maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lapsikin osaa


Silloin, kun minulla oli myynnissä Pollukka-kirjanmerkkejä, lapset aina ihastuivat niihin myyntitapahtumissa. Myös ne, jotka eivät harrastaneet lukemista tai eivät edes osanneet lukea. Ja lapsethan kärttävät, kun jotakin haluavat. Aikuisten vastaus oli useimmiten: "Sinä osaat itse tehdä vielä hienomman. Otetaan mallia näistä."

Valehtelisin, jos yrittäisin väittää, ettei tuollaisten puheiden kuunteleminen hiukan sattunut. "Lapsikin osaisi tehdä tällaisia kyhäelmiä."

Mutta oikeasti minä tiedän varsin hyvin, että loukkaantuminen oli naurettavaa. Ei aikuisten tarkoitus ollut lyntätä yrittäjäpoloista tai väheksyä tuotteitani, vaan kannustaa lasta ja samalla säästää muutama euro. Minusta on hienoa, että lapsia tuetaan tekemään itse, opettelemaan kädentaitoja ja luottamaan siihen, että he todellakin osaavat.


Joskus minulta kysytään, eikö minulla olisi tarjolla tyhjiä, painamattomia bambutiskirättejä, joille olisi kivaa painaa yhdessä lasten kanssa. Nyt kun on Taidon ja käsityön viikko, minä ajattelinkin ottaa tämän pyynnön ihan tosissani ja kannustaa teitä luomaan omat rättinne. Tai tekemään yhdessä lasten kanssa.


Verkkokaupassa on nyt myynnissä aivan valkoisia rättipohjia. Minä kehotan teitä vapauttamaan mielikuvituksenne ja luomaan maailman upein tiskirätti! Keinoja on vaikka kuinka paljon. Vaikka minä painan silkkipainotekniikalla, voi kangasta kuvioida monella muullakin tavalla. Voi värjätä, voi käyttää sabluunaa, painaa perunalla tai piirtää kangastusseilla. Voi tehdä batiikkia tai kirjontaa, aplikoida tai käyttää siirtokuvia. Minun mielikuvitukseni on rajoittunut, mutta uskon, että teiltä voisi purskahdella vaikka miten hienoja ideoita.


Tyhjät rievut ovat samaa mainiota materiaalia kuin Susannan Työhuoneen tavallisetkin rätit ja koska kankaassa on pelkkiä luonnonkuituja, kaikki kotikäyttöiset kangasvärit tarttuvat niihin. Rievut ovat pitkulaisia muodoltaan ja niissä on kaksinkertainen kangas.

Valkoisia riepuja on tarjolla pelkästään tällä viikolla, joten tartu tilaisuuten nyt, jos yhtään innostuit.

Olisin myös todella ilahtunut, jos viitsisitte valokuvata tuotoksenne ja lähettää kuvan minulle (susannantyohuone at gmail.com). Julkaisen niitä sitten täällä blogissa ja vaikuttavimmille keksin palkintoja. Aikaa kuvien lähettämiseen on tämän kuun loppuun saakka.


PS.
Niille, jotka mielummin ostavat riepunsa valmiina, on verkkopuodissa taas kaikkia kuoseja. Lisäksi olen päivittänyt sinne kakkoslaatua aika reippaalla kädellä. Tarjolla on Rumia rättejä, joissa on visuaalisia vikoja ja Riskirättejä, jotka saattavat sutata pyyhittäviä pintoja viallisen painovärin vuoksi.Ja toinenkin PS.
Suomen käsityöyrittäjien Facebook-sivulla on tällä viikolla arvontoja, joiden palkinnot ovat käsityöyrittäjien lahjoittamia. Tämän päivän arvonnassa on palkintona myös minun riepulaisiani. Käy tykkäämässä ja osallistumassa!Tämä viikko on Taito ry:n alullepanema Taidon ja käsityön viikko
ja me Suomen käsityöyrittäjät olemme myös viettämässä sitä monenlaisin tavoin.
On tarjolla muun muassa työnäytöksiä ja kursseja,
näyttelyitä, avoimia ovia ja kahvitarjoiluja!
Blogeissa ja verkkokaupoissa löytyy tarjouksia ja arvontoja,
sekä mielenkiintoisia juttuja meistä yrittäjistä.
Katso tästä linkistä lista kaikesta siitä, mitä meillä tapahtuu!

30 kommenttia:

 1. Tää on hieno juttu, lapset saavatkin koristella mummeleille tänä vuonna rätit! Kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä onkin jo koristeltu... :D

  VastaaPoista
 2. Täällä alkoi kovasti jo ideat vilisemään, äitienpäivää ajatellen. Nyt pitää vielä odottaa, että koululainen tulee iltapäivällä kotiin, ja innostuu yhtä paljon... ;)

  VastaaPoista
 3. LLLoistava idea! Nappaan tuosta kyllä kiinni! Miten hauskaa! Tilaus lähtee per ihan just!

  VastaaPoista
 4. Tilauksia tupsahtelee nyt mukavalla tahdilla. Onpa huikeaa, että innostuitte!

  VastaaPoista
 5. Mulle äitini sanoo edelleen, kun jotain tuotetta ihastelen, että tee ite, osaat paremminkin! :D
  Mutta tähän ikään mennessä on oppinut, että ei niitä tule tehtyä, osaa tai ei! Jos ei osta, jää ilman.
  Toki kannustan omiakin lapsiani tekemään käsillään ja ideoita saattaa tupsahdella käsityöläisiltäkin, mutta vältän kyllä siinä heidän kuullen sanomasta kyseisiä lauseita! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pieni harkinta olisi joillain tyypeillä joskus paikoillaan, sillä käsityöläisilläkin on korvat. :)

   Poista
 6. Hieno idea! Osaisitko neuvoa vaikka jonkun muutaman värin, mikä sitten kestää käytössä että ei mummun pöytä tahriinnu lahjarätistä? :)

  t. Lennu ja lapset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monista askarteluliikkeistä saa Emotuotannon värejä, jotka ovat oikein hyviä. Olen minä Tiimarinkin värejä joskus kokeillut ihan hyvällä menestyksellä.

   Muista vaan kiinnittää värit kunnolla ohjeen mukaan!

   Poista
 7. Loistoidis, ja on varmaan hauskaa kun kuvia (toivottavasti!) alkaa tulla postilaatikkoosi. Muiden mielikuvituksen tuotteita on aina niin hauska päästä näkemään. Sinun kirjanmerkkipollukkasi ovat maailman hienoimpia, käytän niitä jatkuvasti. Tuo paha äitipuoli on niin paras!
  Mutta kyllä minuakin jossain määrin ärsyttää, kun myyjäisissä niin monet kiertelevät pöytiä katsomassa ja keskustelemassa: tuollaisen voisi tehdä, ja tuollaisen, ja tuollaisiakin olen joskus tehnyt, voisi taas aloittaa... miksi he menevät myyjäisiin jos osaavat tehdä kaiken itse? Vaikka toisaalta, kai minäkin kiertelen pöytiä ja katson tuotteita kiinnostuneena siitäkin, miten ne on tehty, vaikka en aikoisikaan alkaa itse sellaisia valmistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä suureen ääneen päivittelijöistä (tuollaisen voisikin tehdä itse) minullekin on tullut se harhakäsitys, että käsityön harrastajat eivät osta käsityöläiseltä, vaan ottavat vain mallia. Onneksi olen nyt tajunnut, että ei se niin mene.

   Poista
 8. Mahtava idea! :-) Itse käytän painohommissa Wennströmin peittoväripastoja. Voin kehua et kestävät kyllä ihan sairaan hyvin pesua! Lisäks ne on helppoja käyttää, kohtuuhintasia, ja voidaan kiinnittää silittämällä tai uunissa (ite yleensä kiinnitän ensin raudalla ja varmuuden vuoksi vielä paistan).

  VastaaPoista
 9. Tilasin! Mummoille äitienpäiväksi ja eskarin opeille kiitokseksi kuluneista pk-vuosista saa piirustushullu poikani väkertää jotakin kivaa. Kiitos ideasta :) <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajille justiinsa mainio kevätlahja!

   Poista
  2. Loistoidea, onneksi ostin tarpeeksi monta, että riittää opeillekin - paitsi että koululaisen ope... hmm... Täytyy räknäillä, pitäisikös tilata lisääkin...
   Olipa muuten taas hypernopea toimitus, kiitos :D

   Poista
  3. Sulo siis taisi löytää oikean postilaatikon. :)

   Poista
 10. Ihana idea!

  On varmaan aika rankkaa kuunnella käsityöläisenä jatkuvasti noita kommentteja, että tosi kiva juttu, teenpä tuon itse. Kiitti vinkistä, kävin osallistumassa arvontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan valita paremmin ne myyntitapahtumat, missä käy. Joissain käy enemmän ideavarkaita, toisissa taas enemmän ostajia. :)

   Poista
 11. Kopiointia sanotaan korkeimmaksi ihailun muodoksi. Se ei kyllä yhtään tunnu sellaiselta ;D

  Piti tulla sanomaan, että onpas sulla nopea toiminta siellä rättipajallasi. Hyvä kun ehti tilauksen laittaa niin jo sieltä tuli kuittia, että tilaus on lähetetty! Oho! Wau!

  Muutenkin niin piristävää ja ihanaa asioida oikean ihmisen firman kanssa. Siis että tavaralla on tekijä ja siellä on oikeasti joku ihminen, jonka tuotteista on kyse. Joku, jolle homma on tärkeä. Tuollaisesta firmasta ostelee niin mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, satuit tilaamaan sitten sopivalla hetkellä. Silloin, kun istun tässä koneella noita tilauksia napsuttelemassa, niin kyllä silloin on vikkelää. Tosin, vaikka siinä sähköposti-ilmoituksessa lukee, että "käsitelty ja postitettu", niin en vielä ole postiin sakka kerinnyt, vaan tilaus on siirtynyt postipinoon. :)

   Yleensä jos puoleenpäivään mennessä tilaa, niin lähtee saman päivänä matkaan.

   Poista
 12. Tsi-rätit ovat hyvä idea! :) Haluaisin ostaa, mutta mietin vain että saisko rätttiä mitenkään vätjättyä kokonaan värilliseksi. Tarttuukoohan rättiin esim. pesukonevärit...?

  VastaaPoista
 13. Hetkonen, liittyykö tämä idea jotenkin hajonneiden koneiden aiheuttamaan myytävien tuotteiden pulaan? Hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei liity. :D
   Tuotteita on nyt ihan hyvin varastossa, sain niitä tehtyä tässä kuitenkin, kun saumuri tuli kotiin.

   Poista
 14. Koskas pollukoita on taas myynnissä, varmaan äitienpäiväksi vai?

  VastaaPoista
 15. Heippa! Yritin juuri tilata kolme tyhjää rättiä, mutta ohjelma näyttää, että niitä on vain yksi jäljellä. Mitä pitäisi tehdä?
  Terkuin, Peikkokukkulan Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... ne tosiaan ovat menneet kaupaksi yli odotusten. Pitäisikö minun nyt ommella lisää... voi kun ei huvittaisi yhtään! ;)

   No, minä teen niitä lisää tänään, niin sitten on enemmän kuin yksi.

   Poista
 16. Loistava idea, yritin mennä linkistä verkkokauppaan mutta sivua ei löydy. On tainnut tuote loppua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On loppu juu. Oli yllättävän suosittu. Saatan toistaa tämän jossain vaiheessa, ennen joulua ehkä?

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.