sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Valmis allaskaappiAurinko paistaa ja silti on niin hämärää, että on pakko pitää valot päällä. Ulkoa tulevan valon ja loisteputken yhdistelmä on taas sellainen, että hermot meinaa mennä valokuvatessa. Tässäpä silti eilisen ahkeroinnin tulokset. Olen ylen tyytyväinen.

Minulla meinasi olla vaikeuksia heti aluksi, kun aiemmin ostamani SikaBond ei pitänyt mitään palasia paikoillaan. Soitto isälle ja pikainen syöksyminen rautakauppaan auttoivat asiaa. Joko sikamassa on ihan sikahuonoa tai se oli halpamarketissa päästetty jäätymään, mutta Cascon Superfix oli ihan eri maata ja homma alkoi sujua. Liimasin paneelit suoraan rautakehikkoon ja peittelin nurkat listoilla.

Verhokisko olisi tietysti kannattanut kiinnittää rautarunkoon ihan ensimmäiseksi, mutta tietenkin minä ähelsin sen paikalleen vasta viimeisenä. Koska varastossani ei sattunut olemaan mitään sopivaa kangasta, päädyin laittamaan keltaiset lakanat verhoiksi. Niissä on ihan liikaa rypytystä, mutta en raaski leikata kankaita, kun ne ovat tässä nyt vain toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Verhot vaihdetaan sitten, kun parempi kangas sattuu tulemaan jossain vastaan.

Tehdasmaalatut mdf-paneelit olivat hirmuisen kliinisen näköiset. Siksi sudittelin ne nopeasti valkoisella maalilla, jotta niihin tulisi edes vähän epätasaisuutta pensselinvedoista.

Ja kun hommaan oli kerran ryhdytty, päätin saman tien myös laatoittaa altaan takana olevan seinän. Liimasin laatat muovitettuun seinään samaisella asennusliimalla. Meiltä löytyi vielä saumauslaatiakin sen verran, että sain laatat saumattua. Sekoitin laastiin keltaista pigmenttiä, sillä arvelin, etten kuitenkaan saa laattoja nanomillilleen tasaisin välein. Vitivalkoinen laasti olisi korostanut laattojen asettelua.

Seinällä oleva taulu on häiritsevän korkealla. Kunhan saan taas vasaran kotiin, siirrän sen alemmas. (Yksi vasara on autossa, auto on Helsingissä. Kaksi muuta vasaraa ovat kadoksissa.)

11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Todella hienoa! Olen todella otettu taidoistasi ja kekseliäisyydestäsi! Ja perun sanani ruosteisten palkkien peitosta...:D

Ehkä tuohon lakanan paikallekin sopisi vahakangas tai kerni?

Nonna kirjoitti...

Wau, hieno tuli. Sulla on ollut tuhat vaihetta projektissasi, mutta saat sen kuulostamaan niin helpolta!

Onnittelut hienosta vesipisteestä!

Pike kirjoitti...

Ohoh ja wau! Noin sitä tekee ne jotka osaa ja toiset vaan ihmettelee, kuinkahan paljon on viitseliäisyydestä kiinni! Siis sie olet varsin taitava, viitseliäs ja kekseliäs. Hyvin sulla on myös noita tarvikkeita valmiiksi melko äkkinäisiin toteutuksiin!

Olet upea ja ahkera ihminen!

Pike kirjoitti...

Sori kun mä malttamton painelin moneen kertaan tuota julkaisunappia, poista nuo mun malttamattomuudet, jookos!

Susanna kirjoitti...

Miten nopeita te edes voitte olla? En ehtinyt edes silmää räpäyttää, kun täällä jo oli liuta kommentteja! Ja lakatakaa nyt hehkuttamasta, saatan ylpistyä.
:-)

Leena, vahakangasta vähän ajattelin. Ainakin Kodin Ykkösessä oli joskus muinoin tosi kangasmaista vahakangasta, tuskin se muovitus edes tuntui siinä. Tuoss akuitenkin roiskuu maaleja ja muuta ryönää, niin vahakangas olisi helpompi puhdistaa.

Nonna, se oli helpompaa kuin voi arvatakaan. Samalla tekniikalla rakennettu kuin nukkekodin kalusteet - liimaamalla.

Pike, kaiken maailman tarviketta tosiaan on kertynyt jemmaan. Koskaan ei tiedä, milloin niitä tarvitsee.
Taisin onnistua poistamaan ylimääräiset viestit, jännitin vähän, että poistanko jotain vääriäkin samalla.

Unikuu kirjoitti...

mä käyn joka postauksen lukemassa ja joka kerta on mielenkiintoista luettavaa. aina en kerkee kommentoida tai ei ole mitään sanottavaa. ehkä pitäisi vaan kuitata lukeneensa.

Lettu kirjoitti...

Oikeesti, ei voi olla hehkuttamatta hienoa ja kekseliästä allaskaappia! :) Mahtavan raikas tuo keltanen muutenki.
Kiva, kun kerroit tuolla aijjemmin muutosta ja pohjakuvista ym. Tekstit on luettu, mutta kommentoimaan en ole ehtinyt.. Yritän parantaa tapani. :)

Tiina Konttila kirjoitti...

Sehän kävi näppärästi!

tuksu kirjoitti...

Voi että! *ihastuksesta hämmästyneenä toteaa* Olet sinä taitava tyttö! Viitseliäs, sitkeä, kekseliäs ja aikaansaapa!!
Saatkin olla YLPEÄ itsestäsi ja Sulokin varmaan on!
Mukavaa remppaa sinne
tuksu

PikkuBertta kirjoitti...

No,jopas tuli upea tuunaus...kyllä tekevä keinot keksii ja osaa ne vielä toteuttaakin....Nista itsellesi hattua...jipiii:)

Susanna kirjoitti...

Unikuu ja Lettu, väkipakolla ei tokikaan kannata kommentoida, vaikka minä kyllä riemastun jokaisesta viestistä. Minä olen itse tosi laiska kommentoimaan muiden blogeja. Varsinkin, jos postauksessa valmiiksi on jo 37 kommenttia, niin en usko tuovani asiaan paljonkaan lisäarvoa.

Kiitän hämilläni kaikkia hehkuttelijoita, vaikken ollenkaan nyt ymmärrä, mistä moinen innostus.
:-)