sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Onko mökissä oltava katto, ennenkuin sen voi sisustaa?


No ei ole.

Enhän minä malttanut olla kokeilematta, miltä kesäkeittiö rupeaa näyttämään kalustettuna. Toin sinne laiminlyömäni huonekasvit. Ehkä ne menestyisivät paremmin ulkoilmassa.

Harakanpesän värimaailma tulee olemaan valko-vaaleanpuna-vihreä. Mitään ei ole sisustusta varten tarvinnut ostaa, vaan kaikki materiaalit olen saanut kasaan olemassaolevista varastoistamme. On se vaan niin, että mitään ei kannata heittää pois. Aina sille jotain käyttöä tulee.

Vanhoista, littuunnukutuista ja epähygieenisiksi pölypunkitetuista tyynyistä ei ole enää pään alle, mutta pepun alle sitäkin paremmin. Vanhasta lakanasta ompelin niihin päälliset.


Viime syksyn vessaremontista syntyneestä purkutavarasta ja tähteeksi jääneistä paneleista ja kaakeleista riitti tiskauspöytään ja penkkiin tarvittavat materiaalit. Tänään laitoin kaakelit pöydän pintaan, ja nyt pitää pari päivää odotella kaakeliliiman kuivumista, ennenkuin voin saumata pöydän.


Taannoin virheostokseksi toteamani liian kiekurainen metallihyllykkö sopii Harakanpesään oikein mainiosti, samoin kuin romanttiset lautashyllyt.


Mutta olisihan se kiva, jos huomenna kerkiäisimme naputella katon paikoilleen. On jännittävää nähdä, miten katto muuttaa mökin tunnelmaa. Nyt siellä on kevytpressun aiheuttama vihertävä valo, mutta oikea katto tulee varmastikin pimentämään tilaa aika paljon.

10 kommenttia:

Ankkurinappis kirjoitti...

Hih, tuo maalipurkkitarina oli niin tutun kuuloinen, siis minulle voisi käydä juuri noin ja luultavasti toimisin myös samalla tavalla. Laiskuus yhdistettynä kiireeseen teettää joskus kovasti töitä!

Onko teillä tarkoitus grillata sen lipan alla vai tässä sisätilassa? Näyttää oikein herttaiselta, on kiva että pihapiirissä/kodissa on tyylillisesti erilaisia paikkoja!

Susanna kirjoitti...

Hyvin sanottu! :-D

Grilli tulee ihan taivasalle. Sen katoksen alle tulee mönkijäparkki. Mökki itsessään on lähinnä tiskaamista, tavaroiden säilytystä ja minun pesäilyäni varten.

Katja kirjoitti...

Mitään ei tosiaan kannata heittää pois. Tarpeeksi pitkään kun säilöö niin käyttöä löytyy. Vielä kun omistaisi rajattomat varastotilat...

tarutikki kirjoitti...

Olet sinä aikaansaapa ihminen. Ja tekevälle sattuu (maalipurkkitarina:)).
Odotan innolla lisää sisustuskuvia ja nuo lautashyllyt on tosi söpöt.

Karkkis kirjoitti...

Kivalta näyttää! Minäkin haluaisin kuististamme vähän romanttisemman. En haluaisi kokonaan sellaista sisustusta, mutta jossain pienessä osassa söpöjä värejä ja vähän koukeroitakin saa olla.

Susanna kirjoitti...

Katja, tosiaan. Minä olen jo monta kertaa meinannut kyllästyä noihin kaikkiin purkulautoihin piharakennuksessamme, mutta onneksi en ole niitä kerinnyt tuhorta.

Lisää sisustuskuvia tulee ehkä jo tänään. Nyt on katto saatu paiaklleen ja mökki kovin hämäräksi.

Minustakin romanttishömppä on kivaa tosi pieneissä määrissä ja tosi toisarvoisessa tilassa. Jos koko koti olisi romanttinen, saisin ähklyn.

Laura kirjoitti...

Kivalta näyttää! :) Jokos olet paljastanut kesäkeittiön ostospaikan? Eli onko mennyt minulta ohi? :) Vähän kutittelisi ajatus minua... Toki budjetti on meillä todella rajallinen.

Susanna kirjoitti...

Kyllä sinulta on mennyt nyt ohi. Paljastin sen jo pari viikkoa sitten. :-)

Mökki ostettiin täältä:
http://puutarharakenne.fi/

Ja aiheesta enemmän löytyy täältä:
http://susannantyohuone.blogspot.com/2012/05/kesa-ropisee.html

Soja kirjoitti...

Palkintoa pukkaa http://soja.blogit.fi/ooh-kiertopalkinto/. Ja piti sanomani, tuo valo on kyllä ihana, valokate tai kattoikkuna vois olla kiva, mutta tais mennä jo :)

Susanna kirjoitti...

Itse asiassa juuri tuossa mietin, kun katto alkoi pimentää tilaa, että nyt ymmärrän niitä, jotka laittavat kuisteihinsa kamalia valokatteita. On se vaan kiva, kun on valoisaa.

Mutta toisaalta, olisi tuolla ihan kamalan kuumakin, jos katto olisi läpinäkyvä.

Käynpä noukkimassa palkintoni, kiitos!