perjantai 11. toukokuuta 2012

Kesä ropisee


Sataa sataa ropisee. Ei se haittaa. Siitepölyily kävikin eilen jo tuskalliseksi, ja välillä on hyvä joutua olemaan sisätiloissakin. Huvitti imuroidakin pitkästä aikaa. Viime aikoina olen ollut aamusta iltaan pihalla, ja käynyt sisätiloissa vain syömässä, sotkemassa ja nukkumassa.


Minulla ei ole kiire kesään. Olen nauttinut näistä pilvettömistä ja lämpimistä kevätpäivistä. Pihatöitä on niin paljon, etten halua kesän kuumuuden vielä tulevan. Mitä nopeammin aika kuluu, sitä nopeammin on taas syksy. Kunpa talvi olisi paljon lyhyempi ja kuiva ja leuto kevät paljon pidempi.


Meidän viimeiset lumemme ovat kadonneet tänään yhdessä hujauksessa. Eilen keittiön ikkunan alla oli vielä ihan kunnon kinos. Ja sitä mukaa, kuin talvi väistyy...


... kesäkeittiö tulee lähemmäs! Miten minä ikimaailmassa maltan odottaa, että pääsemme sitä kasaamaan? Sulolla on seuraava vapaapäiviä vasta tiistaina ja minä olen antanut kunniasanani siitä, etten mene sorkkimaan mökkiä yksinäni.

Mökki todellakin saapui tänään, vaikka minä pelkäsin, että menetän vain rahani ja jään ilman kesäkeittiötä. Tilasimme rakennuksen nimittäin suoraan Virosta Puutarharakenne-nimisestä  nettikaupasta. "Puutarhamaja Alpen" maksoi Virosta ostettuna 664 euroa ja sen rahtimaksu kotipihalle saakka tuotuna oli 95 euroa. Yhteensä 759 euroa. Saman valmistajan puutarharakennuksia myydään Suomessakin. Alpen maksaa Netraudassa 1235 euroa.

Voin tämän kokemuksen perusteella suositella Puutarharakennetta. Sähköpostiin vastataan suomeksi ja toimitusajoista tuli väliaikatietoja. Rahtimaksu riippuu tilattavan mökin koosta.

5 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Kliks kliks, suoraan Puutarharakenteeseen! Lupaavalta vaikuttaa, siellä näytti olevan kaikkea kivaa!

Nämä kevätpäivät suorastaan vaativat tekemään pihahommia, eihän sitä kesäkuumalla oikein jaksakaan muuta kuin kastella. Sisällä voi nyt asiat olla vähän rempallaan. "Harmi" että sateet näytti väistyvän, illalla ei ehdi taaskaan siivota sisällä...

Anonyymi kirjoitti...

Tiistaihin on pitkä aika - et kuitenkaan malta olla kurkkimatta kesäkeittiöpakettiin.. Pitäähän sun tarkistaa, onko setti oikea. Ja kaikki osat tallessa. Ja että sopiiko ne pinkit tavarat varmasti tyyliin.. - hikistä työjaksoa vaan Sulolle ;D

Heather

Susanna kirjoitti...

Meillekin näyttävät lupaavan aurinkoisempaa viikonloppua. Minä rupean tekemään perustuksia keskeittiölle, joten on oikein hyvä, jos sateet ovat toistaiseksi ohi.

Kyllähän se paketti pitäisi tarkistaa. Ikkunalasithan on voineet mennä kuljetuksessa rikki. Ja muutenkin paketti on niin pienen näköinen, että miten siellä mukamas voi olla kokonaisen mökin tarpeet sisällä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei olen tilaamassa tuosta virolaiskaupasta Puutarharakenne. Sulla siis hyvät kokemukset ja rahalle saa vastinetta?
t. Hanna

Susanna kirjoitti...

Kyllä, ainakin oman kokemuksen perusteella voin suositella. Meidän mökki on sellainen ihan ohuesta panelista rakennettu, mutta silti se on nyt pysynyt 2 vuotta oikein nätisti kasassa. :)