maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ei tätä jaksa


Ei minusta ole mihinkään näillä ilmoilla. Kesä kesti täsmälleen sen kaksi viikkoa, minkä minä istuin ikkunattomassa huoneessa tietokoneen ääressä photoshoppailemassa kuvia.


Olisinpa niin vastuuton ja huoleton ihminen, että voisin vain tilata äkkilähdön aurinkoon ja miettiä vasta sen jälkeen, millä rahalla kotiinpalatessa eletään.


Minulla oli niin suuret odotukset. Oli uusi kesäkeittiö, ihana uusi grilli ja ruusuastiasto pihakahvitteluihin. Kuvittelin kantavani saumurin pihalle vastarakennetun puutarhapöydän päälle ja onnellisesti surauttelevani tiskirättejä lämmön helliessä mieltäni. Kuvittelin rapsuttelevani ikkunanpokia auringon pyörryttävässä paahteessa. Kuvittelin ajelevani mopolla uimaan leudon tuulen hyväillessä käsivarsiani.

Kyllä suomalaisetkin ansaitsisivat auringonpaistetta edes kesällä. Mehän joudumme kärvistelemään koko pitkän ja pimeän talven sillä voimalla, minkä kesällä auringosta saamme.

22 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Teillä on tosiaan ollut kurjat kelit tänä kesänä. Meillä Itä-Uudellamaalla on -JÄLLEEN KERRAN- kärsitty kuivuudesta :/ Eilen satoi VIHDOIN kunnolla vettä! Ja tänäänkin vielä tiputteli.

Anna-Mari kirjoitti...

Vettä on tullut kyllä ihan kyllästymiseen saakka! Naapurin pellon alareuna muuttuu kohta järveksi, linnut siinä kilvan etsii syötävää lammikosta. Upeasti alkanut ruusujen kukinta menee pieleen, kun nuput mätänee jo ennen kuin aukeavatkaan ja sade pieksee auenneet kukat alas. Jopa tuetut kasvit retkottaa pitkin maata, eikä niistä ihanista ulkoilmahetkistä ole liikaa saanut nauttia. Nekin vähän hyvät ilmat on sitten kärsitty ennätysmäisestä hyttysinvaasiosta. Edes moottorivenettä ei ole laskettu veteen, kun ana tuntuu satavan.

Olen kyllä yrittänyt nauttia tästäkin kesästä, mutta vähän vaikeaa se on.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

100 % samaa mieltä! Ei tätä jaksa, eikä holtittomuus enää ihan riitä äkkilähtöön... Ehkä! Tsemppiä!

Susanna kirjoitti...

Leena, tämä on ihan ihmeellistä. Näillä seuduilla kesät ovat AINA rutikuivia. Kaivoista loppuvat vedet ja nurmikot kärisevät. Minä olen sellainen pahanilmanlintu, että saan jopa Etelä-Karjalan kesät pilalle, kun tänne asetun.

Anna-Mari, minäkin olen yrittänyt nauttia, mutta nyt tuntuu, että en enää jaksa edes yrittää.

Susanna kirjoitti...

Jokihaka, joskus tuntuu, että holtittomuus olisi hyväksi.

Hanna - Päivölänpaiste kirjoitti...

Meillä kiusana sateen lisäksi ovat myös SÄÄSKET! Ei rauhaa ininältä.. Nauti ny sitten siinä lomasta.. argh!

Susanna kirjoitti...

Sama homma täällä. Jos sade taukoaa hetkeksi, hyökkäävät hyttyset. Aurinkoa, hellettä ja kovaa tuulta jos nyt saisi, niin olisin kyllä silmittömän onnellinen ja kiitollinen.

Jenny kirjoitti...

Veit kyllä niin sanat suustani! Aidan rakennus puuhat ovat juuri sitä, että kerätään työkalut ulos ja aloitetaan hommat, sateen alkaessa viedään työkalut varastoon ja paetaan sisälle, kahvikuppi on vielä puolillaan kun on selkeää, jolloin mennään takaisin ulos ja haetaan työkalut ja jo ne taas pitääkin viedä sisään. Ei taida aita valmistua tällä menolla ennen vuotta 2013.

Liisa kirjoitti...

Täh? olenko ainut joka on tyytyväinen tähän kesään, ja juurikin sen vuoksi kun 2 edellistä oli aikas kuumaa ja aurinkoista kesää.

Susanna kirjoitti...

Jenny, teillä sentään on positiivinen asenne, kun yritätte mennä ulkotöihin ja uskoa, ettei se sade hetio tule niskaan. Minä katson säätiedotuksen aamulla ja totean, että persiille menee tämäkin päivä. Pitäisi ryhdistäytyä. Kai kaatosateessakin voi vaikka polttopuita sirkkelöidä. Ja tiskirättien saumurointi on talvellakin tapahtunut sisätiloissa...

Liisa, minä odotin lähinnä sitä, että tähän postaukseen tulee kolmekymmentä tuollaista kommenttia kuin sinun. Vaan onneksi en olekaan ainoa, jolle tämä on vaikeaa.

Katja kirjoitti...

Vaikeaa on. Kitke siinä puutarhaa, hio pokia pihalla tai maalaa taloa kun joka ikinen päivä sataa vettä!!!

Todella märkää on riittänyt, tätä menoa ei sada maalattua taloa loppuun tänä kesänä :(

Sanna kirjoitti...

Vesisade näissä määrin on kyllä ihan hanurista. Ainoo hyvä puoli on se ettei kukkia tarvi kastella niin paljoa, mutta sekään ei ole oikeastaan hyvä puoli koska ostin uuden hienon suuttimen letkuun ja haluaisin päästä suihkimaan sillä erilaisia suihkuja. Mut eipä tarvi kun vesi tulee taivaalta. Plaah.

Anonyymi kirjoitti...

tänään piti vapaapäivää viettää kirppareita kierrellen, mutta en viitsinytkään kovaan vesisateeseen lähteä. Tulikin sitten siivous/videoiden katselupäivä. blaah.

Susanna kirjoitti...

Katja, tuo on kyllä jo kaikkein paskin juttu, että talonmaalaus on vaarassa jäädä tekemättä sateiden takia!

Lyde, samaa yritän ajatella minäkin, että eipähän tarvitse kukkia kastella, mutta samalla kiukkuan sitä, että tällaisia sademääriä ei saa säilöttyä sen varalle, jos se kesä sitten tuleekin. Sadevesitynnyri on ääriään myöten täynnä. Eikö voi sataa ja paistaa edes vuoprotellen? Pakkoko sitä vettä on tulla viikotolkulla yhtäkyytiä?

Minäkin mietin, että olisikohan joku leffa jäänyt katsomatta, jos vaikka kääriytyisin mököttämään vällyjen alle. Elokuvateatterikin on kesälomalla, vaikka se olisi paras paikka viettää nämä säät.

Ai että tekee hyvää marmattaa ja saada vertaistukea!

Sesse kirjoitti...

Älä muuta virka!Jo tämä jatkuva sade alkaa ottaa päähän :(
Kyllä mullakin oli paremmat odotukset, että olis nauttinut lomasta (lue työttömyydestä) ja kesästä kunnolla...mut siinä se nyt nähtiin...

Kaisa & Urkki kirjoitti...

Viime talvena kun ei jossain mielenhäiriössä huvittanut lähteä talvehtimaan ollenkaan, ajattelin lumihangessa rämpiessäni kestäväni sen sillä ilveellä, että kohta on kesä ja lämmintä. Ja paskat, helteisimmät päivät tais osua just meidän Mikkelin reissulle ja muuten on ollut tosi tuulista ja sateista. Ei sateessakaan sinällään vikaa, mutta ei sitä pirukaan kestä jos alvariinsa tulee taivaalta. Taidetaan Kaisan kanssa olla sitten niitä Hulda huolettomia kun ei olla ikinä mietitty reissuja niin pitkälle, että millä sitä eletään sen jälkeen, se on sitten sen ajan ongelma!=)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kyllä tää on surkea kesä. Mutta meillä on nyt loma ja aion nauttia siitä. Harmi vaan, meille on tulossa keskiviikkona vieraita entisestä kotikylästä alppien juurelta ja voi pojat minkälaisen Suomen kesän kokevat...Toivottavasti eivät saa traumoja.
Ehkä meillä on tämän huonon kesän jälkeen lämmin ja kaunis syksy ? Pidetään sormet ja varpaat ristissä, mukavia hetkiä sinne kaupungin toiselle laidalle sateesta huolimatta t.Sanna kulmilta

Laurakaisa kirjoitti...

On hanurista, on! Ollaan suosiolla luovuttu niin räystäänalusen, ikkunankarmien kuin portin ja pyykkitelineenkin maalaussuunnitelmista. Ei niitä näillä keleillä voi maalata ja kohta on jo elokuu, jolloin alkaa olla liian kosteaa vaikka olisikin aurinkoinen sää. Minä en tykkää kauhean kuumasta säästä mutta tämä ainainen sade on vielä ankeampaa ja torpedoi melkein kaikki kivat kesäasiat!

Anonyymi kirjoitti...

Minä kyllä otan mieluummin tämän kelin kuin älyttömät helteet. Vähän vähempikin sademäärä tietty riittäisi, menee nääs nuo pihakirppikset vähän persiilleen, kun vettä losottaa harvasepäivä. Ja oishan se kiva päästä pyykkejäkin taas välillä pihalle kuivattamaan...
-Heidi-

Susanna kirjoitti...

Sesse, ihan varmasti ottaa päähän sinuakin. Kesällähän sitä olisi ihan ilokseen työttömänä, jos vaan olisi kesä!

Sysimetsäläiset, minä ihmettelinkin niitä teidän Mikkelin-kuvianne, että miten voi olla että siellä on ollut täysi kesä ja täällä tuli jo perjantaiaamusta alkaen vettä ihan raivolla. Välimatkaa ei kuitenkaan ole kuin 100 km.

Voi ähky, Sanna, kyllä on kehno aika tulla Suomeen. Toivotaan hirmuisesti, että toisivat auringon tullessaan.

Heidi, minä olen onnistunut ripustamaan pyykit pihalle yhden ainoan kerran koko kesänä. Toukokuussahan olisi ollut hienoja ilmoja, mutta ne ennätyssitepölyt estivät sen.

Sari kirjoitti...

Sussu, kesä ei ole vielä ohi. Eikä ainakaan sulla, kun et joudu menemään kouluun elokuun 13.päivä! Todennäköisesti jatkuu kesää jonnekin hamaan joulukuuhun asti ku se nyt vitkuttaa..

Susanna kirjoitti...

Hmm, vaikka tulisikin kaunis, kuiva ja aurinkoinen syksy, ei siitä saa kesää enää mitenkään. Siitä pitää huolen maapallon pyöriminen auringon ympäri. Kuljemme koko ajan kauemmas auringosta.