sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Marenkikakkukestejä odotellessa


Edistystä pihahommissa. Siitä huolimatta, että minua varoiteltiin vanhojen tiilien murentumisesta, ladoin kuitenkin niitä maahan puutarhakaluston pohjaksi.  En oikein suostu uskomaan, että tiilet, jotka ovat kestäneet ehjinä 70 talvea meidän pihalla, yhtäkkiä rupeaisivat murenemaan vain siksi, että ne on aseteltu riviin.


Mutta siltä varalta, että ne kuitenkin tuhoutuvat ensi talven aikana, en viitsinyt vaivautua tekemään minkään maailman pohjatöitä. Sain aivan tarpeekseni jo viime kesänä maan kaivamisesta, kun tein pohjat kesäkeittiölle.

Ladoin siis tiilet nyt suoraan mullan/sammalen/ruohikon päälle.


Ainoastaan reunoihin kaivoin urat reunalautoja varten, jotta tiilet pysyvät paikoillaan.


Alueen keskelle jouduin laittamaan myös valkoisia ja harmaita tiiliä, mutta muuten punaiset riittivät melko hienosti koko tarvittavalle alalle. Pöydän valkoiset pukkijalat luovat häiritsevän hässäkän tunnun, ja ne minä aion vielä maalata ruskeiksi.


Sitten puuttuvatkin enää penkit. Ja yrittiviljelmät vanhoihin sankoihin.


Päivän Kertut.16 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Vanhat tiilet näyttävät hyvältä! Miulla on ihan samanmoinen ajatus kasvimaan edustalle, kunhan vaan saisin ne tiilet. Mies "muistelee", että heidän mökillä olisi niitä. paljon on laskettu sen varaan ...

piipadoo kirjoitti...

Pohjatyöt onkin niiiiin tylsiä!

-Paula

Pilvi kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta, just hyvä rosoinen tunnelma.

Susanna kirjoitti...

Pidän peukkuja, että muistikuva on oikea!

Susanna kirjoitti...

Ja niiiiiiiiiiin tarpeettomia. ;)

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Tiina kirjoitti...

Hieno! Olen latonut tiiliä rajaamaan kukkapenkkiä

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Vanhoissa tiilissä sammaleineen on kyllä ihan oma tunnelmansa.
Ex-mies teki tiilistä kivetyksen ulko-oven eteen ja talven aikana osa niistä oli mennyt ihan palasiksi. Myös ne tiilet olivat lojuneet vuosia pihan perällä.

Susanna kirjoitti...

Minullakin oli kukkapenkin ympärillä. Nyt ne joutuivat siirtymään tähän hommaan. :)

Susanna kirjoitti...

Sepä sitten nähdään, miten tälle käypi.

Ankkurinappis kirjoitti...

Toivotaan etteivät murene! Kyllä minun hämmästys oli suuri kun näin oli käynyt, naapurin savupiipussa tiilet olivat kuitenkin palvelleet vuosikymmeniä... Olikohan viime talvessa jotain erityisiä tiiliä rikkovia olosuhteita sitten... Mene ja tiedä. Mulla olis pohjatyötkin tehty melko hyvin, nyt pitäis vaan keksiä joku muu edullinen (ilmainen) materiaali pöytäryhmän alle.

TuulaJ kirjoitti...

Minullakin on saman näköisiä tiiliä. Tein niistä viime kesänä alustan vesisankoille talon kulmalle, ladoin vain tiilet suunnilleen samaan tasoon ilman sen kummempia pohjatöitä. Tiilet ovat tipun alla, eli mahdollisimman hankalissa oloissa talvea silmällä pitäen. Tänä keväänä ei yksikään tiili ole murentunut! Minäkin ajattelin etteivät ne kestä. Niin vain kestivät. Taitaa olla henkimaailman hommia, tuo tiilien kestäminen. Kivalta näyttää sinun kiveyksesi!

Susanna kirjoitti...

Jostain kun löytyisi ilmaiseksi ihan pihalaattoja, niin se olisi kyllä hyvä löytö! Mutta ei mahdoton. Aina silloin tällöin kaikenlaista purkutavaraa annetaan ihan ilmaiseksikin.

Susanna kirjoitti...

Ehkä niissä tiilissäkin on hyvälaatuisia ja huonolaatuisia - toiset hauraampia kuin toiset. Tai mene ja tiedä. :)

Ankkurinappis kirjoitti...

Jep, pitää olla silmät ja korvat auki! Yks edukas olisi kans valaa itse betonista, kun keksis vielä jonkun hienon betonin värjäysjutun, vaaleanharmaa on niin ankea. Mut hei, kivaa kun pääsee jo toteuttamaan KESÄjuttuja!

Susanna kirjoitti...

Edukas, mutta työläs. Toisaalta saisi vaikka mitä hienoa pintakuviotakin tehtyä, kun itse valaisi! Sulo on joskus haaveillutkin omatekoisista betonivaluhommista, joten jos nuo minun tiileni eivät kestä talvea, niin panen Sulon sitten hommiin ensi keväänä. :)