tiistai 8. maaliskuuta 2011

Hillitty ja hallittu


Keittiössä alkaa tapahtua. Saimme eilen tapetit seiniin. Sulo jaksoi reippaasti koko urakan, vaikka muistikin tasaisin väliajoin mainita inhoavansa tapetointia. Yhdestä seinästä tulee hillitty ruudullinen, sillä oranssien kaappien kaveriksi emme viitsi laittaa oranssia seinää. Kohtuus kaikessa! Kirpparilta parilla eurolla ostettu tapettirulla tuli tässä tarpeeseen.

Edellisen asukkaan taidolla maalaamaat boordit jäävät nyt surutta piiloon. Ei tule ikävä. Tapetoimme koko keittiön kesällä kirpparilta ostetulla kukkatapetilla (klik), jonka panimme seinään väärin päin. Eli kuviopuoli liisteröitiin ja valkoinen taustapuoli tuli päälle. Se oli Sulon nerokas ajatus, kun minä ihmettelin, miten oranssi maali ikinä peittäisi kukkaset.

Jos ihmettelette, miksi emme maalanneet suoraan seiniä, niin syitä on kolme. Tärkein syy on se, että lastulevy on rumaa. Tapetilla tulee mukavampi pinta ja lastulevyseinille ominaiset levyjen raot jäävät piiloon. Toinen syy on toive siitä, että tapetti vähentäisi kaikua keittiössä. Kolmas syy on se, että boordikuvion piiloon maalaamiseen olisi tarvittu aika monta maalikerrosta.

Ja sitten sitä oranssia. Tälle päivälle urakkaa!

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ihana ja niin sopiva pari oransseille kaapeille tuo ruututapetti!

Tsemppiä maalausurakkaan! Laita malttamattomille pian lisää kuvia! :)

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Ruututapetti on tosi raikas!
Ja hyvä idea tuo tapetilla seinän tasoittaminen ja aikaisempien kuvioiden peittäminen!

Rouva Kukko kirjoitti...

Hienoa, toi ruutu sopii mitä parhaiten keittiöön. Sä oot tehny hyviä tapettilöytöjä kirpparilta, onko ne paperi- vai muovipinnoitteisia?
Mua vähän harmittaa välillä kun ei haluta laittaa muovitapetteja meidän vanhoille seinille ja niitä löytyy tosi makeita just vanhoja kirppiksiltä. Voishan niitä keräillä askartelua varten, mutta... nurkat tulee vastaan...

Susanna kirjoitti...

Harmi vaan, että ruututapetti ei riitä toisellekin seinälle, sitä kun on vain pieni palanen jäljellä.
Nämä kaikki tapetit ovat "paperitapetteja", vaikka kyllähän niissäkin joku pesunkestävä pinta on. Tänne keittiöön ne kelpasivat, kun seinissä jo ennestään on jyhkeä hengittämätön kerros lasivillaa ja lastulevyä.