sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Valtakunta Marko PaanasestaOlen tässä pari iltaa katsellut Innoa telkkarista toivoen imeväni ohjelmasta jonkin ahaa-elämyksen. Ongelmanani on toimiston valtaisa loisteputkivalaisin, johon tarvittaisiin Marko Paanasen "sit mit ei voi peittää, sit pitää korostaa"-filosofiaa.

Syksyllä ensimmäinen ajatukseni oli, että valaisin lähtee heti, kun saadaan sähkömiehet paikalle. Sähkömiesten odotteluun kului kuitenkin koko loppuvuosi, ja sinä aikana silmäni oli tottunut valaisinhirvitykseen ja olin vieläpä ruvennut arvostamaan sitä. Toimistossa nimittäin riittää tarvittaessa valoa myös keskellä pimeintä yötä, mikä on hämärässä talossa oikein tervetullut juttu. Niinpä sähkömiehet eivät päässeetkään irrottamaan tätä häkkyrää.

Mutta ne, joiden silmä ei ole tottunut valaisimeen, kiinnittävät siihen aina heti huomionsa. Negatiivisen huomionsa.

Mitä sille voisi tehdä? Maalata pinkiksi? Tehdä siitä mobilen? Vai antaa vaan olla?

19 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

me ollaan juuri etsitty paria kolmea tuollaista tuunattavaksi. ideana päällystää puukehikolla runko ja tehdä siitä japanialaistyylinen lamppu. vähän kuumuudenkestävää huurremuovia tms ja mustaa/tummnruskeaa rimaa jne..

Johanna kirjoitti...

Heippa!
Ekaksi tulee mieleen, että tee siitä seepra, raidallinen ja sitten pehmolelupää, joka hymyilee ja koipia roikkumaan. Minulle tulee blogistasi justiin niin hyväntuulinen olo :)
Nii ja jos mustavalkoinen ei sovi huoneeseen niin kyllä seepra voi olla ihan minkä värinen vaan.
Kuolaan yhtä koulua kans, muttei taida elämäntilanne tässä kohtaa antaa periksi lähteä....siellä on kanssa tuollaisia seepralamppuja :)

Saila kirjoitti...

Tjaa... Minusta tuo ei ole ollenkaan rumimmasta päästä, siis ihan tyylikäs. Se jopa näyttää ihan puhtaalta, mutta jos se ei sitä olisi niin putsaisin kunnolla ja sitten antaisin olla. Maalaaminen on nopeaa, mutta sen poistaminen on helvettiä. Olen tehnyt niiiiiiin monta virhettä maalaamalla... Maali peittää esineiden alkuperäisen tyylin, pinnoitteen, matta- tai kiiltävän pinnan jne. Sitten esineestä tulee niin kuin orpo, tai vammainen.

Pike kirjoitti...

Ai, onko Marko Paananen taas Innossa!? Mie lopetin sen katsomisen kun hän siitä lähti. Niin mun makuun on hänen iloinen tyylinsä sisustaa, päästäisin hänet milloin vain meille huseeraamaan.

Miekin suosittelisin ettet tee tuolle mitään ja kas, muutaman vuoden kuluttua se on ihan "must" ja moni moisia etsiskelee epätoivon vimmalla. Näinhän se menee!

Unknown kirjoitti...

Innon uusintoja katson minäkin silloin tällöin.

Näin valokuvan välityksellä valaisimesi ei näytä ollenkaan hullummalta. Ja tilakin on iso, joten reilun kokoisella loisteputkella on tilaa kukoistaa.

Minä taitaisin tylsänä ihmisenä jättää lampun noin. Yksivärinen maalaus millä tahansa suosikkivärillä olisi seuraava ehdotus.

Ihanat värit muuten blogissasi ja kotonanne myös!

Nonna kirjoitti...

Työhuoneessa lienee tärkeintä se valo! Tuohon tilalle on vaikea hankkia yhtä tehokasta valonlähdettä, joten pidä vaan lamppu. En minäkään lähtisi sitä "lopullisesti" peittämään millään. Jos jotain hauskuutta siihen haluat, miten olis vaikka kukkatarrat kylkeen. ne saa halutessaan pois! Tai sun omia pöllöjä kylkeen lentelemään!

PikkuBertta kirjoitti...

Minä tykkään tuosta ihan noin,pelkkä puhdistus riittää...luulisin...se on jopa kaunis verrattuna meidän loisteputkeen...muuten samanlainen mut on katossa kiinni ja kaks vielä peräkkäin...niistä en tykkää:)

Saana kirjoitti...

Mun silmään tuo näyttää kivalta. En siis tekisi tuolle yhtään mitään. Ja valaisutehoahan tuossa varmasti riittää. Mä itseasiassa olen alkanut kaipaamaan loisteputkivalaisimia, vaikken ennen niistä pitänytkään.

rautaharakka kirjoitti...

Joo, juuri niin, Nonnan ehdotus omista ihanista pöllöistäsi olis niin kivan näköistä! Pöllöparvi lentelemään sopivassa suhteessa lampun ympäri ylä- ala- ja sivusuunnassa!
Työskentely vaatii hyvän valaistuksen ja sitähän tuosta lampusta irtoaa.
Terkkuja iloiseen taloonne!
eeva

Katja kirjoitti...

Minä maalaisin valaisimen räväkästi tai sitten antaisin olla valkoinen. Ei ole ollenkaan sieltä pahimmasta päästä loisteputkivalaisimia :)

Susanna kirjoitti...

Unikuu, jos saatte joskus japanilaislamppuprojektinne etenemään, muistathan tulla vinkkaamaan! Minua ainakin kiinnostaisi nähdä lopputulos.

Pike, ne taitavat olla uusintoja, mitä nyt näytetään. Minä en muuten kauheasti ole Markon linjoilla, sillä hän tekee minun makuuni ihan liian tyylikkäitä juttuja. Enemmän tykkään Sillä silmällä -tyyppien villinriemukkaista sisustuksista.

Hämmästyin siitä, miten myönteisesti te suhtaudutte lamppuun. Näyttääköhän se kuvassa jotenkin kauniimmalta kuin luonnossa? Pienemmältä ainakin.

Pidän asian yhä hautumassa, sillä mitään varmaa ideaa en ole saanut itseeni vielä mistään imettyä. Seepraidea oli aika hulvaton! Minua totta puhuen vähän häiritsee lelujen määrä meidän kodissa, kun melkein jokainen huone näyttää lastenhuoneelta. Seepra tai pöllömobile voisivat kyllä sopia tänne sen puoleen ihan napakasti.
:-)

Unknown kirjoitti...

Kuten monet muut edellä: minunkaan mielestäni tuo lamppu ei ole ollenkaan paha. Maalattuna olisi vielä parempi.
Meillä on ihan kammo-kamala muovipäällystinen loisteputki keittiön katossa. Pitää varmaan laittaa siitä vastaava postaus ja kattoa,mitä ideoita tulisi. Oon siihen suunnitellut vaikka mitä kankaita sun muita, mutta major-idea on jäänyt uupumaan...!

Sulo kirjoitti...

Tämä blogi on ihana! Mutsimme löysi tämän saaripalstan kautta ja nyt se on taas alkanut etsimään alle 50 tonnin rempattavaa taloa meille. Hetkeksi lannistui kun ajatteli ettei tuolla rahalla saa kuin tosi surkean kuntoista läävää, mutta sun blogi on innostanut ja kannustanut - kyllä nainenkin pystyy remppaajaan ja kosteusvauriotkaan ei aina maailmaa kaada!
Kiitokset! HAU! Mä ootan jo omaa pihaa...voi kun jotain löytyis ja PIAN!

AnniP kirjoitti...

Minustakin tuo valaisin näyttää mainiolta paikallaan! En tekisi sille mitään (ellei putsausta vaadi) jos olisi kyse omastani.

Aseman laidalla kirjoitti...

Laitoin blogiini sinulle viestiä :)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Minä varmaan maalaisin lampun huoneen väreihin sopivaksi. En ehkä jaksaisi odottaa sen arvon nousua halutuksi design-tavaraksi ;) Sinun tyyliisi sopisi jokin reippaan värinen maali ja sitten voisi tosiaankin laittaa siitä roikkumaan jotain koristeita, jotka sopisivat lampun väriin.

Aiemman postauksen lavuaaripöytä on kiva! Olet saanut siitä tosi nätin. En tiennytkään, että puuta voi liimata metalliin.

Asutteko tuossa samassa talossa, jossa työhuone on? Onko blogissasi pohjapiirrosta talosta? Olisi kiva saada kokonaiskuva.

Aurinkoisin terkuin, Mia Peikkokukkulalta

Susanna kirjoitti...

Sulo, toivottavasti mutsisi löäytää teille ihanan paratiisin rempattavaksi. Paljon voi tehdä itsekin, vaikkei olisi koskaan ennen tehnyt.

Mia, laitoin pohjapiirroksen ihan muutama päivä sitten. Selaa taaksepäin blogia. Tai mene suoraan tästä:
http://susannantyohuone.blogspot.com/2011/01/pohjapiirros.html
Ja asennusliimalla voi liimata ihan mitä vaan ihan mihin vaan...:-)

Olen alkanut puntaroida pinkkiä väriä tuohon valaisimen pintaan...

Anonyymi kirjoitti...

Älä pinkitä valoa! Set on parempi tuollaisena. Löytyykö vallaisimesta mittään valmistajan tietoja?

Heather

Susanna kirjoitti...

Siinä lukee "Metallivalmiste Oy Helsinki".