lauantai 1. tammikuuta 2011

Tänään olen enimmäkseen rakennellut seiniäEikä se edes ole tuntunut kovin vaikealta. Nähtäväksi jää, miten vankan seinän saan aikaiseksi. Toistaiseksi se ainakin tuntuu pysyvän hienosti pystyssä.

Suurimmat hankaluudet ovat olleet oven kanssa, sillä se haisee kissanpissalta. Olemme todella harmissamme siitä. Ovi on ollut tuossa meidän kuistilla muutaman viikon ja ilmeisesti joutunut vaeltavan pissamaakarin uhriksi. Tuoreet tassunjäljet ilmestyvät kuistille joka yö, ja eteisemmekin löyhkää pissalta. Se on kamalaa. Miten karkotetaan vieras kissa ilman väkivaltaa?


Olen myös maalaillut kattoa. Maali loppui kesken. Se tuntuu olevan jo sääntö näissä minun maalausprojekteissani. Siksipä ryhdyinkin seinän rakentamiseen, kun maalata en enää voinut.

Voisi kuvitella, että valkoisella maalilla on helppo peittää ennestään valkoinen katto. Se ennestään valkea katto on kuitenkin tummunut vuosikymmenten aikana paikoin aivan tummanruskeaksi, eikä meinaa peittyä mitenkään. Kaksi maalikerrosta ei riittänyt alkuunkaan ja joudun nyt tilaamaan lisää Intoa.

16 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Kahvinporot ja sitrushedelmien kuoret saattavat pitää katin loitolla. Hyvää Uutta Vuotta!

Saila kirjoitti...

Voi ei! Kun vain malttaisi pysyä rauhallisena, edistystä se on pieni ja hidaskin edistys. Kissan saa karkotettua sumuttamalla kissankarkotetta (mydään varmaan rauta- ja puutarhakaupoissa, ehkä tavallisissakin ruokakaupoissa) ulko-ovenne ympärille. Se ei kai ihmisestä tuoksu miltään, ei ainakaan yhtä voimakkaalta kuin kissanpissa.

Jake kirjoitti...

Hiljattain maalasin vanhan lautasisäkaton. Aikoinaan puuvalmiiksi jätetty pinta veti neljä kerrosta maalia ennen kuin lopputulos oli kaunis.

Nonna kirjoitti...

Minä karkotin kissan meidän hiekkalaatikolta tuolla kissakarkotteella, jota ostin puutarhaliikkeestä. Tuoksui joltain yrtiltä vain, eli ihan hyvä tuote!

Tsemppiä maalailuihin!

Miia T kirjoitti...

Kissakarkotetta myyään myös lemmikkitarvikeliikkeissä. Ihan siinä kusilamppujen vieressä. Grrr!!! Siis ostin itelleni tuollasen uv-lampun, joka heijastaa hutilirit valkosina läikkinä, ja voin kertoa, et olisin ollu ehkä onnellisempi ilman sitä.. Ei liene mikään sattuma, et nuo tuotteet oli aseteltu hyllyyn vierekkäin :D

Sulo Lintunen kirjoitti...

No hienot seinänraamithan siellä kekottaa! En nyt päässyt mukaan projektiin, mutta ehkäpä tuo onkin parempaa tekoa ilman meikäläisen sekaantumista asiaan...

Kuinkas paljon sitä Intoa on jo mennyt, ja paljonko sitä vielä tarvitaan?

Kiitos hyvistä kissankarkoitusvinkeistä!!! Vai on sitä jo keksitty kusilamppujakin! Onkohan ne samalta valmistajalta kuin CSI:n rikostutkijoiden taskulamput, joilla ne etsivät rikollisten jäljille johtavia eritteitä? 8)

Anonyymi kirjoitti...

hirvensarvisuola on kans yks hyvä tuote, testattu on ,en vain tiedä talvella ja ovea vastan....uutta vuotta sinnekin toivoo astan emäntä

Anis kirjoitti...

Inhottava kisssaongelma...:(. Reipas kyllä olet ja varmaan saat hienon seinän aikaiseksi:)

Susanna kirjoitti...

Ne kusilamput on varmaan niitä, millä Gordon Ramsay tutkaili just telkkarissa jonkun kurjan kuppilan vessaa ja löysi eritteitä jopa katosta! Miia T, voin kuvitella, miten tieto vaan lisää tuskaa!

Suloinen, Intoa on mennyt nyt se 2,7 litran purkki. Taidan tilata saman tien kaksi purkkia lisää, että saadaan hommat etenemään.

Kissakarkotettakin taidan mennä ostamaan. Kahvinporot voisivat näyttää aika hurjilta tuossa rappusilla.
:-)

Anonyymi kirjoitti...

kannattaa tosiaan kokeilla kissankarkotetta, mutta varaudu siihen, että talvipakkasila joudut suihkutelemaan melko usein. Ja meidän kissakaverit täällä sisätiloissa ainakin tottuivat siihen melko nopsaan, kun yritin sillä varjella esim. sohvaa joutumasta kynsien teroituspuuksi...ostin lemmikkikaupasta ja omaan nenään tuoksui lähinnä melko yrttiseltä. Kivaa uutta vuotta ja puhtia kaikkeen puuhailuun, blogiasi on ilo seurata! T: Marja

Unknown kirjoitti...

Mikä tuosta pikkuhuoneesta siis tulee? Ihana ovi! (netissä ei haise:P)

Susanna kirjoitti...

Kissakarkote hankittu Mustista ja Mirristä! Olisin ostanut myös pissanhajunpoistajaa tuota ovea varten, mutta rehellinen myyjä sanoi, ettei se oikeasti toimi.

Leena, siitä tulee siivouskomero.

Unknown kirjoitti...

Ohhoh, onpa iso siivouskomero!:O Mä suunnittelen just kylppäriin siivousnaulakkoa:D

Susanna kirjoitti...

Sinne pitää saada mahtumaan pakastin ja pyykinkuivaustelineet. Koon määritteli kuitenkin seinällä oleva ikkuna sekä sähkömittarit, joiden oli jäätävä sisäpuolelle.
Täällä aiemmassa postauksessa näkyy:
http://susannantyohuone.blogspot.com/2010/12/rumistukset.html

Tiina Konttila kirjoitti...

Rakenteilla oleva seinä on niin sykähdyttävä näky! Taidan olla vähän remontti-riippuvainen...

Täytyy kokeilla kattikarkoitetta kesällä omien kissojen kanssa, viime kesänä ne omivat kasvimaalta yhden laatikon omille tarpeillensa, yäks.

Susanna kirjoitti...

Niin minustakin! Jotenkin tuo kehikkoseinä on niiiiin hyvän näköinen, että olisi melkein tehnyt mieli jättää se silleen!

Pihalla kulkeva kissa on muuten siirtynyt nyt ruikkimaan autoamme.
>:-(