perjantai 28. tammikuuta 2011

Sateenkaaren kaipuu



Eilen yksi tuttava kysyi minulta, enkö kaipaa mitään Orivedeltä. Sanoin, että kaipaan vain siskontyttöäni. Tänä aamuna, kun istuin kolkossa keittiössämme selaamassa Talo&Koti-lehteä, joka oli täynnä valkoisia ja vielä valkoisempia koteja, ymmärsin kaipaavani Orivedeltä toistakin asiaa. Se on entisen kotimme keittiön tunnelma. Se, miltä tuntui astua sisään keittiön ovesta. Oranssia, kirkasta vihreää, kaikki sateenkaaren värit. Lämpö, joka toi aina hyvän olon. Sen kun onnistuisin vielä luomaan tänne uuden kodinkin keittiöön!



Olen alkanut vakavasti harkita, että voisin peruuttaa sisustuslehtitilaukseni. Minulle tulee Koti ja Keittiö tuon edellämainitun lisäksi. Ne eivät ole enää aikoihin tuoneet tullessaan sitä oloa, että lehti on pakko ahmia siltä seisomalta. Syynä siihen on se, että niissä on oikeasti lähes pelkästään valkoisia sisustuksia. Valkoisia koteja, joista jokainen on toisensa kopio, välillä maalaishenkistä valkoista ja välillä modernia valkoista. Kuinka tylsää. Kaiken valkoisuuden keskellä sitten avasin tämän sivun:


Tartuin siihen kuin viimeiseen oljenkorteen. Oliko tuo lupaus siitä, että valkoisen siustuksen aikakausi olisi päättymässä? Joko seuraavassa lehdessä olisi edes yksi inspiroiva, sykähdyttävä, loisteliaan värikäs koti?

Ja kun selaan blogeja, liikun umpimähkään blogista toiseen, etsin uusia elämyksiä, törmään tähän samaan asiaan: valkoista, valkoisempaa, valkoisinta. Tiedätkö sinä sisustusblogin, jossa olisi väriä? Kerro minullekin!

28 kommenttia:

PaaPii kirjoitti...

Minä olen niin tylsä, että nautin niistä värikkäistä asioista väripilkkuina vaaleassa ympäristössä. Kiitos sinun väripilkustasi. :)

Meinasin ehdottaa sinulle Pilvitarhan pajaa mutta sinä jo näköjään luetkin sitä.

morso kirjoitti...

Meillä pannaan just vihreää tapettia keittiönn seiniin. :) Ehä tosaa läpeensä valkoisessa on joku sellainen, että kun kaikki on valkoista, niin virhehankinnat ei hyppää sieltä joukosta silmille, vaan sulautuu siihen yhtäsämää valkoiseen. Joskus on kiva katsella noita, mutta minulle liian kalseita. Valitettavasti en osaa vinkata värillisiä sisustuksia, kun en itse sisuta muita vaan omaa asumistani varten, niin en sitten ihan kauheasti seuraakaan sisustusblogeja.

Unknown kirjoitti...

Kiitos samoin! Voi että mä olen alkanut jo kyllästyä tuohon valkoiseen. Se on kyllä toisinaan erittäin tyylikästä ja rauhoittavaa, mutta ei siinä muodossa kuin nykyään sisustuslehdissä ja blogeissa: hyvin persoonattomana ja sliipattuna, skandinaaveilta matkittuna. Mutta onneksi aina välillä löytyy noita väripilkkujakin!

Millä ohjelmalla teet kuvakollaasisi? Kaunis tuo yllä esimerkiksi!

Kirsi kirjoitti...

Mullakin on nyt herännyt värin kaipuu ja koitan toteuttaa sitä ainakin tuonne yläkertaan, tai no onhan meillä 50-lukualaisia voimakkaan kuvuioisi tapetteja ja mintunvihre lattia eteisessä... ja olen yrittänyt valkoista käyttää harkiten.

Pari värikästä blogia:

http://koulunlattianarisee.kotijakeittio.fi/

http://huvilassa.blogspot.com/

Ankkurinappis kirjoitti...

Luen tätä sinun blogia juurikin näiden värien takia! Meillä ei ole valkoinen koti ja sekin esitellään Koti ja Keittiössä kevään aikana :)

Olen kanssasi samaa mieltä, että tuo valkoinen alkaa olla jo aika nähty.. siis kauniitahan ne kodit ovat, mutta harvemmin yllättävät enää millään tavalla.

Aloitan ensi kuussa blogeilun kun muutamme vanhalle koululle ja aloitetaan siellä remppa, laitan sitten linkin tänne sun blogiin :)

Jenna kirjoitti...

Olen juuri taannoin ihmetellyt tätä ihan samaa: kalseaa ja kylmää valkoista jota hehkutetaan nyt kaikkialla!
Ihmettelin sisustuslehden suorasanaisuutta, kun aukeaman otsikkona oli "valkoisella raiskattu" ja kuvista päätellen otsikko oli erittäin osuva. Tarkempi tavuttaminen paljasti, että se olikin "valkoisella raikastettu", vaikka ensimmäinen versio olisi voinut minun silmiini sopia paremmin otsikoksi. Minäkin nautin väreistä ja olen niiden puolesta puhuja!

Saila kirjoitti...

Etköhän sinä saa tästäkin keittiöstä ihan sellaisen kuin haluat, sitten ajan kanssa. Tuo valkoisuus on niin kokonaisvaltaista, sitä on tosiaan melkein liikaakin, ainakin kirjoissa ja lehdissä. Mutta kyllä minä siitäkin pidän, nimittäin makuuhuoneessani saaressa. Kun yksi huone on sellainen vaalean hailakka, on se tavallaan kuin joku henkinen viileähuone.

morso kirjoitti...

Ei varsinainen sisustusblogi, mutta värikäs koti on osoitteessa:
http://villainkeri.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Minusta nyt lehdissä on ollut paljon valkoisia (musta- harmaa- valkoinen) sisustuksia ja niissä hehkutetaan sitä yhtä piristeväriä, mikä on niin kamalan hurjaa;) JA sitten minusta nyt on monessa lehdessä ns. mummolatyyliä ja kirppiskoteja, 50-lukua. Ja tuntuu että monella se ei ole sitä omaa ja aitoa, vaan se muoti juttu.. en tiedä, mutta itelle tulee sellainen kuva. Oma tyylini on tuo mummolla-kirppis linja ja haluan että se menee jo muodista!:D haluan omani omaksi takaisin;D

Minä ostan irtonumeroina tarjouksessa olevan. Ja yleesä se minkä ostan on Deko tai Divaani. Tai Oma Koti lehti.. mikä lie, Omakoti kullan kallis tai joku:)

Tessa

Nonna kirjoitti...

Moi, oletkos tutustunut
http://niinanunelmia.blogspot.com/

Siellä on myös kuvia kivasta ruotsalaisesta, värikkäästä sisustuslehdestä Family Livingistä!

Mukavaa viikonloppua värien keskelle!

Tiina Konttila kirjoitti...

Viime kesänä ostin yhden lehden ihanan värikkään kansikuvan vuoksi. Ja sitten melkein suutuin kun sisältö olikin valkoista valkoista valkoista ja oikeasti vähän ehkä sellaista överisti valkoista josta ei oikein saa kiinni. Sitten oli se pari sivua värikästä ihanuutta joka oli kanteenkin lätkäisty.

Tällä hetkellä vähemmänkin värikkäät tuntuvat pitkästä aikaa kovin inspiroivilta, mutta niissä pitää kyllä olla jokin juju kuten kaikessa muussakin :)

(Olen yllättänyt itseni ja alkanut tykätä Glorian kodista, ennen pidin sitä liian hienona mutta inspiraatiolehdeksi se on oikeastaan aika mainio).

Anonyymi kirjoitti...

No pilvitarhaa olisin minäkin ehdottanut:) olihan se koti ja keittiölehdessäkin:)

Meidän koti on perus-settiä. Olen kyllä alkanut pikkuhiljaa iloitella vähä :D
Kiitos sulle blogista!!!!

Sulon ja Kallen mutsi kirjoitti...

Ootteko nähneet Ab Fabista jakson jossa Patsy ja Edina kyläilevät täysin valkoisessa kodissa, eivätkä erota seiniä lattiasta? Just sellainen olo meillekin tulee valkoisista skandinaavikodeista. Täällä Pohjolassa tarvitaan värienergiaa!

Saana kirjoitti...

Joku tuossa jo sinulle ehdottikin ruotsalaista Family Living-lehteä. Se on mun ykkössuosikki sisustuslehdistä. Siinä jos missä on värikkäitä ja kauniita koteja esiteltynä.

Miia kirjoitti...

Minä sijoitun tällä "tykkäänkö väreistä vai valkoisesta" -asteikolla varmaan sinne puoleen väliin. Mutta paljon on meilläkin valkoista, kun tykkään siitäkin. Nautin minäkin lehdistä, joista löytyy värikkäitäkin koteja. Ja sitten joistakin ihan valkoisistakin. Mutta itse en osaisi sellaisessa asua, tarvitsen värejä ja väripilkkuja. Toivottavasti löydät kivoja värikylläisiä blogeja, onhan niitäkin oltava!

Kirsikka kirjoitti...

Minä olen myös kyllästynyt siihen valkoiseen, jota hurjimmillaan piristetään harmaalla tai sinisellä. Niiiiiin kuolettavan tylsää, mutta toisaalta aika helppoa. Senpä takia en juuri sisustuslehtiä enkä hirveästi -blogejakaan lue. Nämä sun värit ovat juuri sitä, mistä itsekin pidän.

Nippe_Nappe kirjoitti...

Hei!
Aloitinpa sitten lukemaan ihanan värikästä blogiasi. Harvakseltaan käyn näitä seuraamassa, mutta aina välillä kuitenkin. Aivan ihania värejä!

Tsemppiä remonttiin!

Susanna kirjoitti...

Mistä näitä kommentteja oikein nykyään satelee!?
<3 Kiitos satamiljoonasti teille!

Leena, Photoshopilla minä kaiken kuvankäsittelyn teen.

Kirsi, Nonna ja Morso, kiitos linkeistä, kaikki ovat mulle ennestään tuntemattomia.

SuperSanna, odotan innokkaasti, mitä tuleman pitää. Muistathan sitten käydä kertomassa, kun blogi alkaa.

Jenna, :-D

Saila, minäkin kokeilin valkoisuutta vessaan, ja meinaan kokeilla ulos kesäkeittiöönkin, mutta kyllä se sitten saa riittää viileydeksi.

Sulon ja Kallen mutsi, en ole nähnyt, mutta kyllä haluaisin nähdä! :-D

Pitää etsiä käsiin se Family Living, sillä Deko, Divaani ja Glorian koti ovat minulle aivan liian moderneja.

Unknown kirjoitti...

Susanna: Onko photarissa joku valmis pohja noille collageille vai miten ne saat noin "säännöllisiksi" ja siisteiksi? Itse en ole photarissa keksinyt tuollaista ratkaisua, jonka osaisin tehdä. Meillä on käytössä CS4-versio.

Susanna kirjoitti...

Ei ole valmista pohjaa. Ihan silmämäärällä lätkimällä mä tuon olen tehnyt. Mutta jos haluaa olla tosi tarkka, niin sitten vaan pikseleitä laskemaan.

Tiia kirjoitti...

Itsekin liputan värien puolesta, pelkkä valkoinen ei riitä! Ja juuri sen takia blogiasikin seuraan. Kiitos, kun kalastelit värikkäitä blogivinkkejä - täytyy itsekin käydä kurkkimassa.

Aseman laidalla kirjoitti...

Susanna, sulla on taito tehdä väreillä kaunista kotia! Itse pidän molemmista, mutta en laittaisi koko kotia valkoiseksi tai runsaasti väriä joka huoneeseen. Ja onneksi en siihen meillä pystykään toistaiseksi...juuri tapettienkin takia. Ehkä ne riittävät meille väripilkuiksi kaiken ruskean, valkoisen ja beigen lisäksi. Olen niihin enemmän kuin tyytyväinen, varsinkin olohuoneessa.
Ihailen väripilkkuja koteja ja teillä on juuri sellainen, mihin meidän rahkeet (=rohkeus) ei riitä ;D Iloista katseltavaa, täytyy sanoa!
Mukavaa sunnuntaita!

Jokke kirjoitti...

Voi kun löytyisikin joku kiva värikäs, oikeasti värikäs. Olen luopunut toivosta että Suomessa olisi sellainen. T. nimim. valkoinen on ihan tylsä

Mut tää paikka on aika hyvä, ihanaa oranssia!

maria kirjoitti...

Moikka eksyin jostain tänne ihanan värikkääseen blogiisi. Meillä on ehkä? vähän erilainen sisustus käy kurkkaamassa (:

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Heippa taas Susanna!

Tiedätkö, että minäkin pidin valkoista sisustamista tylsänä silloin, kun asuin Suomessa ja olin asunut valkoseinäisissä ja -kaappisissa vuokra-asunnoissa. Kun muutin Chileen, en missään nimessä tahtonut MITÄÄN valkoista. Pidin huolen siitä, että valokatkaisijat ja sähöpistokkeetkin olivat jotain muuta kuin valkoista. Olen aina pitänyt väreistä. Nyt kuitenkin asuttuani Chilessä yli viisi vuotta, värit ovat alkaneet ahdistaa. Täällä käytetään sisustuksessa paljon voimakkaita tunkkaisia toisiinsa sopimattomia raskaita värejä. Minua ällöttävät täkäläiset kodit. Ne ovat pimeitä, matalia, ahtaita ja tunkkaisia täytettyinä varallisuudesta riippuen joko kruusatuilla tummilla huonekaluilla tai ruskeilla lastulevyhuonekaluilla (sellaisilla, joita käytettiin Suomessa 60-70-luvuilla).

Minulle siis iski voimakas vastareaktio. Oli pakko saada puhdistettua koti, eli jonkun kommentin mukaan "raikastettua valkoisella". Keltaiset seinät muuttuivat valkoisiksi, puunvärinen katto myös, oranssi-kelta-vihreät tekstiilit vaihtuivat valkoisiksi ja sinivalkoisiksi tai pastellivärisiksi. Nyt minusta tuntuu kevyeltä ja koti tuntuu "harkitummalta".

Olen sitä mieltä, ettei valkoinen tai vaalea sisustus ole aina tylsä. Tietynlainen varovaisten ihmisten valkoinen-beessi sisustus ON tylsä, mutta kyllä vaaleillakin väreillä voi saada mielenkiintoista sisustamista aikaiseksi. Esimerkiksi meillä on vaaleassa olohuoneessamme kolme luonnonpuupilaria kuorineen päivineen. Oletko nähnyt ne blogissani? Se oli mieheni idea ja mielestäni sitä ei voi kuvata tylsäksi. Meillä on kaikissa huoneissa paljon värejä lukuun ottamatta makuuhuonetta, johon tahdoin unenomaisen usvaisen tunnelman. Silti kotiamme voisi kuvata vaaleaksi, vaikka väriä löytyy, eikä vain harmaata "piristeenä".

Minusta sinun kotisi ja blogisi ovat aivan ihanat ja osaat yhdistellä kivasti värejä. Olisin voinut asua sinunlaisessasi kodissa vielä viitisen vuotta sitten. Tämä kulttuuri on kuitenkin muuttanut minua etsimään jotain muuta, jotain, joka on tästä kulttuurista mahdollismman kaukana. En voi sanoa kotiamme tylsäksi, vaikei se olekaan riemunkirjava.

Kerroit, että kaikki tilaamasi lehdet ovat valkoisia sisustuksia täynnä ja et pidä niistä. Mikäli tahdot, voin ostaa ne sinulta! Chilestä ei saa lainkaan sisustuslehtiä, joissa olisi valkoista sisustusta ja janoan nähdä sellaisia koteja!

Yksi värikäs blogi on Virkkuukoukkunen (tai jotain sinnepäin...)

Susanna kirjoitti...

Tylsäksi valkoiset kodit tekee minun mielestäni juuri se, että niitä tulvii kaikkialta. Valkoinen koti itsessään ei ole välttämättä ollenkaan tylsä. Minä esimerkiksi tykkään sinun kodistasi, Mia, blogin perusteella, samoin "Elämää Villa Honkasalossa"-blogin valkoinen koti on tosi kaunis. Mutta se minua tympii, että valkoisuus on niin muotia, että sitä tunkee silmiin kaikkialta, eikä missään lehdissä meinata muuta sallia.

Kävin kerran ystävän ystävien kotona. Perheen isä oli perulainen, ja siinä kodissa väriä riitti! Rakastuin heidän yläkerran portaisiinsa, jotka oli maalattu sateenkaareviksi: joka askelma eri värillä! Etelä-Amerikassa tajutaan värien päälle. Mutta ehkä voin hitusen ymmärtää sinua siinä, että kun värejä tulvii kaikkialla, saattaa sitä alkaakin kaivata valkoista. Päinvastainen ilmiö kuin minulla.

En minä noita lehtiä myymään rupea, mutta voisin kyllä lähettää sinulle valikoidun pinkan. Vastaavasti voisin ottaa vastaan Chilen värikkäitä sisustuslehtiä! Jos haluat vaihtarit tehdä, niin laita vaikka sähköpostia:
sussujasulo(at)luukku.com
Puhutaanko Chilessä espanjaa vai portugalia...?

Anonyymi kirjoitti...

Cilessä puhutaan espanjaa ;) kiitos blogista, ihana on.

Annikka kirjoitti...

Muutama päivä takaperin otin tavoitteekseni löytää blogeja värikkäistä, persoonallisista kodeista ja niin löysin tämän blogisi, onneksi löysin. Itse rakensimme nelisen vuotta sitten hirsitalon ja laitoimme lähes kaikki seinäpinnat valkoiseksi, kuvitellen haluavamme välillä valkoista ja seesteistä pintaa. Edelliset kotimme kun olivat olleet värikkäitä keltaisine keittiöineen ja punaisine olohuoneineen. Aika pian taloon muutettuamme huomasin ettei valkoinen ole minun juttuni ja mielestäni kodistamme puuttui sielukkuus. Olenkin nyt pikku hiljaa käsitellyt seiniä värikkäämmiksi ja jo ensimmäisen seinän saatua väriä pintaansa koko kotiin tuli aivan toisenlainen kodikkuus ja lämpö. On siis ihana löytää täältä blogistaniasta muitakin koteja joissa rakastetaan ja uskalletaan käyttää värejä. Aion siis jäädä lukijaksesi.