keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Ärsyttävä tuore äitiMinun ei pitänyt! Mutta sorrun heti! Mikä voi olla tylsempää, kuin kuunnella jonkun jaarittelevan koko ajan vain lemmikistään tai lapsestaan? Koska minulla ei ole oikeaa sosiaalista elämää, te jouduttekin nyt Kerttu-postauksen uhreiksi! Älkää lukeko tätä postausta, jos ette jaksa minun Kerttu-vouhotustani.

Minä niiiiin ymmärrän nyt niitä vauvajaarittelijoita! Mutta ymmärrän yhä myös niitä, joita ei vaan jaksa kiinnostaa.


Rakensin tänään Kertulle parven. Tällaisia Kertun kalusteita on hauska tehdä, sillä ne saavat olla vähän rouheita. Ei tarvitse olla pikkutarkka nysvääjä. Hain ulkoa koivunoksia parven koristeeksi, joten Kerttu saa halutessaan nakerrella sitä.


Parvelta pikkukaveri pääsee myös kylpytynnyriinsä. Olemme havainneet sen pitävän erityisesti puruissa sukeltelusta, ja varsinkin jos ne purut ovat tornin sisällä.

Mehän rakensimme Kertulle omaan sisustukseemme sopivan kodin vanhaan televisioon, koska ajatus muovikaukalosta salissamme ei ollut mieluinen. Mutta katsokaa huvittavaa todellisuutta nyt:


Keskellä salin lattiaa on Kertun huvipuisto, eli muovikaukalo aitauksen sisällä ja mattona sanomalehtipaperia. Varsinainen sisustuksen helmi siis.

Tässä kaukalossa Kerttua ja meitä tutustutetaan toisiimme. Olemme edistyneet jo paljon. Minäkin uskallan aivan helposti pitää Kerttua kädessäni ja mikä yllättävintä: tunnen suurta liikutusta ja hellyyttä sitä kohtaan. Kun katselen sen tempoilua kylpytornissaan, nauran niin, että kyyneleet valuvat pitkin poskiani. Kerttu ei selvästikään ole se penaalin terävin kynä, sanoo Sulo ja minä olen aivan samaa mieltä. Mutta tyhmääkin voi rakastaa.


Ostin hyvin edullisesti käytettyjä hamsterintarvikkeita tori.fi:n avustuksella. Muovikopin mukana tuli pinkka kaikenmaailman mökkejä sekä myös juoksupyörä. Muovinen pyörä ei ollut Kertun pikku tassuille kovin hyvä, sillä se liukasteli siinä kovasti. Liimasin pyörän sisään bambukangasta. Nyt Kertun jalat pitävät hyvin, mutta kyllähän tuo vehje minun silmiini sattuu aika pahasti.

Vaikka Kerttuun on jo uponnut pieni omaisuus, aion silti käydä ostamassa sille vielä kauniin puusta tehdyn juoksupyörän, joka sopii televisiotalon tyyliin.


Koska me emme ole vielä kovin tottuneita hamsterin käsittelijöitä, Kertun nostaminen tv-talostaan on hiukan ongelmallista. Kehitin ratkaisun talouspaperirullasta: teleportin! Teleportti lasketaan television sisään, ja Kerttu kipittää samantien sen sisälle. Sitten teleportti nostetaan pois televisiosta ja siirretään huvipuistoon, jossa Kerttu astelee sieltä ulos. Toivottavasti se ei koskaan tule tajuamaan, missä sijaitsee tv-talon ulospääsytie.

61 kommenttia:

ketunpesän hanna kirjoitti...

voi Kerttu! lisää vain tätä Kerttu-ohjelmaa. :)

huvipuisto :D

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuohon aitaukseen kuuluisi vielä valvontatorni sinkoineen. Voihan olla, ettei Kertun luovuus pääse esille, jos sillä ei ole oikeanlaisia virikkeitä ;D

Heather

Peppi kirjoitti...

Kerttu on kyllä onnen myyrä - siiis hamsteri. Hienot on rakennelmat. Ihan vapaasti saa Kerttu-ohjelmaa tulla. Itse en kauheesti kans eläin-/vauvapostauksia jaksa, vaaan kun koiralainen tuli taloon, niin olen alkanut niitäkin juttuja suoltaa ja kiinnostumaan. Että näin se näköjään menee.

Rouva Vattu kirjoitti...

Kerttua ruutuun vaan. Kuvaan mäkin meidän turrea jokaiseen postaukseen. Lemmikkijuttuja on aina kiva lukea :)

Ja Kertulla on kyllä maailman hienoin töllö.

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Joo kyllä saa tulla Kerttu-juttuja lisää, te teette aiheesta niin mielenkiintoisen!
Mäkin kirjoitan silloin tällöin eläimistä ja lapsista, vaikka hyvin tiedän ettei kaikkia ne kiinnosta. Silti niitäkin multa pyydetään ja sukulaiset lukee niitä, joten miks ei. Toisia taas ei kiinnosta remppajutut, toisia sisustusjutut. Toisia ei mun blogissa kiinnosta mikään. Sellaista se on, aina voi lukea vain ne kohdat jotka kiinnostaa.
Tuskin kukaan lopettaa sun blogin lukemista Kertun takia, päinvastoin, moni jyrsijäharrastaja saa täältä hyviä vinkkejä.:)

Eliisa kirjoitti...

Voi, taas tulin niin hyvälle tuulelle ♥ Mä luulen, että se on se tyyli miten kirjoittaa näistä armaistaan. Heh, jos sä alat ihan hirveesti kehuu, kuinka ihmeellinen teidän Kerttu on ja kuinka nopeasti se oppii kaikkea ihmeellistä , ja kuinka muiten "kertut" on vähän vielä enemmän tylsempiä kyniä siellä penaalissa, niin se onkin eri juttu. Siitäkös sitten voi jonkun "kertun" äiti vähän neniinsä ottaa. - Mutta - mä luen niin ilolla näitä juttujas!

Tiina Rönnberg kirjoitti...

Hihi, ihania Kerttu-juttuja, anna tulla vaan :)

Uma Aaltonen ainoinaan puki hienosti sanoiksi tuon liikutuksen ja hellyyden:
"Tunteella ei ole pohjimmiltaan lajieroja. Samalla lämmöllä, samalla huolella, samalla ilolla, samalla hellyydellä silitän rakasta ihmistä kuin pientä mustaa koiraa. On köyhää luulla, että eläinrakkautta voi arvostella sillä ettei eläin voi korvata ihmistä. Onhan se myös päinvastoin. Ei ihminen voi korvata rakasta eläintä, vaikka hän olisi kuinka rakas. Ne eivät kilpaile keskenään rakkaudesta, jos ne ovat kyllin rakkaita molemmat."

Susanna kirjoitti...

No, jos edes yksi lukija tykkää, niin kai minä sitten uskallan näitä kirjoitella. :D

Susanna kirjoitti...

Jospa kuitenkin yrittäisimme kannustaa Kerttua kehittämään hiukan rauhanomaisempia puolia itsessään?

Susanna kirjoitti...

Taitaa mennä. :)

Susanna kirjoitti...

No, onhan nämä Kerttu-jutut kuitenkin tärkeä osa kotimme sisustusta, joten voin perustella ne sillä. :)

Susanna kirjoitti...

Moni pelkäsi, että pilaan blogini, kun liityin mukaan Indiedaysiin ja arvelivat, että eivät sitten enää halua lukea. Jos Indiedaysistä huolimatta lukijat ovat pysyneet, joten ehkä yksi vaivainen hiiri ei ainakaan kaikkia karkota. :D

Susanna kirjoitti...

Ihanaa, että tulit hyvälle tuulelle!

Vaikea uskoa, että Kerttu olisi hamsterimaailman terävintä kärkeä... joten tuskin alan sitä muiden kustannuksella kehumaan. :D

Susanna kirjoitti...

Aivan hienosti muotoiltu Umalta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa :) Ei ainakaan Kerttu pääse tylsistymään! Huvipuistot, kylpytynnyrit ja kaikki :D. Kylpytynnyri oli jotain niin hymyilyttävää!! Kyllä on Kerttu saanu parhaan kodin ja vanhemmat ;) olisi moni kateellinen! Joko hän on päässy herkuttelemaan?
-Anniina-

Anonyymi kirjoitti...

Hamsterin teleportti, repesin :D Terkuin Teija

PikkuBertta kirjoitti...

Huomaan,että kerttuli on saanut HYVÄN KODIN...kyllä viihtyvyyteen ja virikkeisiin kannattaa satsata,muuten Kerttu voi vaikka pirauttaa eläinsuojeluyhdistykseen,ettei häntä hoideta hyvin.....hih,hih,....miun huumoria toiv.ymmättätte.
Ihanasti olette ottaneet Kertun perheenjäseneksi:)

jenni kirjoitti...

Ihana Kerttu :)! Lisää vaan Kerttujuttuja, varsinkin kun noin hienoja rakennuksiakin olet tehnyt, kyllä hamsterin kelpaa asua ja elellä :).
Jyrsijät on kivoja seurailla, mulla oli lapsena mm. hiiri, kääpiöhamsteri, kani ja rotta (ehkä paras jyrsijäeläin ikinä! Älykäs ku mikä!) mutta sittemmin allergisoiduin niille, enkä voi enää omia ottaa :/.

tarutikki kirjoitti...

Minä en ole mikään jyrsijäfani, mutta hamsterit ovat kyllä suloisia:)
Luen kyllä mielelläni Kertun kuulumisista, kirjoittelen itsekin aika paljon meidän koiruuksista. Onhan niitä kiva sitten joskus myöhemmin selailla ja lueskella:)

Taru kirjoitti...

Iik miten hän on ihana! <3 Ilman muuta lisää vaan Kerttu-ohjelmaa! <3

Voi että, niin hienoja kaluja ja härveleitä ja kaikkia olette hälle tehneet. Ei varmasti voi mitään muuta kuin viihtyä!

t. Vähän isomman, myös turkilla varustetun Kertun mamma :)

Minna K kirjoitti...

Mielellään näitä lukee :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Parasta tässä oli nää: 1. tyhmääkin voi rakastaa 2. et hännitellyt Kerttua, siis kutsunut sitä häneksi. Lisää tätä sorttia! Toivoo Tuisku eli toinen Susanna

Valoblogin Taru kirjoitti...

Mikähän kummitusprofiili tuohon oikein tuli..? Höh.

Reija kirjoitti...

mä olen ihan liikuttuneessa mielentilassa :-) ainakin minä mielelläni luen näitä erillaisia vauvajuttuja!

Pyyhaan Emäntä kirjoitti...

Mäkin luen näitä oikein mielelläni kyllä! Ihanaa, kun pienikin eläin otetaan perheenjäseneksi ja sitä kohtaan osoitetaan kiinnostusta. Niin monesti jyrsijät ja kanit jäävät vaan pikkuisiin koteihinsa huoneiden nurkkiin tylsistymään... Näin sen pitäisi olla :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä teidän Kertulla on mahtavat oltavat! Ja toisekseen minusta tuo on just sisustusta ja käsityötä parhaimmillaan, kun tehdään kaunista ja tarkoitukseen sopivaa tarve-esineistöä, olkoon se sitten vaikka Kerttua varten. Ja tosiaan, kirjoitustyyli ratkaisee.

Niina

Cheri kirjoitti...

Luin tätä juttua suurella lempeydellä tuoretta äitiä kohtaan, mutta teleportin kohdalla repesin :D Ihana Kerttu.

Ninni kirjoitti...

Ihania Kerttu-juttuja! Nämä viihdyttävät ja naurattavat, joten lisää vaan. Telkkariin rakennettu koti näyttää upealta.

Anonyymi kirjoitti...

Thank you for the wonderful read... although hamsters aren't my thing, I do adore rats so I can see where you're coming from. Good luck with Kerttu! I can't wait to read more.

Darde kirjoitti...

Ei hitto miten IHANA Kerttu ja ihana postaus! <3 Tästä tuli hyvälle mielelle! :)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Hih, niinhän siinä käy :D Oma rakas lapsi on niin tärkeä, että siitä/hänestä, karvaisista/karvattomista on aivan pakko hehkuttaa blogissakin! Jos ei muita kiinnosta, niin sitten ei! Mistä olet ostanut noita erivärisiä aitoja? Miten korkeita ne ovat? Kävisikö aitaukseksi chihupennuille?

Susanna kirjoitti...

Ollaan annettu joka päivä siemensekoitusta ja joka päivä jotain tuoretta: eri vihanneksia ja hedelmiä. Kerttu tykkää pinaatista, mutta ei porkkanasta. Kurkusta tykkää hyvin paljon, mutta sitä ei saisi antaa kuin harvoin.

Eilen tuotiin sille mummolasta tuliaisina viinirypäle.

Susanna kirjoitti...

:P

Susanna kirjoitti...

Huumorilla tähän kannattaakin suhtautua. :D

Susanna kirjoitti...

Yllättävän viihdyttävää tuota kaveria kyllä on katsella. Harmi vaan, että se nukkuu niin paljon.

Susanna kirjoitti...

Niin on. :)

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti meillä vaan mielikuvitus riittää keksimään Kertulle aktiviteettia seuraavaksi pariksi vuodeksi. Surullisintahan se olisi, jos se vaan jätettäisiin oman onnensa nojaan pieneen tv-taloonsa ja se alkaisi tylsyyksissään kehittää jotain häiriökäyttäytymistä.

Sulo suunnittelee jo labyrinttiä!

Susanna kirjoitti...

Kiva kuulla. Uskallan siis jatkaa ylpeän äidin linjaa.

Susanna kirjoitti...

Minä en oikein osaa eläimiä häneksi kutsua, kun kutsun puhekielessä ihmisiäkin SEksi. Tosin puheessa saatan sanoa Kerttua häneksi (Eikö hän nyt suvaitsisi jo heräillä?), mutta kirjoitettuna se tuntuu hölmöltä. :D

Susanna kirjoitti...

:D
Nyt minäkin liikutuin!

Susanna kirjoitti...

Noin minäkin olen ymmärtänyt, että monesti saattaa käydä. Siellä se pieni eläinpoloinen sitten pienessä häkissään alkaa heijata itseään tai juosta ympyrää tai järsiä yhtä ja samaa häkin pinnaa. Siksi en tykkää käydä eläintarhoissakaan. Olisi sietämätöntä, jos Kertulle kävisi niin. Minä häpeäisin meitä.

Susanna kirjoitti...

Niin se on, käsityötä ja sisustusta. Tärkeimpiä teemojani!

Susanna kirjoitti...

Repeily on täysin sallittua.

Susanna kirjoitti...

Kiitos, näiden kommenttien saattelemana en ehkä arastele tuoda välillä Kerttua esiin.

Susanna kirjoitti...

Thank you! But how did you understand this?

I am surprised to have foreign readers also. :)

Susanna kirjoitti...

Mukava kuulla! Mekin tulemme Kertusta tosi hyvälle mielelle. Eilen kävimme esittelemässä kuvia Kertun "mummolle", joka myös lopulta alkoi vähän lämmetä uudelle lapsenlapselleen.

Susanna kirjoitti...

Voisin kuvitella, että ihan pieni chihun pentu ei ole juurikaan hamsteria suurempi tai vahvempi. Ostin aitauksen paikallisesta Mustista ja Mirristä. Korkeutta on noin 23 senttiä. Tässä on linkki:
http://www.mustijamirri.fi/tuote/trixie-juoksuaitaus-jyrsij%C3%A4lle/025719/
Ehkä ne postittavat Etelä-Amerikkaan saakka.

Nuo aidat ovat oikeasti aika hämmästyttävän painavia, vaikka näyttävät melko heppoisilta. Kauaa nekään eivät Kerttua pitele, sillä se osaa jo kiivetä vähän matkaa niitä ylöspän. Mutta koirathan eivät varsinaisesti kiipeä.

Heli kirjoitti...

Nipa-hamsterin isoveljeltä vinkkinä hamsteriohjelmaa Areenasta: http://areena.yle.fi/tv/1865940 Tätä on katsottu meillä jo pariin kertaan, ja joka kerta meidän on pakko tehdä erillinen "hamsterin ääniraita" eli keksiä, mitä hamskut juttelevat tai ajattelevat eri kohdissa.

Matkatar kirjoitti...

Voi mahoton mikä tarina! Naurettiin miehen kanssa täällä ihan kippurassa! :D

Saila kirjoitti...

Ihanaa, onnea perheenlisäyksen johdosta! Kuules lemmikeistä lukeminen on maailman kiinnostavinta! Jopa silloinkin kun itsellä ei ole ko. lajin edustajaa lemmikkinä. Paitsi että meillä oli hamsteri, kun olin lapsi, ja kaksi aavikkohiirtä.
Teleportti on ihan best :-D

Katja kirjoitti...

Teleportti, nauran täällä vatsa kippurassa! Kerttupostaukset on ihania, miten niin pientä (ja hupsua) voikaan rakastaa!

Susanna kirjoitti...

Kiitos linkistä! Menee katsontalistalle.

Susanna kirjoitti...

Hyvä, että saatoimme tuottaa iloa. :)

Susanna kirjoitti...

Kiitoskiitos. :D

Susanna kirjoitti...

Juuri äsken Kerttu teleporttasi huvipuistoonsa ja temmelsi siellä pitkän tovin. Se käy koko ajan reippaammaksi. Tulee jo kädellekin omasta aloitteestaan eikä mene pelokkaaksi uudessa ympäristössä.

Jenny kirjoitti...

Onpa hieno parvi! Ja Kerttulandia! Ihanaa kun olet hurahtanut ja jaksat panostaa noin kovin. :)

Kerttu / Modernisti kodikas kirjoitti...

Ja mä en edelleenkään meinaa päästä yli tästä Kerttu-nimestä ;D Ihana on, niin kuin meillä Kertuilla on tapana olla, heh!

Paula kirjoitti...

Hienoa, että panostatte Kertun viihtyvyyteen. Telkkari-terraario on sitä paitsi todella hieno! Ihan liian usein jyrsijä tai kani hankitaan huoneen nurkassa kyhjöttävään häkkiin, jossa sillä ei ole mitään tekemistä. Tuollaisen pienen hamsterin viihdyttäminen on onneksi vähän helpompaa kuin kolmen kanin. Meillä sisustukseen kuuluvat heinäpussit, olohuoneen nurkassa nököttävä pellavakuivikepaali, repaleiset pahvilaatikot, isot vessalootat ja erilaiset todella epäesteettiset sähköjohtoja yms. suojaavat viritelmät ;)

Susanna kirjoitti...

Sopii toivoa, että tämä hurahdus kestää läpi Kertun elämän.

Susanna kirjoitti...

Kertut on niin kerttumaisia. :)

Susanna kirjoitti...

Ja oikeastaan on ihan hyvä, että Kerttu nukkuu aika paljon. Jos sille pitäisi olla jatkuvasti keksimässä viihdettä, homma saattaisi käydä raskaaksi. Tosin nyt vielä tuntuu siltä, että kylläpä se nukkuu ihan liikaa, vaikka me mielellämme nauttisimme sen seurasta enemmän.