tiistai 17. heinäkuuta 2012

Herkkukuosi


En malta olla näyttämättä teille uutta tiskirättikuosiani! Näitä herkkumuffinsseja on tulossa... hmm.... epämääräisenä ajankohtana. Matalapainemasennukseni on kasvanut niin sietämättömäksi, että hommat eivät etene, vaikka kuinka yritän pakottaa itseni työhön.

Tämän uuden rättierän piti valmistua jo kesäkuussa, mutta erinäisten vastoinkäymisten takia pääsin vasta tänään aloittamaan leikkaamisen. Tilanne on inhottava, sillä verkkokaupassa iso osa väri- ja kuosivaihtoehdoista on lopussa ja jälleenmyyjät kyselevät jatkuvasti, milloin pöllöjä olisi taas saatavilla.

(Kuva on mustavalkoinen siksi, etten saa tässä valaistuksessa säädettyä kameran värejä mitenkään luonnollisiksi. Punaisena kuppikakut ovat vielä namusempia!)

26 kommenttia:

tarjah kirjoitti...

Anna matalapainemasennusten olla, ja mennä vasta sitten kun ne ovat itse menossa, parempi mukautua. Kyllä asiakkaat odottavat, herkkuja kun on luvassa :)

Susanna kirjoitti...

Justiinsa iltapäivälehden kannessa ystävällisesti kerrottiin, että sadetta jatkuu ainakin seuraavat 24 päivää.... heh.

Reetta Isotupa-Siltanen kirjoitti...

Hieno uusi kuosi! Minäkin liityn siihen jälleenmyyjien kuoroon, mutta älä ota mitään paineita, tai ainakaan matalapaineita..heh-heh ;D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuosi :-) Pitääkin sit tilata tyttärille omat rätit.

Tän sadekauden on pakko joskus loppua, ihan pakko. Meilläkin olis maalausremppaa ja vuotavaa autotallinkattoa työlistalla ja vettä vaan valuu. Mikä tällainen kesä oikein on, MIHIN SAA VALITTAA? Ja voiko tän vaihtaa tai palauttaa?

Tsemppiä räteille ja rätintekijälle!
Pauliina Mikkelistä

Mira kirjoitti...

itikoita ja sadetta, mikä kesä! laitoin eilen isommat lapset lomalle sinne imatran mummolaan ja pakkasin sadevaatteet ja saappaat mukaan! tsemppiä matalapaineeseen. täällä pilkahti jo aurinko tänään, siellä kuulema ei :( mutta ihania rättejä tulossa! nam! terkut täältä teekupin ja muffinssin äärestä ;)

Anonyymi kirjoitti...

eikö näitä riepuja voi ompeluttaa alihankintana? ei yhden rievun ympärisaumauksen pitäisi kovin iso kustannus olla?!!

Nanna kirjoitti...

Onpa tosiaan kiva ja herkullinen kuosi! Voimia matalapaineeseen! Minä taas nautin kun kesä on tallaista viileää ja sateista;)

Tiitiäinen kirjoitti...

Ihana kuosi, pitääpä pitää silmät auki ja vihdoinkin hankkia sun tiskirätti omaankin keittiöön:)

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Tykkään kuosista!

Susanna kirjoitti...

Reetta, odottele, odottele.

Pauliina, jos saat jostain asiakapalautenumeron tai -osoitteen, niin kerro minullekin. Minäkin haluan VALITTAA. Ja vaatia hyvitystä.

Mira, nyt kyllä lähetit lapset kerrassaan väärään suuntaan kesälaitumille. Toivottavasti aurinko pilkahtelee täälläkin pian. Tänään on satanut ihan koko päivän. Joko kovasti tai vielä kovemmin.

Nanna, hyvä, että joku nauttii olostaan! Jos koko Suomi rypisi tällaisessa tuskassa, ei mikään toimisi.

Tiitiäinen ja Henna, kiva että tykkäätte!

Susanna kirjoitti...

Ja anonyymi... miksi anonyymien viesteissä on aina niin monta huutomerkkiä peräkkäin? Vai onko se aina se sama anonyymi, joka niitä täällä viljelee?

Rättien saumuroinnista olen pyytänyt kyllä tarjouksia. Ne ovat kaikki olleet liian korkeita. 100 rättiä saumuroi tunnissa ja ompelijat pyytävät euron per rätti. Se on sadan euron tuntipalkka. Minä en valitettavasti pysty sellaisia hintoja kenellekään alihankkijalle maksamaan rutiinityöstä, joten toistaiseksi joudun ompelemaan itse.

Kati kirjoitti...

Oi,miten herkullinen kuosi. Toivottaasti saumuriin vaikuttava matlaapaineilu helpottaa vähitelen. Mä nimittäin tarvitsen tuollaisen rätin ihan ehdottomasti keittiötä piristämään. :)

Ja juu, välillä voisi lämpötila nousta edes yli 20 asteen, jos on pakko sataa koko ajan. Turhan syksyinen kesä minun makuuni.

Susanna kirjoitti...

Yritän pakottaa itseni leikkaamaan kaikki 60 metriä kangasta tänään. Saumurointi on sitten nopein ja helpoin homma.

Sataa yhä kaatamalla. Loppua ei näy.

Sesse kirjoitti...

Kivan näköinen tiskirätti :)
Arvaa, kun pari kertaa valitin säästä blogissani, niin jopa joku nimetön suurin kirjaimin "huusi" kommenteissa, että älkää aina valittako säästä...no, mitäs näistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun kiva kuosi taas! Tykkään ja monesta muustakin kuosistasi myös, Maatuska tulee varmaan olemaan ikisuosikkini. :) Kaksi rättiä tilasin joku aika sitten ja olen todella tyytyväinen ominaisuuksiin ja ulkonäköön. On muuten eka rätti, jonka kestän näkösällä keittiön tiskipöydän hanan päällä, ennen olen inhonnut syvästi rättiä esillä, mutta punainen Maatuska-rätti on siistin ja pirteän näköinen.

Toisiin ihmisiin sää vaikuttaa enempi kuin toisiin, joten paljon tsemppiä ja toivon auringonpaistetta ja jatkuvan sateilun loppumista ja sieltä suunnalta Suomea.

Susanna kirjoitti...

Sesse, ihme huutajia. Eiköhän jokaisella ole oikeus omassa blogissaan valittaa niin paljon kuin haluaa, vaikka sitten säästä ilman, että kenenkään tarvitsee korottaa ääntänsä asiasta. Tuokin äskeinen anonyymin kysymys olisi ihan järkevä ja asiallinen, mutta kysymysmerkki- ja huutomerkkiarsenaalin kera sävy on niin veemäinen, että minun piti ihan pakottautua vastamaan itse asialliseen sävyyn.

Pauliinalotta, kiitos ymmärryksestäsi! Tiedänhän minä, että matalapianeet vaikuttavat mielialaani hyvin vopimakkaasti, mutta tämänkertainen tunne on kyllä ihan jotain muuta kuin normaalisti. Itkettää kaiken aikaa ja havaitsen itsessäni selviä masennusoireita. Se on pelottavaa.

Kiitos myös tosi paljon tyytyväisestä palautteesta rättien suhteen. Viime aikoina on ollut rättirintamalla vastoinkäymisiä, joten tällaiset tyytyväisten asiakkaiden kommentit ovat se oljenkorsi, joka kannattalee.

Karkkis kirjoitti...

Onpa kiva kuosi! Hurahdettiin äidin kanssa nyt näihin rätteihin ja noita voisin haluta kokoelmiin.

Norppa kirjoitti...

Kyllä saa ja pitää valittaa. Pelottavampaa olisi jos ei kukaan koskaan valittaisi vaan kaikki olisi aina vaan tosi hyvää ja hienoa.

Olen huomannut itse, että jossakin fb-ryhmissä ylläpitäjien jatkuvasti viljelemät huutomerkit ärsyttävät todella paljon. Jopa niin paljon, että olen muodostanut mielessäni hahmon, eräänlaisesta tyypillisestä facebook-ryhmän ylläpitäjästä, eikä se ole kovinkaan mairitteleva analyysi. Mutta tulee miettineeksi, että eikö yksi olisi riittänyt - tai olisiko senkin voinut korvata pisteellä.

Joskus väsyttää todella paljon, eikä vain jaksa. Silloin ei tarvitsekaan jaksaa. Sinäkin teet niin paljon koko ajan ja luovuuskin vaatii kukoistaakseen välillä lepoa ja elpymistä. Kyllä sitä sitten taas huhkii inspiroituneena kun vähän aikaa käy joutokäynnillä.
Rauhallista oloa ja sitä ajallaan hiipiivää iloa.

Reetta Isotupa-Siltanen kirjoitti...

Halaus! Ja anteeksi aiempi kevyt kommentti. En arvannut että on tosi kyseessä. Saman kokeneena voin sanoa että tässä vaiheessa on hyvä jos hengität välillä sisäänpäin, ja sitten taas ulospäin. Se riittää toistaiseksi. Ja jos jossain vaiheessa tekee mieli tehdä jotain, niin tee se. Ja vaikka tämä on latteuden huippu, mutta sanon sen silti koska se on totta: Vaikka siis kaikki hyvät asiat tuntuvat olevan mennyttä, niin samoin ovat ne huonot asiatkin, kohta. Koska ihan kaikki, tämäKIN, menee ohi.

Susanna kirjoitti...

Karkkis, onko sinulla rättikokoelma? :-D

Norppa, joku linkkasi yhtenä päivän facebookissa tähän Uuden Suomen uutiseen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/52055-sisaministerio-sai-selville-internetissa-idiootteja
Otsikko nauratti kovasti.

Kiitos myös tsemppauksesta, Norppa ja Reetta. Tänä aamuna herääminen ei ollut enää niin vaikeaa. Olisiko matalapaine edes hetkeksi raottumassa? Nyt kyllä vielä ainakin sataa aivan saavista.

Se on kummallinen juttu tämä olotila. Minä varsin hyvin tiedän, että kaikki on minulla paremmin kuin hyvin ja elämäni on tosi onnellista. Tiedän senkin, että tämä olo menee ohi. Ja silti en pysty pelkällä tahdonvoimalla saamaan itsestäni mitään irti. Hirveä tunne. Voiko olla kaamosmasennus keskellä kesää?

Soja kirjoitti...

Mie syksyä rakastavana ihmisenä viihdyn näissä keleissä muuten, mutta toivoisin, ettei ihan koko aikaa sataisi. En siis kaipaa aurinkoa, enkä varsinkaan lämpimämpää. Juuri nyt ulkona on ihanan raikas, pilvipoutainen sää (ja meillä tietty siivous- ja kampaajapäivä). Harmittaa vaan lasten puolesta, he haluaisivat uida ja telmiä pihalla, eikä se ole pidemmän päälle jatkuvassa märkyydessä kivaa. Mie voisin hyvin lenkkeilläkin vaikka pienessä kesäsateessa. Edelliset hellekesät ovat olleet miulle ihan tuskaa. Saa nähdä tuleeko helle vielä siinä kohtaa, kun koulut alkavat.

Nii!!?!!! :D

Norppa kirjoitti...

Voi olla :D Mulla on useinkin kaamosmasennus keskellä kesää. En ole tosin varma kuinka lohduttava tämä tieto on... :) Vaikka rakastankin valoa ja lämpöä niin en vain aina saa tästä vuodenajasta kiinni ja tuntuukin, että vasta syksyllä asiat alkavat rullaamaan ja "saa tehtyä jotakin". Ei sille voimattamuuden tunteelle voikaan mitään. Se pitää vain kestää ja sinnitellä ja yrittää järjen kanssa muistaa, että pian tuntuu taas paremmalta. Eikä se mitään auta, vaikka kuinka hokisi itselleen, että "kaikki on hyvin" jos tuntuu siltä kuin "kaikki vain olisi niin kovin PLÄÄÄÄH".
Muistan itsekin nähneeni tuon otsikon, ja se on hyvä muistutus itselle, ettei vaan sulautuisi porukkaan ;D

ps. ja hieno kuosi, tykkään! (<- aiheellinen huutomerkki :)

Zigu kirjoitti...

Herkullisen hieno kuosi! :)

Susanna kirjoitti...

SOJA!!!! ???!!!11111!!!!!!!!!!!!!!

Kiitos Norppa ja Zigu. Yllättäen en ole saanut kaikkea leikattua vieläkään. Mutta nyt paistaa AURINKO! Ekaa kertaa viikkoon. Saattaa olla, etten leikkele kankaita tänäänkään, vaan olen koko päivän ulkona ja imen valoa tumakkeeni täyteen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana uusi kuosi. Olen tehnyt pari tilausta aiemmin ja kun uusi kuosi tulee tilaan varmaan näitäkin. Käytän näitä sinun tekemiäsi rättejä ainoastaan keittiössä ja muita rättejä wc:ssä ja kylppärissä ja muussa siivoamisessa. Siten tiedän, että ne ovat aina hygieenisiä.

Bamburätti ei todellakaan ala haista nopeasti ja kuivaa myös kuivana mukä on suuri etu.

Satunnainen lukija

Susanna kirjoitti...

Kiitoskiitoskiitos palautteesta! Meillä rievut siirtyvät vessasotkusiivouksiin vanhetessaan, mutta ne tosiaan saattavat sekaantua keittiörättien kanssa ja sitten pitääkin ottaa taas uusi keittiörätti käyttöön. Onneksi meillä noit riittää. :-)