keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Sänkyhommia, osa 2


On ollut niin kaunis kevätpäivä. Vaan minäpä en ole pihalle kerinnyt, sillä tänään on ollut sisustuspäivä! Sängyt tulivat maalattua, joten oli aika purkaa vanha sänky makuuhuoneesta ja ryhtyä muihin muutostöihin.

Kuvassa näkyvä vihreä tapetti on sitä, jonka jouduimme riipimään pois salin seinästä pari vuotta sitten. Minä talletin tapetoidun pinkopahvin vinttiin, koska tuo huikean vihreä 50-luvun tapetti oli mielestäni melkoinen aarre. Ja onneksi talletin! Nyt sille löytyi käyttöä.

 

Leikkasin pahvista seinän levyisen ja 150 senttiä korkean palan, jonka naputtelin makuuhuoneen seinään. Sen yläreunaan kiinnitin yhtä leveän hyllyn. Sitten huolittelin listoilla pinkopahvin reunat.


Sulo on sellainen shoppailija, että hän saattaa ostella kaikenlaista pientä kummallista hetken mielijohteesta. Nyt muistin, että hän on joskus ostanut halogeenivalaisinsarjan, joka tietysti on jäänyt jonnekin lojumaan tarpeettomana. Minä jopa löysin sen verstaasta kaiken rojun seasta. Kiinnitimme valot hyllytason alapuolelle. Koska hyllyn yläpuolelle jäi pilkistelemään jotakin sähkövimpaimia, hyllylle piti asetella rekvisiitta. Sitä tuli vähän runsaasti ja liian suuria esineitä, joten niitä pitää vielä karsia.


Ja vihdoin viimein sain kannettua sängyt paikalle! Miten kaunis kokonaisuus! Paukuttelin osat kunnolla yhteen ja sängyt ovat nyt oikein tukevat, eivätkä kilise yhtään. Miten ihmeessä maltan odottaa niiden pohjasäleiden ja oman patjani saapumista!

Ensi yö nukutaan lattialla.

44 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten ikinä keksit uusiokäyttää pinkopahvi-tapettia tuossa? Näyttää kyllä todella hyvältä. Mitähän meiltä löytyisi, mitä voisin käyttää samalla tavoin... Vierastan sinistä seinää mutta olen aivan rakastunut tuohon vihreään <3

Eppu

Tiina kirjoitti...

Niiiiin hieno :)

Saila kirjoitti...

Hauska kokonaisuus! Halogeenit on varmaan hyvät lukuvalot, ne on niiiin tärkeät ainakin sellaiselle joka tykkää lukea sängyssä.

Susanna kirjoitti...

Se kun on ollut mielen poerukoilla kaiken aikaa ja väritykseltään sopiva meidän makkarin limenvihreisiin tyynyihin ja muihin yksityiskohtiin, niin jotenkin se vaan putkahti päähäni. :)

Susanna kirjoitti...

Niin minustakin! Koko ajan pitää käydä makkarissa ihailemassa!

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti ovat. Niitä ei ole koskaan testattu. Pitää vielä virittää joku jatkojohtosysteemi, että niihin saadaan virtaakin. :)

Jenny kirjoitti...

Vau! Ihan mieletön kokonaisuus. En malta odottaa makkarin näkemistä ihan valmiina. :) Ja kyllä todellakin sänkyjen maalaaminen kannatti! Ei ne punaisina olisi tuonne sopineetkaan niin hyvin.

KAISU kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä :)

Soja kirjoitti...

Jes!
Paitsi että mie inhoan halogeeneja, mut sehän on vaan miun vamma :D

Peppi kirjoitti...

Niiin hieno - ja TOSI kiva tuo tapettitausta, vielä kun vanhoja peruja. On noi vanhat rautasängyt vaan kauniita.

Ankkurinappis kirjoitti...

Sängyt & pinkopahvin uusiokäyttö saa täydet pisteet!

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Sopiiko nykyajan patjat noihin vanhanajan sänkyihin, siis leveytensä puolesta? Noi halogeenit on kiinnostavia, miten ne toimii? Pitikö porata reiät tuohon hyllylautaan?

Anonyymi kirjoitti...

Sänky ja ihanan värinen tapetti WAU ! Mutta tuo pitkä ja ankea hyllylauta...miksi?!

Pilvi kirjoitti...

Mielettömän kivannäköiset sängyt ja upea on myös tuo intensiivinen seinien väri. Hyvin yhdistelty.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Toivottavasti jo huomenna olisi valmista.

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Kaisu!

Susanna kirjoitti...

Minä m,ös olen hehkulamppufani, mutta on nuo halogeenitkin paremmat kuin ledit. Yäks. :)

Susanna kirjoitti...

Minä olen tosi iloinen siitä, että tapetille löytyi paikka tästä talosta. Sen poistaminen oli inhottavaa, kun olisimme sen halunneet salin seinässä säästää.

Susanna kirjoitti...

Hyvähyvä, kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Leveyden puolesta kyllä, pituuden puolesta ei. Nämä sängyt ovat oikeasti olleet 190-senttisiä, mutta edellinen omistaja oli tehnyt näppärät jatkopalat runkoon. Pitänee kuvata ne, niin muutkin vanhojen sänkyjen omistajat voivat ottaa mallia.

Susanna kirjoitti...

Ei se minusta ole ankea.

Susanna kirjoitti...

Kiitos kovasti! :)

Susanna kirjoitti...

Niin, meinasi unohtua vastata toiseen kysymykseen. Ei tarvinnut porata reikiä hyllyyn, sillä nuo valot oli sellaiset, että näyttävät ihan okeilta noinkin.

Itse asiassa Sulo oli hankkinut jossain vaiheessa myös punaiset vastaavat, jotka olivat ihan pinta-asennettaviksi tarkoitettukin, mutta en jaksanut niitä alkaa maalaamaan huoneen väreihin sopiviksi. :)

Niitä siis myydään sekä upotettavia että pinta-asennettavia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos koko päivän piristäneestä arvontavoittosähköpostista! Olen kyseisiä rättejä käynyt nettiputiikissasi tiirailemassa aikaisemminkin, kiva että sattui kohdalle! :)
-Maarit

mustakissa kirjoitti...

Mikä tapetti! Aarre, hyvä että säästit.

Soja kirjoitti...

Mie vannon päivänvalo-loisteputkien nimeen, epäsuorana sekin valo, mutta valitettavasti kukkaro ja ympäristö eivät siitä tietysti tykkää...

Katja kirjoitti...

Mun täytyy kyllä sanoa, että onneksi maalasit sängyt. On ne paljon paremmat valkoisina kuin viininpunaisina.

PikkuBertta kirjoitti...

Onpa kiva,että säästit tapetin...NIIIIIN ihana se on tuossa sängyn päädyssä....ja sängyt on ihanat valkoisena...kyllä tuossa nyt passaa nukkua,kunhan saatte loppusilauksen patjoilla....oiskohan sillä ihmisellä vielä noita sänkyjä...voisinpa ostaa minäkin....:)

Merja kirjoitti...

Voi vitsit, nyt on ihan TÖRKEÄN hyvän näköistä. Toi tapettitausta! Ihan kuin joku laidun tai niitty. Nyt enää muutama valkea pilvenhattara tohon taivaan sineen, ni teillä on jo kesä siellä seinien sisäpuolella.

Varpasen Asema kirjoitti...

Oi miten hieno ja kekseliäs kokonaisuus :)

x kirjoitti...

Ihana toi vihreä tapetti! Ja sängyt, ne ovat hienot!

Susanna kirjoitti...

Ei tainnut olla kuin kaksi. :)

Susanna kirjoitti...

Mukavaa, että piristi! :)

Susanna kirjoitti...

Minustakin se on huikean hieno. Pihlgren & Ritola teki sitä 50-luvulla, vaikka värityksen takia ei uskoisi.

Susanna kirjoitti...

Jep, niin minustakin.

Susanna kirjoitti...

No ihan totta!

Susanna kirjoitti...

Kiitoskiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Mainioita asioita molemmat minunkin mielestäni.

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Kaikki kehut, mitä aioin vuodattaa, on jo sanottu edellisissä kommenteissa, eli mä vaan huokailen ihastuksesta. Kyllä sä vaan oot kekseliäs.

Valoblogin Taru kirjoitti...

Oih, siitähän tuli törkeän ihana kokonaisuus! ;D Nuo sängyt on ihan mahtavat, ja tapetin väri oikein herkku!

Jutta kirjoitti...

Hei, tein blogiini pienen haasteen ja ajattelin erityisesti sinua sitä tehdessäni. Olisi hauska nähdä miltä teillä näytti ennen värikylpyäsi! :)

Susanna kirjoitti...

:D Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Ihan huipputörkeä! :D

Susanna kirjoitti...

Kiitos ajatuksesta! Laitoinkin samantien sinulle linkkejä.