lauantai 15. tammikuuta 2011

Kesäisiä ajatuksia


Olen alkanut haalata kirppareilta mummomaisia kahviastioita. Koristeellisia, ohuita posliinikuppeja ja lautasia, joissa on ruusukuviot ja koukeroita ja tietysti kultaiset reunat. En ole ikinä tykännyt tämän tyyppisistä astioista, enkä vieläkään ottaisi niitä kotiini, mutta kesäkeittiöön minä niitä haluan. Ehkä olen ruvennut vanhenemaan ja makuni alkaa jalostua hienostuneempaan suuntaan!

Kesäkeittiöstä tulee kaikkea sitä, mitä meidän kotimme ei ole. Siitä tulee valkoinen ja hempeä, mahdottoman romanttinen ja kepeä. Sinne tulee ruusuja ja vaaleanpunaista häivähdystä, sinne tulee pitsiä ja koristeellisuutta.

Olen niin kovin kyllästynyt lumeen ja sen kolaamiseen, varsinkin ratahallintokeskuksen omistamalta tieltä, joka heidän pitäisi aurata, mutta joka on jäänyt kuitenkin meidän kolausintomme varaan. Kesäkeittiön suunnitteleminen ja suloisten astioiden etsiminen kirpputoreilta on ihanaa vastapainoa talvelle.

10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oi, ihania kukkasia! Ihan kuin isoäidilläni meidän kesämökillä, siellä taisi olla Arabian Kesäkukkaa, joka on ihan hirveän kallista nykyään kirppiksillä. Juuri niin: kukat ja kultareuna ;-) Ja se mummo.

tuksu kirjoitti...

Minä rakastan noita:) Mutta määhän oonkin jo vanha ja Mummo, ennenkaikkea:)
Huvimajassamme meilläkin juodaan aina ruusukupeista, sisällä silloin, kun jaksan tiskata ne käsin...siis vittsin. Kultareunakuppeja kun ei raaski tisikoneen hampaisiin antaa.
Mukavaa kesän haaveilua :)
tuksu

Lettu kirjoitti...

Heippa! Olen jonkinaikaa seuraillut ihanaa blogiasi, ja nyt uskaltaudun kommentoimaan. :) Sinulla näyttää olevan samaa puolalaista ruusuposliinia kuin minulla (nuo vaaleanpunaiset ruusut harmailla lehdillä ja varrella). Minä olen saanut sitä alunperin "perintönä" mummulta, mutta ihastunut siihen vasta vuosien jälkeen. Ennen ajattelin, että voi ei mitä mummoja mutta minäkin olen kai tulossa vanhaksi koska olen ihastunut niihin. (27v.) :O) Niitä onkin näköjään monessa blogissa ja kirppareilta löytyy paljon.

Tykkään blogistasi, koska sisutuksessanne on VÄREJÄ ja keittiönne on ihan huippu!

Mukavaa kesänodotusta! :O)

Susanna kirjoitti...

Saila, minä päätin, etten osta kalliita kuppeja, vaan pelkästään halpoja. Eilen olisi ollut ihastuttava venäläinen astiasto kirppuksellä, mutta se maksoi 25 euroa. Jäi ostamatta. Arabiat on ihania, mutta hankin niitä sitten, kun olen niiiiiiin vanha, että kelpuutan tämmöiset ihan keittiöön asti.

Tuksu, meillä lapsuuskodussa pestiin kultareunaisia arabioita tiskikoneessa, ja lopputuloksen voi arvata.

Lettu, kiva että kommentoit! Minä ihan oikeasti tulen tosi onnelliseksi joakisesta kommentista. On paljon hienompaa kirjoitella näitä juttuja, jos saa jotain vastakaikua. Ja kaikkien noiden astioiden pohjassa tosiaan lukee Made in Poland!

Kati kirjoitti...

Somiahan nuo ovat, mä tosin olen sitkeästi jättänyt ruusukuvioiset kirpparille. Muita kukkia on sitten kyllä livennyt kuppien kyljissä talouteen. Ehkä sen kesäkeittiön joskus saa tänne läjään ja nuo tulevat käyttöönkin.

Kuitin koivu kirjoitti...

Mulla oli tuonmallisia kuppeja täysi tusina. Niissä oli kukkakuvio, joka näyttää olevan pienememmissä lautasissa. Käytin niitä veraskuppeina silloin jos oli kylässä isompi määrä ihmisiä ja juhla. Ne olivat kyllä kivat, mutta niiden vika oli pienuus. Kahvin hörppäsi kahdella kulauksella ja kahvi myös jäähtyi hirveän nopeasti. Vein ne siis kirppikselle ja ostin tilalle venäjältä uudet ja isommat.

Susanna kirjoitti...

Pieniähän ne tosiaan ovat nykyajan kahvimukikulttuurissa. Meillä kun käy lähinnä vanhempia ihmisiä kylässä, saamme joka kerta kuulla, että onpas isot mukit.
:-)

Anonyymi kirjoitti...

Siinäpä oiva syy ylittää set itäraja: pittää lähteä shoppaamaan tyylikästä venäläistä porsliinia kahvipöytään!

Heather

Susanna kirjoitti...

Heather, koko ajan pelottaa vähemmän ajatus venäjänmatkailusta. Ehkä Svetogorskiin seuraavaksi, jos tulet oppaaksi vaikka ens kesänä.

Anonyymi kirjoitti...

Hih, google on ihmeellinen. Yritin jäljittää juuri tuon kuvasi mukaisen (leipälautaset) astiaston nimeä, sillä olen itsekin keräillyt niitä kirppareilta pitkin Suomea ja nimenonmaan mökkikäyttöä varten (vaikkei mökkiä vielä olekaan)! Punastellen täytyy tunnustaa, että niitä on varastoituna kohta varmaan jo sadalle hengelle... on kahvi, ruoka- ja tarjoiluastiastoa ja astoiden mallejakin on monia erilaisia ja jokunen eroavaisuus itse kuviossakin. ;) On ne vaan kauniita! <3