. Kolmas lähes siedettävä. Nyt minulta loppuivat kehykset, joten tuotekehitys tyssää taas hetkeksi. Mutta kaavan sain sentään toimivaksi. Olen optimistisella mielellä ja uskon, että kukkaroita nähdään Työhuoneen verkkopuodissa vielä jonakin päivänä.

15 kommenttia:

morso kirjoitti...

Hitsi näin aikaa sitten blogin, jossa neuvottiin kukkaroiden tekoa. Siellä tekijä liimasi kankaat kehyksiin jollain erityisliimalla. Just siksi, että toi puristaminen on niin vaikeaa. Googlasin blogin berään, ja luulen, että se oli Main blogi, joka näyttää mennen pienen piirin luentaan salasanan taa. Harmi. En sitten tiedä kuinka kestävä tuo liimaaminen on.

Anonyymi kirjoitti...

Tein kukkaroita viime kesänä oikein urakalla (yhteensä varmaan 100kpl) ja liimalla on iso merkitys.

Tässä kokemuksiani:
Ihan peruskontaktiliimaa olen käyttänyt, mutta niissä on suuria koostumuseroja merkistä riippuen. Nyt en valitettavasti muista, mikä merkki on parasta, mutta sellainen väritön melko kumimainen liima pysyy hyvin. Kannattaa odottaa että liima hieman hyytyy siellä urassa, muuten tulee sotkua, kun kankaan työntää uraan. Olen lisäksi kevyesti puristanut pihdeillä, mutta voimaa ei kannata käyttää. Ja puristelu kannattaa aloittaa vasta, kun liima on sen verran kuiva, ettei tursua pahasti ulos. Pihdin muodolla on myös väliä. Lattapäisillä tekee rumaa jälkeä ja niillä puristaa väärästä paikasta.

Toiset ompelee kankaan reunaan nauhan, joka työnnetään lukon uraan, mutta minulla on ollut vuorikangas kukkarossa ja silloin tulee aika tukeva.

Ja todellakin, aluksi meni monta piloille.

-Hanna-Kotka

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, uusi tuote verkkopuotiin; odotan innolla! :) Kyllä se siitä lähtee onnistumaan kun vain sitkeesti aikansa yrittää! ;)
Ihana blogi & puoti sulla!

Susanna kirjoitti...

Juu, hankalaa on, mutta löysin lopulta sen malliset pihdit, jotka puristavat oikeasta paikasta. Liimaakin olen kokeillut, mutta olen kamala sottaaja sen kanssa. Pitänee yrittää vielä jollain toisella liimalla. Ja se nyörikin mulla kulkee noissa yläreunoissa... Seuraavaksi vaan lisää kehyksiä ja lisää harjoitusta.

Sani kirjoitti...

Jostain blogista luin vinkin että pihtien päihin suojaksi palat huonekaluhuopaa :) (sillain että kukkaronkehys on siis kahden huonekaluhuovan ja pihtien välissä)
Monet vinkit on takataskussa, kukkaroiden teko ku itselläki mieles ollut jo piktään. (he, saas nähdä milloin ehtii tehdä, yhdet kehyksetki olen jo hakkinut)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kukkaroita, toivottavasti niitä tulee verkkopuotiisi pian.
Olinkin tänään tekemässä siellä tilausta, mutta minullapa oli juuri selaimena Internet explorer:/

Yritän huomenna toisella selaimella, haluaisin nimittäinen sellainen bambutiskirätin, ovat toisi ihkuja.

Itse luovutin aikoja sitten kukkaron tekemiset juuri tuon kehyksen kiinnittämisen takia.
Muistelen jonkun taitavan tekijän neuvoneen kiinnittämään vain hyvin liimalla ja se nyöri sinne ylälaitaan, ei puristamaan kehyksiä lainkaan.

Susanna kirjoitti...

Explorerilla kantsii mennä puotiin tätä kautta:
http://susannantyohuone.mycashflow.fi/

Pitäisi toimia. :-)

Unknown kirjoitti...

mäkään en ole koskaan saanut noista niin siistejä, että olisin itselleni kelpuuttanut. viimeksi sitten keksin, etät laitan päälle kangasta suojaksi ja naputtelen varovasti vasaralla -sain suht siistin:)

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun kivannäköisiä! Toivottavasti lähtee sujumaan tuo valmistus ja miksei lähtisi.
Teetkö "vaan" kukkaron kokoisia vai myös semmoisia vähän isompia, kuin Marimekolla on, joita olen itse (kuten aika moni muukin) käyttänyt ikäni meikkipusseina? Olisi kiva suosia ison yrityksen sijaan pienempää :) Samalla kysyn olkalaukusta: onko siinä jotkut nepit tai muu sulkemisjuttu? En löytänyt puodin puolelta asiasta mainintaa.

minakaa kirjoitti...

Kuinka kauniita kukkaroita. Minäkin ostin kukkaron kehyksen, saas nähä tuleeko siitä mitään :)

Susanna kirjoitti...

Pauliinalotta, suunnitelmissa on pikku kolikkokukkaroita ja sitten isompia. Nuo kuvassa olevat koot juuri. Ison kukkaron kehyksen leveys on muistaakseni 12 cm.

Niissä olkalaukuissa, Väskyissä, on iso nappi, jolla laukku suljetaan. Eli ei ole mitenkään umpiosuljettava malli.
:-)

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Kivoja kukkaroita!
Jään malttamattomana odottamaan niiden myyntiin tulemista. :)

Bongasin muuten bambutiskirättejäsi uudesta kotivinkistä!

Susanna kirjoitti...

Tosiaanko????? Mahtavaa. Luulin, että minulle tulee Kotivinkki, mutta ei ole omaan silmään osunut.

Anonyymi kirjoitti...

Se 12 cm on riittävä kehyksen leveys pussukalle, jossa säilyttää meikkejä, lääkkeitä ja muuta tarpeellista roipetta laukussa mukana. Minäkin odotan noita kovasti putiikin puolelle (ei me mitään paineita luoda... :) )
Kiva myös lahjaideana, siis molemmat koot, aina nuille on käyttöä (monet aika nuoretkin tykkää klipsusuljettavista kukkaroista) ja kivampi antaa lahjana jotain järkevää & kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

Teimme koulun käsityötunnilla pussukoita ja opettaja käski laittamaan ensiksi liiman ja pitämään kangasta kehyksessä sen aikaa että kangas pysyy jotenkuten kiinni. Kun puristimme pihdeillä laitoimme pihtien väliin ohuen tekonahkapalan ja aloitimme puristamisen keskeltä kohti reunoja. Niistä tuli siistejä.