tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vähän vastoinkäymistä


Maaliskuu on ollut melkoisen heikko myynnillisesti täällä Susannan Työhuoneella. Hienosti menneiden marras-, joulu-, tammi- ja helmikuun jälkeen maaliskuun hiljaiselo ei ensin säikähdyttänyt minua. Niinhän se vaan on, että välillä kauppa käy paremmin ja välillä ihan surkeasti. En siis murehtinut, vaan touhuilin muita juttuja. Ei ollut kiirusta ommella lisää rättejä, kun varastossa oli ihan hyvät saldot.


Niinpä upouusi saumurini jäi heti saapuessaan odottelemaan joutilaana työn alkua. Kun minä sitten lopulta päätin tormistautua ja ryhtyä kasvattamaan hitaasti hupenevaa varastoani, en kerinnytkään saumuroida kuin pari rättiä, ennenkuin saumuri alkoi kiukutella. Toinen neulalanka ei yhtäkkiä suostunutkaan pysymään kireänä.

Syöksyin viemään koneen Lappeenrantaan myyjälle korjattavaksi. Herttainen korjausmies laittoi sijoiltaan menneen langankiristimen paikoilleen ja vakuutti, ettei se enää löystyisi. Niinpä minä ajoin takaisin kotiin jatkamaan töitä.

Sain ommeltua kaksi rättiä, ja lanka alkoi taas tehdä lenkkiä! Olin ihan raivona. Jos ostan lähes tonnin hintaisen saumurin, minä oletan, että se toimii kunnolla. Enkä suinkaan oleta, että joudun ajeluttamaan saumuria melkein 100 km joka päivä, jotta joku napsauttaisi viallisen kiristimen paikoilleen.


Laitoin eilen verkkokauppaan alennusmyynnin siinä toivossa, että myynti vilkastuisi hiukan. Mutta sepä vilkastuikin enemmän, kuin kuvittelin.

(Kiitos muuten teille kaikille blogin lukijoille tilauksistanne! Panin eri koodin Facebookiin ja tänne ja katsoin, kumpi on tehokkaampi markkinointikanava. Blogi vei voiton ihan 6-0!)

 
On ihanaa pakata rättiä toisensa perään kirjekuoreen ja kiikuttaa niitä postiin. Mutta varastokaappinipa on nyt noloa katsottavaa. Ja saumuri on huollettavana. Tänään saan kuulla, onnistuuko sen korjaaminen vai pitääkö se lähettää Berninalle tutkittavaksi. Olen siis ilman saumuria nyt epämääräisen ajan. Ilmeisesti myös jokseenkin ilman tuloja, sillä nämä vaivaiset riepulaiset eivät ihan pitkään tuo puuroa aamupalapöytään.


Päätin olla panikoimatta ja käyttää ajan hyödyllisesti. Kun ei ole saumuria, pitää leikata rättejä valmiiksi. Minulla on noin 70 metriä kangasta painettuna. Siinä riittää leikkaamista. On sitten saumurille hommia, kun se palaa lääkäristä.


Leikkaamisessa on vain yksi ongelma. Minä en osaa olla ergonominen. Niskani menee aina niin jumiin jo parin tunnin jälkeen, että saan silmittömän päänsäryn. Ja jos leikkaan koko päivän, niinkuin nyt olisi viisainta, olen ihan raunioina illalla.

Siksi minä siivosin vintin eilen! Olen mestari välttelemään inhottavia työvaiheita.

23 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Voi ei,kun uusi saumuri tuolla tavoin käyttäytyy:( Toivottavasti saat sen pian ehjänä takaisin1 Mutta oletpas ollut ahkera sitten vintin suhteen:)

Inka kirjoitti...

Inhoittava takaisku! Kyllä tosiaan kuvittelisi, että tuon hintainen saumuri myöskin toimisi.

Kiva, että kampanja puri hyvin blogin kautta :)

Anonyymi kirjoitti...

Mietin vain, että kun sulla on elanto kiinni saumurissa, niin eikö olisi kohtuullista, että saisit vaikka "lainakoneen" huollon ajaksi?

maiju kirjoitti...

Voi Ei! Mikään ei ole turhauttavampaa kuin ettei pääse töissä eteenpäin juuri silloin kun on työsarkaa. Entisessä työissäni juuri se minua suututti kun koneet hajosi enkä päässyt myymään ja tienaamaan peruspalkaa.
p.s. tuo päällimäinen kuori taitaa on mulle:)

Susanna kirjoitti...

Saan tänään hakea sen. Onneksi.

Susanna kirjoitti...

Niin kuvittelisi. Mutta ei nykyisin taida koneista olla mihinkään, vaikka hintaa olisi kuinka paljon. Tai sitten minulla vaan on ihan tolkuttoman huono tuuri. Aina.

Susanna kirjoitti...

Olisi. Sitä kysyinkin liikkeestä. Tarjosivat VUOKRAkonetta, 30 euroa/päivä. Hohhoijaa. Hyvä jos edes tienaan sen kolmekymppiä päivässä.

Susanna kirjoitti...

Tunnistitko vaikka suttasin? :)

maiju kirjoitti...

Joo, kaunis J kirjain. :)

Unikuu kirjoitti...

onhan langat varmasti kiristimien välissä kunnolla :)

Susanna kirjoitti...

No ei tietenkään, kun ne kiristimet kun lähtevät liikkeelle, leviävät ihan erilleen toisistaan. Sinne ilmestyy parin millin rako.

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Harmillisia takaiskuja uudella koneella:( Nykyajan laitteet eivät ole yhtä varmoja kuin ennen.
Kiva, kun myynti on lähtenyt taas nousuun:) Hiljaista on silti tainnut olla kaikilla aloilla. On niin epävarmat ajat, että ihmiset miettivät tarkkaan mitä hankkivat.
Mukavaa alkanutta huhtikuuta!

Jutta kirjoitti...

Argh! Toivottavasti saat saumurin äkkiä kuntoon. Minä olen huomannut ihan saman asian ergonomian kanssa. Sitä saa jatkuvasti muistuttaa itseään oikeasta työasennosta, mutta hetken päästä on taas repsahtanut. Illalla migreeni kiittää... No onneksi nykyään kuitenkin harvemmin, kiitos niska-hartiajumpan.

Tiina kirjoitti...

Lohdutuksen sanaksi, että kuulemma maaliskuu on ollut joka puolella huono myyntikuu. Ihan kampaajasta pitopalveluun päivittelevät tätä. Taitaa olla ns. siirtymäkuu vuodenajassa ja ihmiset eivät tiedä ollako unessa vai hereillä ;)

Soja kirjoitti...

Meinasin laittaa, että tuu hakee saumuri lainaan, mutta sehän onkin jo lainassa toisella käsityöläisystävällä... Mutta jos joskus osuu kohdalle taas, niin kysäise, ei maksa mitään. Miulla on sille harvakseltaan käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Ikävää, että uusi kone heti temppuilee ja aiheuttaa päänvaivaa, ihan kirjaimellisesti. Uusia rättejä ei kai kannata vähään aikaan odottaa?Noh, Vileda-kaupoille kaikki kipin, kapin!

sinisukka kirjoitti...

Harmillisesti käyttäytyvä kone... yrittäjällä varmasti aina riittää jotakin puuhaa, mutta ei tietenkään tunnu mukavalta tuollainen takapakki :P Voimia!!!

Susanna kirjoitti...

Käsityöläisillähän joulualusaika on sitä parasta, mutta vuoden alku heikointa. Olinkin aika ihmeissäni, kun myyntiä oli koko tammi- ja helmikuun ihan huimasti. Tämä on nyt sitä normaalia kevättä sitten. :)

Susanna kirjoitti...

On se outo juttu. Vaikka tietää ne oikeat asennot tietokoneen tai ompelukoneen ääressä, niin silti sitä kyyröttää kuin pahin korppikotka. :D

Susanna kirjoitti...

Oho. Kiitos tästä tiedosta. Kyllä se oikeasti lohduttaa.

Susanna kirjoitti...

Kiva! Kiitos kovasti. Kävin äskettäin Lprssa hakemassa koneen kotiin ja nyt tuntuu toimivan. En tosi ole uskaltanut nostaa paininjalkaa vielä kertaakaan. Se vika kuulemma jotenkin liittyi paininjalan nostamiseen.

Susanna kirjoitti...

Kyllä ensi viikolla on uutta taas tarjolla, koska saumuri on nyt kunnossa. Ainakin toistaiseksi! Toivottavasti se on pysyvä olotila.

Susanna kirjoitti...

Minusta tuntuu, että minulla on jotenkin huono karma koneiden suhteen. Ostinkin tuon koneen ihan tarkoituksella paikalliselta yritykseltä, enkä tilannut netistä 150 euroa halvemmalla. Jotta on sitten se huolto tavoitettavissa, KUN näin tapahtuu.