torstai 27. tammikuuta 2011

Tänään mielessäAina silloin tällöin tulee niitä päiviä, kun ei oikein keksi, mitä järkeä tässä kaikessa on.

Kun aamulla herää kylmässä makuuhuoneessa kolmen peiton alta, ja vesiputket on jäässä, polttopuut lopussa ja on lähdettävä sirkkelin ääreen, vaikka ulkona on 26 astetta pakkasta. Kun selkä kipeänä kantaa joka päivä sisälle neljä banaanilaatikollista polttopuita. Tai kun saunan pata kerkiää jäätyä jokaisen saunomisen välillä, eikä sitä silti ikinä opi tyhjentämään saunomisen jälkeen. Tai kun auto hajoaa, eikä kukaan tiedä syytä, ja kun ostetaan tilalle toinen, niin sekin leviää jonnekin Kymenlaaksoon keskellä yötä. Kun tekemättömien töiden lista on musertavan pitkä ja koko ajan keksii lisää listattavaa.


Ja kun lunta tulee yhtenä yönä polveen saakka, ja tietenkin juuri silloin, kun Sulo on kolme vuorokautta töissä yhteen menoon. Kun ei enää tiedä, mihin sitä lunta edes kippaisi, jos sitä nyt edes jaksaisi mihinkään työnnelläkään.

Silloin tulee mieleen, että eikö sitä ihminen voisi valita helpompaakin elämää. Riittäisi kai pienempikin piha kolattavaksi ja pienempikin talo lämmitettäväksi. Ja miksi ihmeessä sitä hankkii itselleen riesaksi vanhan omakotitalon, kun kerrostalossa olisi keskuslämmitys ja pihan hoitaisi kiinteistöhuolto.


Mutta sitten kun on saanut polttopuut sirkkelöitä ja pihan kolattua ja savupiipuista savun tupruttelemaan, ei tarvitse kuin pysähtyä hetkeksi ja katsoa ympärilleen. Silloin sitä taas muistaa, että paratiisihan tämä on, eikä tätä ikimaailmassa vaihtaisi helpompaan.

7 kommenttia:

Sulo kirjoitti...

Ihana piha! Nostaisin jalkaa niinku kymmenen kertaa! HAU!

tuksu kirjoitti...

Niin se menee, juuri niin :)
Samoja aatoksia kokeneena :)
tuksu

Purnukka kirjoitti...

Kyllä mieki olisin ihan innokas vaihtamaan tämän kerrostalo kolmion tuohon :) Siis töinen päivineen. Ehkäpä muutaman vuoden päästä.

Unknown kirjoitti...

Maalla on mukavaa! Mutta tämän vuoden lumikiintiö olisi ainakin minun osalta jo täynnä. Voiko kevään julistaa tuosta heti maaliskuun alusta?

Kaunis pihapiiri teillä!

rautaharakka kirjoitti...

Niinpä, niinpä!
Pyrähdys kerrostalolähiöön tai muuhun vastaavaan palauttaa myös sen varmuuden että elämäntavan valinta on oikea!
Olet kyllä ihan hurjan aikaansaava.
Terkuin Eeva

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kyllä Susanna asia on juuri noin :D Minä olen jo ilmoittanut kaikille, että Sointulasta lähden sitten ainoastaan jalat edellä, niin kamala heitto kun se onkin.

Helena kirjoitti...

Juuri näin!