lauantai 8. tammikuuta 2011

Melko valmista


Koin hirmuisia kauhunhetkiä aamulla, kun ryhdyin maalaamaan makuuhuoneen seiniä: seinäpaperit irtoilivat ja menivät aivan hurjille krumpuille! Jatkoin maalaamista ja toivoin parasta. Ja niin siinä vaan onneksi kävi, että karmeat rypyt oikenivat maalin kuivuessa.

Väri on muuten Sulon valitsema, ja minusta erittäin onnistunut. Huonehan on kuin kuninkaalla, arvokas ja komea. Seinien sinistyessä minulle alkoi tulla tunne, että olin ollut tässä huoneessa aiemminkin. Sitten tajusin, missä.

Omassa nukkekodissani! Yksi kalustamaton huonehan on aivan kuin pikkuruinen kopio meidän makuuhuoneestamme. Maalasin jopa jalkalistat valkoisiksi, aivan kuin nukkekodissa. Nyt on jo sen verran hämärää, etten saa huoneesta kunnollista kuvaa, mutta yritän huomenna kuvata sen. Ainoa ero taitaa olla se, että nukkekodin pönttöuuni on jo valkoinen, mutta meidän pönttiksemme saa odottaa maalausta ensi kesään asti.

Pieniä hommia on yhä jäljellä, vaikka seinät sainkin kokonaan maalattua. Ikkunoista esimerkiksi olisi mukavaa nähdä ulos. Uskoisitteko, että kuvassa näkyvä ikkunaruutu on pesty useampaan kertaan? Meidän on vaihdettava lasit tämän huoneen ikkunaan.

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Aika uskomatonta, että teillä on nyt sama huone oikeassa talossa ja nukketalossa :-) Kiva muuten nähdä kuva nukketalostasi!
Ihana seinän väri, todella, jotenkin kuninkaallinen, ja minulle tulee myös Arabia mieleen, ehkä Tuhannen ja yhden yön tarinat.
Uskomaton tuo ikkuna, en ymmärrä miten se voi olla tuollainen. Ehkä lasit pitäisi pestä tärpätillä tms? Kynsilakanpoistoaineella? (Vakioratkaisuni kaikkeen mahdottomaan likaan, toistaiseksi ei ole vielä pettänyt).

Nonna kirjoitti...

Hauska yhteensattuma! Hieno tuo väri on, voisin kuvitella että Vickanilla ja Danielilla on samanvärinen huone! =)

Olette olleet tosi ahkeria.

Kati kirjoitti...

On kaunis sininen, molemmissa huoneissa. :) Mä olen monesti aiheuttanut läheisilleni kauhunhetkiä, kun olen sanonut, että tapeteista ei ole pakko rapsuttaa niitä pohjimmaisia irti (siis sellaisista nykyaikaisista palstoittuvista) ja useimmilla usko on loppunut, kun pohjapaperi on kostuessaa kupruillut. Kummasti se sinne siliää kuitenkin. :)Kuten teilläkin tuo pohjapaperi maalatessa.

Mutta pakko sanoa, että te olette ihan järjettömän ahkeria ja aikaansaavia. Ihana seurata noin rivakkaa remontointia.

Kirsi kirjoitti...

Uuu... teillä tuota rohkeuttaa piisaa, lopputulos on kyllä upea; kuninkaallinen todella. Ja en kyllä yhtään osannut arvata tälläistä, vaikka eilen arvuuttelin mielessäni tulevaa väritystä. Listat korostuu kauniisti. Ja samoin kans kauhistuin pinkopahvia maalatessa, mutta hienosti se suoristui.

Sari kirjoitti...

hitsit että tuo jylhä pariovi on bueno. olemme suunnitelleet lykätä makkarin ja olkkarin väliin samanlaiset kun kevät tulee ja oviaukko levenee. tässä kyl vain vahvistuu suunnitelma kun katselee näit kuvia.

Jaana kirjoitti...

Hieno tuli!!
Ihana nähdä että muillakin on värejä käytössä :)
Ootteko koittanu puhdasta etikkaa ikkunaan?

Susanna kirjoitti...

Saila, nukkekodilla on oma blogikin, jos sinua kiinnostaa.

Mietin, että pitäisiköhän nyt kalustaa se nukkekodin huone tämän huoneen kopioksi. Minullekin tuli tuhannen ja yhden yön tarinat mieleen, kun aloin sutia maalia seinään. Kirkkaassa päivänvalossa se on violetimpi kuin näissä kuvissa.

Kati, remontin vauhti johtuu siitä, että minulle iskee mielipuolinen mania, enkä pysty rauhoittumaan, ennenkuin kaikki on valmista. Joskus se on vähemmän ihanaa: kun päässä suhaa niin ettei edes öisin voi nukkua.

Kirsi, minustakin Sulo oli rohkea valitessaan tosi tumman sävyn. Sen verran minä olin määrännyt väriä etukäteen, että olin tilannut c-pohjaisen maalin, eli mitään ihan vaalea siihen ei enää olisikaan voinut sävyttää.

Sari, jos löydätte jsotain vielä ylimääräisenkin kohtuuhintaisen parioven karmeineen, niin vinkatkaa meille! Sellaiselle olisi vielä tarvetta täällä.

Jaana, etikkaa ei olla kokeiltu, eikä Sailan ehdottamaa kynsilakanpoistoainettakaan. Tuo ikkunan kama on kipsipölyä, joka jostain syystä on asettunut lasiin jäädäkseen.