keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kaunista pintaa


Voi että minä tykkään nettisivujen tekemisestä. Viimeisin työni oli erinomaisen mukava homma. Asiakkaalla oli olemassa vanhat nettisivut, jotka eivät miellyttäneet häntä niiden ulkoasun takia. Hiukan vanhahtavalta ne näyttivät, kieltämättä. Toiveena oli vaihtaa mukavammat fontit, kaventaa näkymää ja tehdä vähän nätimmät sivut.

Lähtötilanne oli tämä:

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.


Pidin sivuston asettelun ja värimaailman samanlaisena, sillä niissä ei ollut moittimista. Muutin fontteja, lisäsin kauneuselementtejä (kiekuroita ja kukkasia), vaihdoin kuvien paikkaa. Hyvin pienillä muutoksilla samoista matskuista syntyi aika paljon nätimmät sivut.

Lopputulos on tässä:

Väinölän Luomutila - klikkaa ja vieraile sivustolla
Näetkö sinä eron? Kun esittelin tätä aivan innoissani Sulolle, hän ei meinannut nähdä niissä mitään muutosta. Onneksi asiakas näki ja oli oikein tyytyväinen.

Tämä on minusta hassua, miten monissa asioissa me Sulon kanssa pääsemme toteamaan visuaalisen ja kinesteettisen ihmisen eroavaisuuden. Sulo näkee ja kokee asiat niin toisin kuin minä. Minä esimerkiksi en ymmärtänyt eroa Perunan (= Sulon lava-auto) vanhojen ja uusien renkaiden välillä, vaikka Sulon maailmassa niissä on olennaisia eroja.


Sulo katsoo jotenkin syvemmälle kuin minä, oli sitten kyse autonrenkaista tai ihmisistä. Minä näen pinnan.


PS. Pyyheliinoja on taas verkkopuodissa. Kunhan suoriudun aamupalasta, ryhdyn valokuvaamaan puuttuvat kuvat turkooseista pyyhkeistä.

23 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Selkeä erohan noissa on, uudet sivut ovat paljon kivemmat. Itse olen huomannut, että (insinööri)miehen kanssa värit aiheuttavat monesti tuskaa. Se ei vaan näe niitä samalla tavalla tai yhtä vivahteikkaasti kuin minä. Toisaalta taas voisin uskoa, että juuri jossain autonrenkaissa asia olisi ihan päinvastoin. :)

Kuitin koivu kirjoitti...

Hienot nettisivut, ja hieno osoitus miten samoista elementeistä saa aikaiseksi niin erilaisen lopputuloksen.
Jotenkin sinun tekemäsi ovat hahmottettavissa yhdellä katseella, kun vanhassa kaikki oli levällään. Ainoa mihin osui silmäni on tuo po russki, eikö se pitäisi olla kyrillisellä fontilla, jotta venäläinen sen huomaisi.

Inka kirjoitti...

Kauniisti raikastui sivut! Piti ihan tutustua ja ihailla kaikki sivut :) Meillä on kotona näkemyseroa siisteydestä. En ole turhan pedantti siivoaja, mutta joskus pistää ihmetyttämään, miten joku ei huomaa jälkeensä jättämää sotkua. No, nää on näitä ikuisuuskysymyksiä joista ei kannata stressailla.

Susanna kirjoitti...

Insinööriot on eri maata. :)

Kaukana Espoosta -bolgissa oli muuten juuri vastikään hyvä postaus siitä, miten tärkeää on, että meillä on niitä insinöörejä. :)

E kirjoitti...

Näen kyllä eron! Sommittelu on hieno, ja kiemuroita olen aina rakastanut :)

Voi sinulla on tuollainen Pantonen värikartta, vai miksi sitä kutsutaan. Mistä olet ostanut sen? Voiko sen kanssa kävellä maalikauppaan ja pyytää myyjää sekoittamaan haluamansa värin? :D

Susanna kirjoitti...

Minä en puutu noihin tekstiasioihin, mutta olisi varmasti parempi.

Susanna kirjoitti...

Kun tein noita sivuja, ihan alkoi tehdä mieli lähteä kesällä Kerimäelle keräämään kimppu kukkia kukkapellolta!

Susanna kirjoitti...

Kiemurat ovta ihania... miksiköhän KAIKKI eivät ole sama amieltä? ;)

En muista enää, mistä tilasin Pantone-kartan, siitä on aikaa 15 vuotta. Niitä voi tilailla kyllä useammastakin paikasta. Enpä usko, että maalikaupan sedät olisivat kovin iloisia, jos tuon kanssa lähtisi maaliostoksille. Kirjapainon sedät sen sijaan olisivat. :D

eija kirjoitti...

Ihan selvä ero vanhoissa ja uudistetuissa nettisivuissa. Tosi kivalta nuo tekemäsi näyttävät. Olet kyllä taitava! Autonrenkaista vielä, aiemmin en itsekään kiinnittänyt mitään huomiota autojen renkaisiin ja vanteisiin, mutta nykyään kyllä bongailen hienoja kevytmetallivanteita autoissa. Ja ehdottelen jopa itse miehelle, olisko nuo hyvät jne...joten kaikkea voi näköjään oppia!

Tiina Rönnberg kirjoitti...

Hieno kasvojenkohotus kotisivuilla! Vaikka et sisällöstä vastannutkaan niin sanonpa silti, että sivuilla saisi lukea myös enemmän Pihapuodista niin voisi siellä kesäisellä Suomi Tourilla kenties piipahtaa :)

Soja kirjoitti...

Näen eron ja tykkään :) Se on juuri tuo viimeinen silaus, joka tekee informatiivisesta nautittavan. Tosin, jos sisältö on silkkoa, ei kukertaminen pelasta. Siis tässä tapauksessa ei ole, en käynyt katsomassa sen enempää :)

stiina kirjoitti...

Onhan noissa sivuissa suuri ero! Näyttää paljon selkeämmältä minun silmissäni. Ja nätimmältä :)

Väinölän luomutila on kotikuntani ylpeys puukirkon ohella, olipa yllättävää törmätä siihen nimeen blogissasi!

Cheri kirjoitti...

Olisiko Sulolla asiaa optikolle :) Tunnelmahan on aivan toinen sinun teoksessasi. Olet tosi taitava tekemään raikkaita, mutta selkeitä ulkoasuja. Liian usein näkee tekeleitä, joissa itse asia kuristetaan hengiltä visuaalisella melskeellä tai sitten tarjotaan ankeutta.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Eija! :)

T. Sulo

Anonyymi kirjoitti...

Noh, ehkä... :D

T. Sulo

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä voi olla mainitsematta että pyysin Sussua ottamaan kuvan entisistä auton renkaista myyntiä varten. Ja myynti-ilmoitukseen olisi kiva saada edes jotenkuten siedettävän näköisestä vanteesta. En kyllä ostaisi itse blogin kuvan perusteella noita vanteita edes kasteluletkun telineeksi :D Mutta jos nyt joku tarvitsee japanilaiseen nelivetoautoonsa jonkinsortin vanteita ja surkeahkoja renkaita, tai kasteluletkulleen hienoa Mangels-vannetta, niin täältä sellaiset saa hintaan 10 euroa kpl. Hiekkapuhaltamallahan niistä saa kuin uudet ;) Ja Sussulle vinkiksi että voipi niistä kauniimmistakin vanteista laittaa kuvan, niin näemme sen suuren eron entisiin ;D

T. Sulo

Susanna kirjoitti...

Eija, sinussa on selvästi ainesta! Sulo on yrittänyt minulle opettaa eroa alumiinivanteen ja pölykapselin välillä. Mutta minusta ne näyttävät kovin samanlaisilta. :D

Susanna kirjoitti...

Joko teillä on ensi kesäksi reitti suunniteltu? :)

Susanna kirjoitti...

Noissa sivuissa tosiaan on ihan oikeaa asiaa tosi paljon. Se on jopa aika harvinaista nykyisin, että nettisivuissa oikeasti on informaatiota.

Susanna kirjoitti...

Kivaa, että kerimäkeläiset kohtaavat täällä. :D

Olen kerran käynyt sitä upeaa puukirkkoa katsomassa, teininä kun teimme perheen kanssa pidemmän veneretken Saimalla.

Susanna kirjoitti...

Kiitos Cheri. Minulla on kyllä taipumusta siihen visuaalisella melskeellä kuristeluun, mutta tässä tapauksessa kun pysyttiin alkuperäisessä asettelussa, en päässyt riehaantumaan liikaa. :D

Susanna kirjoitti...

<3

Tiina Rönnberg kirjoitti...

Paikkoja on kyllä jo pitkä lista, mutta reitti ja ajankohta on vielä auki :)