maanantai 30. heinäkuuta 2012

Käykö teillä kortti?


Ajatukseni karkailevat jo syyskuulle, jolloin on luvassa messureissu Helsinkiin. Kädentaitomessut Wanhassa satamassa ovat iso ja suosittu tapahtuma, mutta silti minulle riitti vielä osasto sieltä. Tuo osasto vaan on aivan liian iso minulle, mikä aiheuttaa lukuisia ongelmia ratkottavaksi. Niistä jupisen lisää joskus myöhemmin.

Mutta yhden ongelman olin jo luullut selättäneeni. Kaikissa myyntitapahtumissa on aina niitä asiakkaita, joilla ei ole käteistä rahaa mukana. "Käykö teillä kortti?" on inhottava kysymys, johon olen aina omaksi ja asiakkaan harmiksi joutunut vastaamaan, että valitettavasti ei.

Olen joutunut pärjäämään pelkän käteiskassan kanssa ja lähettämään muovirahaihmiset tyhjin käsin eteenpäin. Olen kyllä antanut heille alennuskupongin verkkokauppaan, jotta he voivat ostaa rievut messuhinnalla sitten kotoa käsin.

Korttimaksupäätteen vuokra halvimmillaan on melkein 40 euroa kuukaudessa ja omaksi ostaminen sellainen taloudellinen kertarysäys, että sen voi unohtaa.

Sitten viime talvena ilmaantui ruotsalainen keksintö nimeltään iZettle, joka oli pelastus! Kyseessä on korttimaksamiseen kehitetty ilmainen ohjelma, joka toimii iPhoneissa ja iPadeissä. Jokaisesta maksutapahtumasta menee iZettlelle pieni prosenttiosuus, mutta muita kuluja ei ole.  Minähän olin aivan riemuissani, ja ryhdyin kovasti suunnittelemaan oman iUnelman hankkimista. Phoneja ja padeja tarkemmin tutkittuani havaitsin kuitenkin, että kalliiksihan sellaisenkin ostaminen tulee ja luovuin koko ajatuksesta. Jospa sittenkin korttimaksupääte vuokralle... kun en minä uutta puhelintakaan ihan oikeasti tarvitsisi.

Mutta onneksi minulla on sukulainen, joka haluaa pysyä viimeisimpien trendien mukana, eli ostaa uuden iPhonen, kun uusi markkinoille ilmestyy. Tämän tyypin vanhan iPhonen sain sitten minä ostaa kohtuulliseen hintaan ja syksyn messukeikat alkoivat jo mielessäni tuntua hitusen vähemmän hankalilta.

Olin hyvin rakastunut "uuteen" iPhoneeni.

Kunnes tänään putosi pohja siltä rakkaudelta. Tuli ilmoitus iZettleltä, että Visa-kortit eivät elokuun alusta alkaen enää toimi. Pelkästään MasterCardit ja American Expressit. Kenellä Suomessa on sellaisia kortteja? Aika harvalla kai.

Olen jälleen lähtöpisteessä, eli menossa messuille myymään pelkästään käteisasiakkaille. Harmittavaa.

Vaan onhan minulla nyt nätti puhelin, jossa on tosi kehno kamera.

38 kommenttia:

Soja kirjoitti...

Tuo on kyllä niin ärsyttävää. Miullakaan ei ole korttimaksupäätettä. Kauppoja on mennyt ohi suun. Käteistä yritän kyllä varata messuille ja muille, mutta satunnaisia ostoksia varten sitä ei yleensä ole. Ja sitten kun on vaikka messuilla mukana, niin pitää säästellä, jos vaikka seuraavassa pöydässä olisi jotain vielä mielenkiintoisempaa... Pöh. Mutta siis että, miulla kyllä on MasterCard, samoin miehelläni :)

morso kirjoitti...

Hei, toi maksujen keruu tosiaan on aika hankala juttu. Toisaalta kyllä se MC ja amex löytyy yllättävän usean ihmisen lompsasta, vaikka visa ja visaelektron ne yleisimmät taitaa ollakin. Aika moni on kyllä tottunut käsittääkseni siihen, että ainakin pienet lankayrittäjät yms myy vain käteisellä erilaisissa tapahtumissa, kun ei noita laitteita kannata pitää kaapissa kahta messukeikka varten vuodessa. Hauskoja messuja sinulle, kun se aika koittaa. Pitänee tänä vuonna yrittää ehtiä sinne itsekin.

maiju kirjoitti...

Hei Susanna, ikävä juttu tuo maksukorttijuttu. Naisethan ovat sinun asiakkaita eikö vain? Ja ne naiset osa ainakin jotka asioivat Kädentaitomessuilla Helsingissä asioivat myös Stockamnnilla ja juuri näillä naisilla on Stockan MasterCard käytössä. t.maiju

Ninni kirjoitti...

Kurja juttu!

Minä varaan aina käteistä mukaan messuille. Olen ns. helppo asiakas. Harmi, etteivät kaikki ajattele asiaa myyjän kannalta. Käteinen toimii aina!

Kaisa & Urkki kirjoitti...

Oltiin juuri menossa puhelinkaupoille mutta suunnitelmat meni meilläkin uusiksi. Aika vähän meiltä kysellään käykö kortti, mutta kyllähän niitä kauppoja jää kieltämättä tekemättä sen takia. Korttia vingutetaan herkemmin hetken mielijohteesta ja määrällisesti isompia summia kuin jos lyötäisiin käteistä tiskiin. Tässäkin asiassa tuo on vähän tapahtumakohtaista, Vanhan joulumyyjäisissä on laiskimmat käteistä omaavat ihmiset ja siellä ainakin meillä jää eniten shoppailuja väliin. Eivät viitsi millään kävellä viereisen kaupan aulassa olevalle automaatille...=)

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Totta juuri tuo, että kun maksaa kortilla suurikaan summa ei "tunnu misään", mutta jos sama summa pitää pulittaa käteisenä, niin sitä miettii jo enemmän!
Messuilla tavataan, yritän muistaa ottaa käteistä mukaan ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Mulla ei ole koskaan käteistä, ellen varaa sitä jotakin tiettyä varten.

Toreille, turuille ja tapahtumiin varaan yleensä n. 20 e, jolla voi maksaa narikan, ostella karkkia, juotavaa ja jotain pientä, mutta ei todellakaan tehdä suurimittaisia ostoksia käsityöläisten tai kenenkään muunkaan kojuista.

Eli, monet kaupat ovat jääneet syntymättä ja raha vaihtamatta omistajaa, kun kortti ei kelpaa. Monta juttua olisin voinut ostaa jos kortti olisi käynyt, mutta harvoin mikään on niin himottavaa, että viitsisi kävellä automaatille ja takaisin kojulle, varsinkin kun ajan henki on se, että automaattejakin vähennetään.

Anonyymi kirjoitti...

Mä ainakin jätän ostamatta jos kortti ei kelpaa! Enkä myöskään osta pikkuostoksia messuilta luottokortilla vaan käteispuolella! ei minusta tunnu pahalta maksaa 40euroa kuukausivuokraa maksupäätteestä jos saat sen avulla monta uutta asiakasta! Kortilla maksaminen on tätä päivää ja mun mielestä on täysin käsittämätöntä jos messuilla pitää olla "käteiskassa"mukana mahdollisia ostoksia varten! Antaa kyllä aika huonon kuvan myyjästä!!Jotkut pihakirppikset on sitten asia erikseen...

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Pitääkö se laite vuokrata pitkäksi aikaa kerralla vai voiko vuokraa esim viikoksi aina kun tarvii, vai miten se menee?
Jotenkin meinaan tuntuu että nykypäivänä saisit helposti sen 40e takaisin ja enemmän, jos kortilla voisi maksaa. Mut jos joudut joka kk sen maksamaan pitkältä ajalta niin sitten se ei ehkä auta jos et ole usein sitä käyttämässä...
Mulla on yleensä käteistä messuilla mutta tosi tarkkaan sitten mietin että mitä sillä summalla ostan, kortilla ostaisi ehkä herkemmin enemmän.

Kiitos messuvinkistä, ehkä sielä törmätään!:)Mun äiti ainakin haluaisi sun rättejä, (mulla kun on niitä jo kasa) niin voitaisiin ihan tulla livenä ostamaan.:)

tintti kirjoitti...

Ohhoh, mitä kommentteja anonyymillä.. Ymmärrän hyvin, että pienyrittäjän ei kannata hankkia kalliita laitteita enkä pidä mitenkään outona sitä, ettei teillä aina voi maksaa kortilla. Kyllä sen verran käteistä voi napata mukaansa automaatilta, kun lähtee markkinoille, ym. Mastercard on minullakin ja lähes kaikilla tutuillani, joten ei se kai niin harvinainen ole.. Myynti-iloa ikävistä kommenteista huolimatta!!!

Susanna kirjoitti...

Soja, minä sitä viime keväänä laskeskelin, että vaikka muutamat kaupat menikin ohi suun, niin silti olisin ollut paljon enemmän miinuksilla, jos olisin vuokrannut sen maksupäätteen yhtä tapahtumaa varten.

Morso, onneksi tosiaan suurin osa messukävijöistä on osannut varata käteistä mukaan. Nykyisin vaan myös suurimmalla osalla messukauppiaista on ne korttikoneet, joten ihmiset alkavat oppia siihenkin, että joka teltasta sellainen löytyy.

Maiju, ihanaa kuulla! Minä en koskaan käy Stockalla enkä edes tiennyt mistään Stockan Matercardista!
:-D

Ninni, olen itsekin aina ollut käteisen ystävä, mutta täällä meidän kotikulmilla pankkiautomaatit sijaitsevat niin hankalasti, että minäkin olen alkanut käyttää korttia tosi paljon. Nolottaa itseänikin, kun joskus torilla kysyin mansikkamyyjältä, että käyhän teillä kortti. Ei käynyt. Kipitin kiltisti nostamaan rahaa ja sain mansikkani.

Sysimetsä, siellä Vanhan myyjäisissä varmaan on siksi eniten niitä korttiostajia, kun siellä on niin hulppea määrä ostettavaakin. Uskoisin, että käteisvarat kulutetaan aika nopeasti, kun hjokainen pöytä notkuu toinen toistaan upeampaa tuotetta.

Rouva Kivitikka, sen takia minäkin niin vuosikaudet pysyin käteisihmisenä, kun kortilla maksaessani en pysynuyt itse ollenkaan mukana, paljonko minulla onkaan enää rahaa ja paljonko olen sitä syytänyt menemään.

Heidi, valitettavasti ymmärrän pointtisi enemmän kuin hyvin.

Susanna kirjoitti...

Henna, noissa laitteissa on kolmen kuukauden minimivuokrausaika. Esimerkiksi kevään messuilla menetin kolme rättikauppaa korttiongelman takia. 3 x 7 euroa = 21 euroa. Eli ei olisi kannattanut vuokrata konetta. Jos sellaisen hankkii, sitten pitäisi käydä messuilla ja toreilla tosi usein.

Tintti, mahtavaa, ettei Mastecard olekaan niin outo ilmiö kuin minä olen luullut. On sitten ainakin joku hätäratkaisu varalla olemassa.

Susanna kirjoitti...

Minä en tiedä, miten noihin anonyymeihin pitäisi suhtautua. Täsyin idioottimaisia kommentteja taas, mutta missä ovat huutomerkit tällä kertaa?

Jätänkö reagoimatta kokonaan vai vaivaudunko vastaamaan? Bloggerissa on yksi iso puute ja se on se, että voisi panna porttikiellon noille ääliöille anonyymeille. Pitäisi voida merkata roskapostiksi ja sitten samasta koneesta ei kommentit menisikään enää läpi.

Minä voin kertoa, että minä en verojen maksua kiertele ja juuri se on yksi syy siihen, miksi korttikone on liian kallis hankinta. Yrittäjän on osattava laskea jokaisen tekemänsä hankinnan edut ja haitat ja pääteltävä siitä, onko se liiketoiminnan kannalta tuottavaa vai ei. Minä käyn myyntitapahtumissa niin harvoin, että maksupäätteen hankinta olisi itsemurhaa.

Että tässä sitä sitten jatketaan epäammattimaisesti valittaen, huonoa kuvaa itsestäni antaen.

Krista kirjoitti...

Saathan sä rajattua anonyymien kommentointimahdollisuuden pois... ;)

Mut asiaan, mulla on kaksikin kappaletta Masteria ja käsittääkseni se alkaa Suomessakin olemaan melkein yhtä yleinen korttin kuin Visa...
Ite varaan aina messuille ja toreille vähän käteistä mukaan, muuten sitä ei juurikaan lompakosta löydy.
Sinänsä anonyymin kanssa olen samaa mieltä, että "muoviraha" alkaa olemaan tätä päivää mutta ymmärrään hyvin, ettei kaikilla pienyrittäjillä ole resursseja korttipäätteen hankintaan.

Susanna kirjoitti...

En halua poistaa anonyymeiltä kommentointimahdollisuutta, sillä lukijoissani on paljon anonyymeja kivoja kommentoijia. Olisi väärin viedä heiltä mahdollisuus kommentoida vain jonkun yhden mädän omenan takia.

Poistin sen ilkeämmän anonyymin kommentin, mutta jätin tuon toisen, koska korttimaksaminen tosiaan on tätä päivää. Jos joku kuvittelee, että jokaisella pienyrittäjällä on mahdollisuus hankkia maksupäätteet, hänelle pitää kertoa asian todellinen laita.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän MC on ihan yleinen kortti, itsellänikin on. Maksut paljon visaa halvemmat joten eiköhän löydy aika monelta :)

Ymmärrän yrittäjän puolen, mutta toisaalta esim. tuollaisille messuille ei oikein viitsisi ottaa satojen eurojen kassaa lompsaan, ja aika usein käy niin, että käteisenä nostettu budjetti hupenee nopeasti, ja silloin olisi korttimaksumahdollisuus kiva. Monesti on jäänyt tämän takia ostoksia tekemättä. Tosin mulla käy niin kirppareillakin ja siellä nyt ei ainakaan kortti käy ;)

Susanna kirjoitti...

Ihanaa, että MasterCardeja löytyy!

Tottakai haluaisin pystyä tarjoamaan asiakkaille korttimaksuvaihtoehdon, ja ihan siltä pankkipuolelta, eikä luotolta.

Isot messut varsinkin ovat sellaisia tapahtumia, jossa asiakkaat helposti uskovat kaikilta myyjiltä löytyvän korttimaksumahdollisuuden. Pienissä joulumyyjäisissä asia on toinen.

Soja kirjoitti...

Heh, noilla ärsyyntyneillä anonyymeillä ei selvästikään ole mitään käsitystä näistä kuvioista. Mutta myö yrittäjäthän ollaan kaikki sikarikkaita, firmahan ne korttikoneet ja muut maksaa ja vielä vaatteet ja ruuatkin :P

Mutta sitä tulin vielä sanomaan, että tässä voisi kyllä oikeesti olla jollekin bisneksen paikka, että vuokraisi niitä korttikoneita pikkuyrittäjille päiväksi kohtuullisella hinnalla! Mie en ole sellaista myyjäpuolena koskaan käyttänyt, pystyisikö sen tekemään niin, että vuokraisi muutaman yrittäjän kesken porukalla tuoksi 3 kuukaudeksi, jos sattuisi olemaan eri tapahtumissa?

Susanna kirjoitti...

ihan just aloin tässä miettiä itsekin, että millainen käsitys pienyrittäjyydestä tälläkin anonyymillä oikeasti on? Minä olen tässä blogissani kertonut varmaan liiankin avoimesti niistä haasteista, joihin törmäilen, ja sitten tulee kurjia kommentteja palkaksi. Pahoitan niistä mieleni ihan tarpeettomasti, kun en ole osannut tarpeeksi paksua nahkaa vielä kasvattaa.

Jos meiltä pikkuyrittäjiltä toivotaan hyvän palvelun nimissä korttikonetta, niin samaisen hyvän palvelun nimissä sitä voisi toivoa justiinsa tuollaista, että joku vuokraisi niitä koneita järkevällä hinnalla lyhyeksi aikaa.

Monen yrittäjän kanssa yhteinen kone ei käy, koska pitää tehdä sopimukset luottokunnan kanssa ja siihen koneeseen pitää määrittää yksi tili.

Niin, ja vielä tuohon vuokrapäätteen hintaan lisäystä sen verran, että kuukausimaksujen lisäksi tulee tietysti avausmaksu ja toimitusmaksu jne... Eli mitä lyhyemmäksi ajaksi koneen vuokraa, sen kalliimpaa (=kannattamattomampaa) se tietysti on.

Nanna kirjoitti...

En oikein ymmärrä miksi jonkun pitää tulla sanomaan toisen blogiin pahasti ja pahoittamaan kirjoittajan mieli:( Harva sellaisista varmaan pystyy olemaan välittämättä kun jo sivullisellekin tulee ikävä olo.
Aika hintavaa tosiaan tuo korttipäätteen vuokra ja jos vielä siitä pitää 3 kk:n maksu maksaa niin kalliiksihan se tulee.
Haleja!

maiju kirjoitti...

Olen samaa mieltä Nannan kanssa. Blogeihin ei tarvitsisi tulla kirjoittamaan noin kuin Anonyymi teki. Mutta hänellä taitaa olla vielä pahempi olo kun päästi sammakoita suustaan.
Tsemppiä Susanna!
Iso RUTISTUS sinulle sen olet ansainnut!
t.maiju

Susanna kirjoitti...

Kiitos Maiju ja Nanna!

En minäkään ymmärrä blogi-ilkeilyä. Ymmärtäisin kyllä vastaansanomiset ja kyseenalaistamiset ja moitteet, jos ne osattaisiin sanoa omalla nimellä ja naamalla. Silloin niihin olisi myös helpompi vastata hiiltymättä.

On minullakin huonoja päiviä - ja tänä kesänä niitä vasta on paljon ollutkin - jolloin saatan olla todella veemäinen niin netissä kuin livenäkin. Mutta en pakene anonymiteetin taakse aukomaan päätäni.

Laurakaisa kirjoitti...

Jep, täysin samaa mieltä. Seurasin entisessä elämänvaiheessa useampaakin TYYLIblogia (muotiblogeiksi niitä silloin kutsuttiin...) ja niissä tuo ilkeilyn määrä on kyllä jotenkin käsittämätön. Remonttiblogeissa onneksi vallitsee pääsääntöisesti hyvä henki. Ikävää, että tänne on ilkeitä anonyymejä ilmestynyt - sekä sen ilkeyden vuoksi, että tuon näkyvillä olevan kirjoitustyylin.

Vai miltä se muka näyttäisi, jos kaikki täällä näin huutaisivat! Jotenkin tulee itsellekin levoton olo kun tuollaisen kommentin lukee! Pärjäisiköhän tässä maailmassa vähemmälläkin mesomisella! Mene tiedä! Argh!!!

Nuo korttimaksupäätteet ovat törkeän kalliita. Ei ihme, että ne ovat pienten, nettikauppavetoisten yritysten ulottumattomissa.

Timo kirjoitti...

Eipä nuo maksupäätevuokrat ole korttimaksamisen kallein osuus. Leijonan osa yrittäjän katteesta valuu maksukomissioihin, siinä ei 30-40 euroa / kk tunnu missään, kun korttikomissiot on 0,3-2% ostoksen summasta ja jos on ulkomaisen pankin kortti, ni vielä ekstraa päälle. :( En tykkää, mutta minkäs teet.

Susanna kirjoitti...

Timo... eivät noissa maksulaitteita vuokraavissa firmoissa muistaneetkaan tuota minulle mainita! Olinpa naiivi, kun kuvittelin, etti maksuliikenteestä tule erillistä kulua.

Laurakaisa, enpä ihmettele, jos muotibloggajat saavat niskaansa ilkeilyä; he kun laittavat itsensä likoon paljon enemmän kuin me remppa- ja käsityöbloggaajat. Hyvää saalista tyhjäpäisille rähisijöille.

Minulle ilekillään vain yrittäjyyteen liittyvissä teksteissä. Mikähän tässä yrittäjän sadunhohtoisessa maailmassa saakaan aikaan moisen reaktion? Kateus? Ei kai sentään, onhan jokaisella mahdollisuus kokeilla ihan itse, miten helppoa se yrittäminen on.

tarutikki kirjoitti...

Kyllä minä uskon, että yksi syy ilkeään kirjoitteluun on juuri kateus. Monet ajattelevat meistä käsityöläisistä, että kunhan istutaan markkinoilla tai messuilla myymässä ja kääräistään isot rahat kalliista tuotteistamme.
Tällaiset ihmiset eivät ymmärrä sitä työn ja ajan määrää, mitä menee tuotteen suunnitteluun, kehittämiseen ja valmistamiseen.

Mutta silti käsityöläisenä olo on mukavaa, vaikka teenkin sitä sivutoimisesti:)

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Itselläni on puoti, joten maksupääte on välttämätön, varsinkin kun lähimmälle pankkiautomaatille on kohtuuton matka. En halua edes tietää, kuinka paljon se minulle maksaa, vaikka olenkin halvimman aikoinaan valinnut. Luottokunnan kone, jolla kaikki sujuu mainiosti, mutta kuukausimaksun (vajaa 40 euroa) lisäksi tulevat kulut jokaisesta tapahtumasta.

Yksi tuttavani käy Helsingissä ja muuallakin messuilla ja käyttää pankkisiirtolomaketta. Samoin toinen paikallinen putiikin pitäjä. Kun ihmettelen moista "vanhanaikaista" toimintaa, hän selittää, että vaikka joku jättäisi maksamattakin, silti tulee halvemmaksi kuin hommata kone. Hmmm. Mutta siis yksi vaihtoehto kuitenkin sekin. Tosin niistäkin menee pankin käsittelymaksu. Kai?

Ilkeilijöistä on myös kokemusta ja pahoitan kyllä myös mieleni joka kerta. En ollenkaan ymmärrä, miksi tulla toisen blogiin kirjoittamaan mitään, mikä ei ole kivaa.

Joka kerta kommentoidessaan pitäisi siis miettiä, onko tästä iloa/hyötyä kenellekään. Oliko tästäkään?

Rouva Vattu kirjoitti...

Suurin ongelma taitaa näissä anonyymien kommenteissa olla se, että yleensäkin on tapana päästellä aivopieruja ihan vapaasti netissä, kun ei siitä kukaan päin naamaa mieltänsä pahoita. Moni voisi miettiä sitä, että kehtaako tuntemattomalle ihmiselle mennä aukomaan livenä päätänsä samalla tavalla.

Mä välttelen keskustelupalstoja, alkaa aina suututtamaan.. :P Mutta sama ilmiö toistuu Facebookissakin, vaikka siellä ollaan ihan omilla nimillä. Kai tää virtuaalinen kanssakäyminen on rikkonut jotain suomalaisten jurottajien sosiaalisia rajoja.

Toki mäkin päästelen joskus aivopieruja, myönnän avoimesti :D Ne saattaa harmittaa mua viikkotolkulla. Väsyneenä ei aina osaa olla fiksu.

Ja mitä tulee kortteihin, meillä on ihan fyysisellä kaupalla korttimaksuissa 1 euron raja, että niistä maksuista jää jotain kassaankin. Ei ole halpaa muutenkaan. Yleensä asiakkaat ottaa sen ihan hyvin ja kipittää vähän matkan päähän automaatille hakemaan rahaa. Mutta meillä on se etu, että automaatti on tosiaan ihan vastapäätä.

Susanna kirjoitti...

Tarutikki, kerran eräillä käsityömarkkinoilla yksi yrittäjä kertoi asiakkaan todenneen hänelle: "Kyllä sun kelpaa, kun tollasia vaan väkertelet ja saat istua siinä auringossa. Kyllä minäkin tekisin tollasia, jos vaan aikaa olisi." :-P

Mervi, oli iloa ja hyötyä, kiitos. :-) Jos korttimaksajien kanssa joutuisi tekemisiin joka päivä, maksupääte olisi ihan pakollinen hankinta. Kivijalkakaupan pitäjällä on sen lisäksi vielä niin hirmuinen määrä muita pakollisia menoeriä, että kateeksi ei käy. Minä olen tuota vaihtoehtoa punninnut myös, että tohtiiko ihmisille antaa velaksi ja maksulappu mukaan, mutta en ole uskaltanut. Tuntuisi ihan hirmuisen pahalta luottaa, ja todeta tulleensa huijatuksi.

Vadelma, minäkään en kykene lukemaan keskutelupalstoja, kun saan niin kauhean kohtauksen anonyymien tyhmyydestä. Tuo on ihan totta, että facebookin myötä myös omalla nimellä ilkeily on yleistynyt paljon. Tiedän syyllistyväni siihen itsekin, kun sattuu olemaan tosi paha päivä ja joku tyyppi oikein ärsyttää facebookissa. Mutta kirjoitanpa silloin omalla nimelläni ja voin hävetä sitten silmät päästäni, kun menin mokaamaan.

Susanna kirjoitti...

Pirkanmaalla oli ja on ehkä edelleen yksi kirppari, joka veloitti korttimaksamisesta 50 sentin lisämaksun. Minusta se oli ihan hyvä tapa yrittää kohtuullistaa korttikoneen kuluja. Kirppariyrittäjä kun ei edes saa itselleen sitä, mitä pienillä summilla tehtyjen ostosten myynnistä kertyy kassaan.

Laurakaisa kirjoitti...

Ja me ollaan saatu täältä kierrätyskeskukselta vaikka mitä (lukko, saranat, ym. pikkunakaleita) ilmaiseksi kun ei ole ollut yhtään käteistä mukana, pelkkä kortti. Ovat sanoneet, että vähemmän tulee kuluja jos kiikutetaan nakale pois eikä makseta siitä euroakaan. No, nyt osataan jo ottaa käteistä mukaan jos mennään nakalekaupoille.

Susanna kirjoitti...

"Nakale"! Kiitos uudesta sanasta! :-D

Sari_Suu kirjoitti...

Kukaan ei ole maininnut korttikoneen käytön sitä puolta, että se raha ei sieltä kopsahda kassaan seuraavana päivänä, vaan aikaa saattaa vierähtää. Maksupäätteet ovat tietysti tätä päivää, mutta ymmärrän hyvin, jollei sellaista tule hankkineeksi. Käteinen käy yleensä aina (paitsi pankeissa 16.30 jälkeen vaikka pankki olisikin auki:D)

Susanna kirjoitti...

Pankit muuten voivatkin olla melko pirulaisia käteistä vastaan sotimisessa. Helsingissä on jo paljon pankkeja, joissa ei käteistä pidetä lainkaan; sitä ei oteta vastaan eikä anneta asiakkaille. Minusta se on jotenkin todella järkyttävää.

Jaana kirjoitti...

Olen ollut aiemmin pankissa töissä ja voin kertoa, että Visa ja MasterCardit ovat nykyään käytössä fifty-fifty joten iUnelma vaan käyttöön! :)

Susanna kirjoitti...

Uujee! Kerrassaan hyvää kuultavaa!

Norppa kirjoitti...

Joo, pitää kyllä tänne tulla vielä komppaamaan, että sekä itseltä, että tutuilta löytyy kyllä MasterCardeja ja suomalainen naisshoppailija on kyllä niinkin kyvykäs, että voi jopa lainata kaverin korttia siksi aikaa kun pääsee taas automaatille ;) Ja iZettle ilmeisesti yrittää koko ajan päästä Visan kanssa väleihin..?

Susanna kirjoitti...

:-D

Juu, iZettle ainakin on ilmoittanut neuvottelevansa Visan kanssa jatkosta.