keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Tervetuloa komeroon


Meillä on nyt seinät komeron ympärillä! Sulokin kerkesi vielä operaatioon mukaan ennen tapetointivaihetta.

Perinnemestarin remonttikirja toteaa väliseinien rakentamisesta näin: "Moderni kirvesmies tarjoaa kakkosnelosseinää ja kipsilevyä, mutta siihen ei kannata suostua. Rakenne sinänsä on toimiva, mutta kipsilevy ei sovi vanhaan taloon. Se tekee seinästä liian kliinisen, suoran ja kaikuvan."

Meille tuli kuitenkin kipsilevyt tähän seinään, ja nyt kaikki perinnerakentajat voivat vapaasti paheksua valintaamme. Voin muuten vakuuttaa, ettei seinästä tullut ainakaan "liian suoraa". Meidän taidoillamme ja työkaluillamme kipsilevy oli paras valinta, sillä sen leikkaaminen on helppoa ja nopeaa. Päälle laitamme vielä remonttipaperit ja sitten maalin, joten en usko seinän myöskään tuovan kohtuuttomasti kaikua saati kliinisyyttä huoneeseen.

Seinien rakentaminen on ollut hirmuisen hauskaa. Kaiken hinkkaamisen, jynssäämisen ja maalaamisen jälkeen näin erilainen homma on ollut ihanaa vaihtelua. Lisäksi on hieno tunne katsoa, miten omin käsin ja ilman rakennusalan ammattitaitoa voi ihan oikeasti rakentaa seinän. Ja jos nyt ei aivan kiitettävän, niin ainakin tyydyttävän!

Seuraavaksi siirryn keittelemään vehnäjauholiisteriä.

8 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Meilläkin käytetään gyprocia eikä se ainakaan tapetin kanssa tunnu sen kliinisemmältä kuin pinkopahvikaan. Ja jos teillä tulee se remonttipaperi siihen maalin alle, niin uskoisin näyttävän hyvin perinteiseltä. Ja meillä gyproc aaltoilee myös, kun isketään se yleensä suoraan raakalaudoitukseen kiinni (rintamamiestalossa asutaan) ilman seinien suoraksi koolaamista. :)

tuksu kirjoitti...

Samaa levyä meilläkin on seinille laitettu, eikä ne kyllä mitkään kliiniset ole. *nauraa*
Ovat tämmösille maallikkoremontoijille oiva ratkaisu.
Hieno seinä tuli :)
tuksu

Unknown kirjoitti...

Meilläkin laitettiin olohuoneen kahteen seinään kipsilevyä. Yhteen jäi pinkopahvi, koska se oli hyvässä kunnossa. Kipsilevy ei tehnyt huoneesta suoraa......eikä kyllä kaikuvaakaan?:/

Mitä nuo sanomalehdet on? Niilläkö peititte levyjen saumat ja ruuvinpaikat?

Kirsi kirjoitti...

Tuo sanomalehdellä paikkaaminen onkin hyvä idea:) Ja on meilläkin kipsilevyä keittiön laatoiuksen takana ja pesuhuoneen lattiassa... se nyt vaan on tosiaan helpoin ja toimivin noihin tarkoituksiin. Ja kipsilevy nyt periaatteessa kuitenkin toimii niin että se voi kastua ja se kuivuu vielä, että ihan hyä materiaali varsinkin kevyisiin väliseiniin. ääntähän se ei sit eristä, että os tuolla komerossa on äänekkäitä laitteita niin seinään pitää lisäksi laittaa eristettä.

Hirsiseinät sen sijaan olemme levyttäneet huokoleijonalla+pinkopahvilla tai paneloineet helmipontilla... Näihin seiniin ei olis kipsilevy istunut, houkolevujen kanssa tahtoi olla haastetta, ja aaltoilevat talon mukaan; eikä oo kyllä suoria nurkkia.

Susanna kirjoitti...

Juu, kipsilevyn tosiaan saa myös aaltoilemaan ihan vakuuttavasti.
:-)

Leena, sanomalehdillä ruuvinreikien peittämisen opin joltain keskustelupalstalata, saattoi olla rintamiestalofoorumilta. Nopeampaa kuin pakkelointi. Lisäksi seinä on sitten helpompi myös tarvittaessa purkaa pois, kun ruuvinkantoja ei ole pakkeloitu umpeen.

Kirsi, ajateltiin laittaa fylliä seinän sisään ja sitten komeron puolelle panelointi.

Saila kirjoitti...

Aika mahtavaa! Varmaan hienoa, en ole koskaan rakentanut seinää (vielä!). Että saa itse SEINÄÄ aikaiseksi. Kyllä siinä saa taputella itseään selkään montakin kertaa, ja pyytää kaikkia naapureitakin vielä taputtamaan :-)

Katja kirjoitti...

Vehnäjauholiisterin keitto on helppoa! Minä keitän aina edellisenä päivänä valmiiksi ja annan seisoa yön yli. Jos tulee klimppejä, ne saa pois sauvasekoittimella.

Susanna kirjoitti...

Saila, minä joudun nyt ottamaan niitä taputuksia vain teiltä lukijoilta, kun naapureita meillä ei ole.
:-)

Kiitos Katja, olenkin miettinyt, säilyykö liisteri vai pitääkö se käyttää kerralla.